Hosszútávon mennyire lehet tolerálni a szerencsejátékot (tippmix) egy kapcsolatban?
A párom, amióta csak ismerem, szeret Tippmixelni. Amikor kevesebb pénze volt, kevesebbet, most jobban megy, így többet áldoz rá, ezt nem látom extrém mértékűnek. Néha poénból én is feladok 1-2 szelvényt, aztán tök szórakoztató együtt végigizgulni a meccset. Tehát én nem ellenzem ezt egyáltalán. Kb. havonta egyszer meg pókerparti van a haverokkal, de mostanában ez sincs, mert elköltöztünk és még nincs rá társaság.
3 éve vagyunk együtt, ebből 1 év az együttélés, anyagi gondok nincsenek, nem élünk nagylábon, de amit megkívánunk azt megvesszük, a nagyobb kiadásokat pedig a megtakarításból fedezzük (mind a ketten minden hónapban félrerakunk egy bizonyos összeget, ez a közös megtakarításunk).
Nem vagyunk közös kasszán. Minden hónapban befizetünk egy fix összeget, amiből a havi közös kisebb kiadásokat kezeljük (kaja, tisztítószerek, wc papír, ilyesmi), ezen kívül van a fent említett megtakarítás , valamint a lakbér+rezsi ránk eső része (ez mindig fix összeg).
Ami ezen felül marad, az mindenkinek a magánügye. Engem tényleg nem zavar, hogy Tippmixel, mert általában a nyereményt forgatja meg, tehát nem költ rá rendszeresen, ráadásul én is simán elköltök annyi pénzt a saját szórakozásomra (ruha, smink, könyvek...), mint ő a szerencsejátékra.
De akárkinek ezt említem, óvatosságra int, mert nem lesz majd megállás, aztán csődbe viszi a családot. Ami mondjuk külön kasszán nehéz lenne, és amúgy is tartom annyira érettnek, hogy tudja, hol a határ. Amikor nagyon szar anyagi helyzetben volt, nem játszott egyáltalán.
Tényleg arra kell számítanom hosszútávon, hogy átesik a ló túloldalára? Annyira nem vagyok az a típus, aki bármiben is korlátozni próbálná/tudná a másikat.
Nem valószínű hogy gond lenne később. Ha eddig nem esett túlzásba, akkor már nem is fog.
Én is már legalább 10 éve Tippmixelek, de soha nem éreztem úgy, hogy többet kellene rá költeni.
Hetente feladok 1-2 szelvényt, és utána izgalmasabb nézni a mecset - annyi pénzt meg a hajléktalanoknak is odaadok.
Kérdés hogy jövedelmének milyen arányát forgatja szerencsejátékba. Ha 10%-nál nem többet, az még nem durva, más ennél többet is költ az egyéni hülyeségeire, és itt még nyereményként azért a befektetett pénze kb. 50%-a azért visszajön.
Férfi természetének része az, hogy valamilyen szintű kockázatot szívesen vállal, én pl. megtakarításaim 10%-val játszadozom kockázatos CFD-kereskedésben.
De igen lelehet állítani,mert akit nem lehet azt el kell hagyni!
De én úgy gondolom azt,hogy mikkor lesz sok már az,hogy ő mennyit tippmixel azt egyedűl te fogod látni,senki más és ameddig téged nem zavar,addig senkinek semmi köze hozzá! Nekem a párom is tippmixel és sokszor jól jött a nyeremény :) viszont ha nincs úgy pénzünk ő akkor is adott fel,sokszor nyert már ilyen helyzetben.De ő 200 ft rakja meg szóval napi 200 ft nem sok..De ha nem lenne pénzünk és mondjuk 1000 ft-os téten nyomná akkor mehetne amere lát:-)
Érdekes az emberi gondolkodás néha. Mert pl ha cigizne és napi ezrest elverne rá amivel garantáltan nem nyer semmit ellenben lesz egy jó kis tüdőrákja érszűkülete az tolerálandó rendes ember. Ha mondjuk 1-2 naponta rákölt 200ft-ot a tipmixre amivel akár nyerhet is ,és nyer is az meg üldözendő válóok. Ezért nem kell hülyékkel vitázni és nem kell el se mondani.
Szerencsére kérdező te még normális vagy, ne aggódj ezen ,nincs semmi baja a párodnak,van legalább valami hobbija ami hasznot is hozhat.
Így a leírásodból nem hiszem, hogy gond lenne. Ha már régen játszik és mindig a saját anyagi lehetőségeihez igazítja, akkor szerintem a későbbiekben sem lesz gond.
A Tippmix azért nem játékgép, ha pl. állandóan pénzben kártyázna, az már tényleg húzósabb lenne mert ott könnyen leszállhat a ló.
15-ös, prüntyőke, aki cigizik, az beáll egy konstans napi szálra és nem fog túllőni a célon.
TippMixen nincs akadálya, hogy akár felmenjen a fogadás napi 1 csillió forintra is, úgyhogy az analógiád már most is csak egy kalap sz.rt ér.
Ezen kívül hidd el, nem csak a dohányosok mérgezik magukat, még ha te olyan nagyon egészségesnek is hiszed magad, idióta.
Az meg, hogy egy dohányosnak mit nyer a dohányzással, hát a növekedett endorfinteremlést biztos, aki napi pár szálat szív, az egy szokást, szertartást amivel nem fog magának túl sok kárt okozni.
Ki a fene vagy te, hogy becsmérelj te itt bárkit egy szokásából kiindulva?
Megérkezett a magát védő láncdohányos.
Nos a dohányzás ugyanolyan függőség, mint a szerencsejáték, csak míg előbbi szerfüggőség, utóbbi viselkedés, a viselkedési függőségek nem okoznak (általában) egészségügyi károsodást. Viszont a leszokás ugyanolyan nehéz. És mindenki napi 1 szálnál kezdi ami felmehet 1-2 dobozra. Nekem több ismerősöm is legalább napi 1 dobozt szív és ha nem jut hozzá rosszul van, ideges, kiszalad kb a világból, pedig csak napi 1 szállal kezdték.
A kérdésre válaszolva, ha tudatosan játszik kis tétekkel mindig a bevételéhez mérten, akkor szerintem nincs min aggódni. Az én párom is ilyen heti 1-2 szelvénnyel 200 forintos téttel játszik, néha én is rakok, jó móka. A legnagyobb tét amit rakott 1000 forint volt, de akkor nagyon érezte a meccset (és be is jött). És személyes véleményként, inkább erre költsön, mint napi 1 sörre vagy hasonlókra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!