Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy férfinak a második...

Ha egy férfinak a második házasságából lesz új gyermeke, kérelmezheti, hogy az elsőnek kevesebb gyerektartást fizessen?

Figyelt kérdés
A páromnak 2 gyereke van az első házasságából, kicsik még, szóval nagyon sokáig kell fizetni utánuk, így is tisztességes gyerektartást fizet.
2015. okt. 3. 16:16
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
25%
18-as: nem cáfolom saját magamat. Gyerektartás: havonta kötelezően fizetendő fix összeg az apától KÜLÖN élő gyermekek után. Jelen esetben a harmadik (negyedik, ötödik... stb.) gyermek terv szerint az apával egy háztartásban fog élni, tehát velük kapcsolatban fel sem merülhet a gyerektartás. Csak abban az esetben merül fel, és osztódik kisebb összegekre, ha talál egy harmadik nőt, és a mostanit elhagyja. Megjegyzem nem vagyok jogász, ügyvéd, stb., természetesen tévedhetek, de még mindig tartom magam az előző válaszomhoz. 15-ös voltam.
2015. okt. 3. 18:30
 22/59 anonim ***** válasza:
100%

igen a bíróságon kérheti a gyerektartás újbóli megállapítást az új gyerekre tekintettel

ebben az esetben még a kötelező 2 évet se kell megvárni

a fizetésének az maximum 50% fogják elosztani 3 részre és abból kettőt rész kell a két nagyobb gyerek után fizetnie

2015. okt. 3. 18:46
 23/59 anonim ***** válasza:
31%

18:17, nem is mondta senki, hogy a legkisebbnek nem jár ugyanannyi, én személyesen azt mondtam, hogy akkor vállal 3.at ha ugyanazt a szintet tudja biztosítani mint az előző kettőnek.

A 90-es elképzelésed jó, viszont harmadik gyereket csak akkor kellett volna vállalni ha annak is simán kijön a 45.000 nem ugy, hogy az előző két gyerektől csip-csuppolják le.

2015. okt. 3. 18:50
 24/59 anonim ***** válasza:
46%
jogilag nem.
2015. okt. 3. 18:54
 25/59 anonim ***** válasza:
75%
21-es, igen, tévedsz! A gyerektartás összegének megállapításánál az összes eltartásra jogosult kiskorút nézik, függetlenül attól, kivel élnek, ezért csökkenthető.
2015. okt. 3. 18:59
 26/59 anonim ***** válasza:
28%

a lecsipp-csuppoláshoz:

akkor akárhányszor vállalunk új és új gyereket (úgy is, hogy a család egyben marad és boldog), mindig csak akkor szabadna bevállalni, ha az új babának pont ugyanannyi jutna, és a meglévő pénzt nem kéne újra osztani.

ez azt feltételezi, hogy minden egyes gyereknél valamilyen módon nő a fizetés. direkt nem családi pótlékról beszélek, az úgyis jár mindegyik után.

de nem így működik, meglévő családokban is az van, hogy ha több gyerek lesz, akkor többfelé oszlik a pénz!

és akkor mondjuk így, végül is nem csúnya szó: a már meglévő gyerekektől le csipp-csuppolják a pénz egy részét, mert a pici babának pelenka meg tápszer kell. ez így normális!

ha apuka eddig megtehette, és többet biztosított a két gyereknek, mint az elvárható, akkor nehogy már ez azt jelentse, hogy örökké többet kell biztosítania! adott pluszt, amíg tudott. most másra is kell.

ezt nem szabad úgy felfogni, hogy elveszi az első két gyerektől, ami nekik jár. ezután is megkapják.

eddig is megkapták, és kaptak hozzá egy pluszt, aminek lehetett örülni, de nem volt kötelezően adandó!

olyan ez, mint a munkahelyemen: van az alapbérem, és van minden hónapban plusz juttatás.

bármikor elvehetik, nem kötelező adni. de amíg adják, addig örülünk. páran persze pampognak, hogy jaj nehogy már elvegyék, de nem jut el az agyukig, hogy ezt csak a cég önként adja, semmi sem kötelezi rá. ha holnaptól elvennék, és csak azt adnák ide, amiről a szerződés szól, akkor is jogos lenne, és egy szavunk se lehetne.

ha apuka eddig olyan pluszt adott, ami az alapon kívül különlegesebb dolgokat is biztosított a gyereknek, az szép és jó, de lehet élni nélküle.

ha eddig volt pénz, és a gyerek jó drága amerikaifoci-edzésre járt, az rendben van. de fel lehet nőni nélküle. én sosem jártam különórákra, és normális gyerekkorom volt, szerettem suliba járni, sok barátom volt. nem éltünk nagy lábon, és nem ez határozta meg az életemet.

amúgy meg ha egy teljes családban a szülők elveszítik a munkahelyüket, akkor is megszűnnek a különórák, mert nincs rá pénz. el kell fogadni. van az alap, ami jár. ezzel nincs kecmec, ezért ölre lehet menni.

de van plusz, annak örülni kell, ha meg nincs, akkor nincs!

jó lenne, ha visszatérne a kérdező, és tiszta vizet öntene a pohárba, hogy mennyi az annyi, mert nagyon nem mindegy, hogy mennyiről és mennyire akarja apuka csökkenteni azt a bizonyos gyerektartást.

2015. okt. 3. 19:17
 27/59 anonim ***** válasza:
69%

"én személyesen azt mondtam, hogy akkor vállal 3.at ha ugyanazt a szintet tudja biztosítani mint az előző kettőnek"

sehol sem tudják ugyanazt a szintet biztosítani!

akkor sem, ha nem esik szét a család!

ha neked születik 3 gyereked, nem fogsz tudni ugyanannyit költeni a harmadikra, mint az első kettőre!

és már a másodikra sem költesz annyit, mint az elsőre! mert nincs annyi!

nem nőnek a fizetések arányosan a gyerekvállalással, ezt kéne megérteni!

a költségek annyival több felé oszlanak, ahány gyerek van! és itt most pont tökmindegy, hogy mondjuk 5 gyerek 5 anyától van, vagy csak 1-től!

ha 5 gyerek egy anyától van, akkor egy 100 ezret kereső férfi 50 ezret fog a nőnek odaadni gyerektartásra.

de ha 5 különböző nőtől van, akkor minden nő csak 10 ezret fog megkapni!

2015. okt. 3. 19:21
 28/59 anonim ***** válasza:
76%

Elbeszélünk egymás mellett,

- a kérdező nem írta, hogy pluszba adna a férje, ez nekem azt jelenti, hogy annyit ad amennyit meghatároztak, az hogy ez tisztességes adag a kérdező szerint az igencsak relatív dolog

- az ember akkor vállal gyereket ha van keret rá, ha egyet, ha kettőt, ha százat, ha nincs keret a századik rá akkor megmarad 99 kölyökkel, nem még gyárt egyet, hisz elfér az is a többi mellett.

Lehet itt erősködni, ezeregyig, nem nőtt a fizetés??, akkor nem kell komplikálni az életet még egy gyerekkel!!

2015. okt. 3. 19:32
 29/59 anonim ***** válasza:
Jeszusom egymad hajának ne essetek már, a kérdező meg behuzza fülét farkát 😆
2015. okt. 3. 19:38
 30/59 anonim ***** válasza:
74%

Ha az én párom lennél, kedves kérdező, akkor dupla gumit húznék a farkamra, nehogy teherbe essél tőlem.

Van két gyerekem, és ezzel együtt, és a rájuk kóltótt pénz nélkül fogadj el. Ha nem megy, akkor ajtó!

2015. okt. 3. 19:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!