Mikortól szegény, átlag és jómódú egy család?
Én eddig meg voltam győződve róla, hogy mi átlagosak vagyunk. 4 szobás albérletben élünk ketten a párommal. Van fűtés, meleg víz, internet, nem kell az ételen spórolni. Ketten vagyunk egyébként a párommal, mindkettőnknek van bevétele.
A keresetemből jut magamra, bármikor vehetek ruhát, kozmetikumot, nem nélkülözök semmilyen téren.
Évente egy nyaralás is belefér, nyilván nem a Karibi-szigetekre, de idén pl Franciaországban voltunk, jövőre Skóciába szeretnénk menni.
Nem érzem, hogy bármiben is hiányt szenvednék.
Jó, nem luxus divatházaknál veszem a ruháim, hanem sima plázás boltokban, de parfümökből is sminktermékekből vannak drágább darabjaim.
Egyszerűen nem merem elhinni, hogy valóban olyan szegények lennénk, mint egy másik kérdésnél tituláltak minket, mert hogy ilyen színvonalért felesleges volt kimenni külföldre, ez elérhető otthon is, Németországban pl minimum 8000€-s összbevétellel mondhatja el egy pár magáról, hogy ők nem szegények.
Valóban?
Mi Szlovákiában szerintem átlagosan élunk. Saját ház (hitelre), mind a kettonknek állása van ( osszesen 900 euro havonta), 2 gyerekunk van. Sokmindent meg kell gondolnunk (ruha, kozmetika), h megengedhetjuk - e magunknak. Nem tudunk elmenni nyaralni. Soha nem voltunk még elmaradva egy csekkel sem, ételre mindég jut, gyerekek mindent megkapnak. Sokan alattunk vannak. Szerintem ti az átlag felett éltek, de vannak felettetek is. Nem lehet osszehasonlítani az itteni (akár Magyarország akár Szlovákia) életet a fejlettebb országéval.
28N
Nemetorszagban egy atlagfizetes 30 Kilo Brutto evente, 2.500 brutto havonta es fejenket.
Ennek alapjan, az atlagot nem ütitek meg.
Jol emlekszem (egy masik forumrol) a havi össz csaladi jövedelmetek 2K netto es tudsz havi 500 Eurot felretenni?
Mindenesetre, elismeresem, hogy ilyen keves penzböl, ennyi mindenre futja.
Bravo, Daumen hoch, echt eine Meisterleistung!
" Németországban pl minimum 8000€-s összbevétellel mondhatja el egy pár magáról, hogy ők nem szegények. " "
Ez erős túlzás. 2000 EUR 2 főnél a minimálbér, az a szegény. 3500-4000 EUR-ból átlagosan jól meg lehet élni, 5-6.000-ből meg már kifejezetten nagylábon is... nem tudom ezt a baromságot honnan szedted.
A konkrét kérdésre vonatkoztatva: amit leírtál, az az alsó középosztály.
Középosztálynak itt Németországban szerintem azt szokták tekinteni, akinek nem gond az, hogy hova megy nyaralni, többször el tud járni étterembe, átlagos boltokból vásárol (pl. cipő nem deichmann hanem mondjuk werdich, stb.), akinek nem kell meggondolnia, hogy milyen parfümöt vesz. Tehát a középosztály az, aki ésszerű kereteken belül megengedheti magának amit szeretne, nagyobb korlátozások nélkül.
Ahogy leírtad, nektek nem probléma a megélhetés, de meg kell néznetek, hogy mire költötök, és kikapcsolódás, vásárlás terén is korlátoznod kell magatokat, így ez itt inkább az alsó középkategória.
#14-es
"Ahogy leírtad, nektek nem probléma a megélhetés, de meg kell néznetek, hogy mire költötök, és kikapcsolódás, vásárlás terén is korlátoznod kell magatokat, így ez itt inkább az alsó középkategória."
Ha, 4 Euroval kevesebbet keresnenek együtt, akkor igen. :-)
Kukuccs ide a tabellara:
1.966 eurotol felfele, mar a közeposztalyhoz sorolhatjak magukat! :-)
Bár szerintem, teljesen mindegy ki mit mond, vagy ki mit hogyan definal, hisz minden definicio, latöszög kerdese.
A kerdezö, nagyon jol tud gazdalkodni, az adott penzzel.
Isten 'biz, lengetem a kalapom elötte.
Amire futja az adott penzböl, azzal meg vannak elegedve, s csak ez szamit.
A legalapvetöbb eletfelteteleket (lakas, elelem, ruha) biztositani tudjak maguknak, ... es neha-neha még luxusra is futja.
Great!
34 euro! Nem 4. :-)
Bar leütöttem a harmast.
Elnezestbocsanat.
#17-es
Egy masik kerdesben irta a kerdezö, hogy 2.000 Euro a havi csaladi jövödelmük.
Imhol ugyancsak utalast tesz erre:
Idezek:
"Egyszerűen nem merem elhinni, hogy valóban olyan szegények lennénk, mint egy másik kérdésnél tituláltak minket "
idezet vége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!