Tetszenek ezek a fiúnevek? Melyik lenne jobb?
Nem nagyon tudok választani, de összeírtam ami tetszene.
Válasszátok ki mi tetszik nektek ezek közül és mi nem. Ok?:)
Adrián
Alexander
Ariel
Dorián
Julián
Kirill
Lucián
Milos
Misa
Misel
Nataniel
René
Virgil
OFF: Nem értem, mi az, hogy felnőttnek kell?
ON:
Ennek nagy része tényleg lányos, én ilyet nem adnék egy gyereknek. Pl. a Misel jó lánynévnek, de fiúnak hmm...
Ami nekem bejön: Adrián (ismerek Adriánt, férfias név), Dorián (bár itt a becézéssel nem vok kibékülve), a Kirill is elég férfias, és még jó az Alex is.
De úgyis Ti döntötök, szóval hajrá!:)
akkor a nagy magyarosoknak. Zselyke, igazi, hamisítatlan magyar lánynév. adná innen bárki is a lányának? kötve hiszem. nem gondolom, hogy minden fiúnak a Dávid, Dani és hasonló tömegneveket kell adni.
anyum nővér volt a kórházban olyan jó 15-20 éve és mesélte, hoyg volt néhány év, amikor ha kisfiú született csak azt mondták az anyának viccesen: csak akkor tessék szólni a név miatt, ha nem Dávid(az én párom is az).
amúgy a keresztneveink nagy része nem magyar, hanem átvett. néhány igazán magyar:Bogáta, Szirka, Pillangó, Enüd, Barka-ezek igazi magyar lánynevek. hát én egyiket sem adnám. vagy ki nevezné Göncnek, Mógnak, Fajszásznak a fiát(utolsó a kedvencem). Magyar Keresztnevek Társa, lehet válogatni!
így sokunknak nincs magyar neve, csak régebben kerültek be a "köztudatba".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!