Van erre jó indok?

Figyelt kérdés
Szüleim megunták, hogy Pesten bohóckodom közalkalmazottként (határozott idejű szerződés 2016 év végéig). 86 ezer Ft-ot keresek diplomával, és ultimátumot adtak, hogy nem fognak támogatni tovább. Én ennyi pénzből nem tudok megélni egyedül, havi 45 ezer a szoba, amit bérlek, mellette ennem is kell...stb. Azt akarják, hogy költözzek haza vagy úgy maradjak Pesten, hogy beiratkozom egy nyelvtanfolyamra, és csak a sulira koncentrálok 0-24-ben. Nem az a gond, hogy nincs pénzük, csak feleslegesnek tartják, hogy ennyiért dolgozzak a lakóhelyemtől távol. Annyira én se szeretem ezt a munkát. Mit mondjak a munkáltatónak? Kb. másfél éve vagyok ott, mostanában többen felmondtak, csak nekik nem határozott szerződésük volt. Kérlek, segítsetek!

2015. szept. 27. 10:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Felmondasz és kész. Vagy ha nem engednek el, kirúgatod magad,fantáziádra bízom milyen módszerekkel tudod ezt nagyon könnyen megtenni.
2015. szept. 27. 13:38
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a szerződést pontosan, de határozott idejű szerződés is felbontható idő előtt közös megegyezéssel.

Egy 80 IQ feletti munkáltató megérti, aki nem akar maradnia azt jobb elengedni mert még olyat talál csinálni, aminek a munkáltató k*rvára nem fog örülni.

2015. szept. 27. 14:24
 13/20 A kérdező kommentje:
11-es: Milyen módszerekre gondolsz, amivel nem károsítom meg a céget, de jobbnak látják, hogy elmenjek? Pl. legyek bunkó az ügyfelekkel? Vagy ne válaszoljak az email-ekre? A szerződésemben nincsen bent, hogy mennyi a felmondási idő, csak annyi, hogy a hatályos jogszabályok érvényesek rá.
2015. szept. 27. 15:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne akarj itt hősködni, először közöld a munkáltatóddal, hogy szeretnél idő előtt felmondani, hajlandó e közös megegyezéssel lezárni a témát.

De végül is azt csinálsz amit akarsz.

2015. szept. 27. 15:04
 15/20 anonim ***** válasza:
A közalkalmazotti felmondási ido 60 nap.
2015. szept. 27. 15:42
 16/20 anonim ***** válasza:
álmodj királylány...
2015. szept. 27. 18:30
 17/20 anonim ***** válasza:
mindenképp próbálj meg felmondani, indoklással felmondhatsz határozott idejű munkaszerződést is. Ha nem sikerül felmondani, csak akkor tedd tönkre a céget. nyilván minden munkavállaló tud olyat csinálni, amire kirúgják. de ezt most még nem kell eltervezni. előbb próbálj meg békés szándékkal búcsút venni.
2015. szept. 27. 22:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Határozott idejű szerződést fel lehet mondani, ha alapos okod van rá. Egy olyan helyre költözés, amely miatt a bejárást nem tudod megoldani, elég indok.

Nem kell ecsetelgetni, hogy a szüleid nyomására tennéd, egyszerűen mondd azt, hogy az albérleted felmondták, nem találsz hasonlóan olcsót, amit fizetni tudnál az alacsony béredből. Kénytelen vagy elköltözni (100 km-re), ez által nem tudod a munkaviszonyt sem fenntartani. Ez egy alapos és jogos indok, nem lesz utóhatása, amely miatt fizetned kellene még a cégnek "bánatpénzt".

Aztán lobogtasd meg a lakcímkártyádat az új címmel...:)

2015. szept. 30. 18:43
 19/20 A kérdező kommentje:
Így is a régi címem van a lakcímkártyán, és ha valóban a hazaköltözést választom, akkor ez jó ötlet.:D De ha találok közben egy jól fizető állást Pesten, akkor is csinálhatom ezt, vagy megtudnák, hogy mégsem költöztem haza?
2015. szept. 30. 20:43
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég hülye ötlet, lévén a munkaszerzodesedet is ezen a címen kötötted. .. Beszélj a főnökkel, kérdezd meg mima módja a felmomdasnak. Lehet hogy sima kozosmegegyezessel menni fog.
2015. szept. 30. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!