Szülők! Hogy reagálnátok ha megtudnátok hogy a 18 éves lányotok terhes?
Nem szeretném megtartani a babát .
Barátom 23 éves anyagilag teljesen rendben vagyunk .. de szeretnék egy biztos szellemi hátteret.
Fiatal vagyok még .Védekeztünk ! A gumi belém csúszott azt gondoltuk nem jött ki semmi , mert a gumi szája kívül volt.
Ebben az esetben ti mekkora hűhót csapnátok?
Tudom szülő függő és elvileg nem is vagyok kiskorú ,de mégis félek elmondani. Az igaz hogyha még nagyon pici .. jelenleg 2 hetes akkor egy tablettával meglehet oldani hogy egy véres nyomattal távozik? Tudom csúnya így írni, de jelenleg nincs más út.
#9 Kár ilyennel ijesztgetni a kérdezőt. Manapság sajnos, nem sajnos, az abortusz egy rutin műtét. Sokan vetélés miatt kerülnek műtőasztalra, ők nem ezt választották, mégis át kell rajta esniük, és a későbbiekben sikeresen teherbe is esnek.
Ha később nem is lehet valakinek gyereke, az nagy valószínűséggel nem a műtét miatt van.
A 12 héttel óvatosan dobálóznék, egészséges terhességet 8 hetes korig lehet megszakítani, utána már csak akkor, ha valami kóros elváltozás van.
Nem terhelném ezzel a szüleimet, ha tudnám, hogy hűhót csapnak, amiről nem tudnak, az nem fáj.
Te tudod, hogy a szüleiddel milyen a kapcsolatod, senki más nem látja. Csak azért elmondani, hogy utána veszekedés legyen belőle, teljesen felesleges. 18 éves vagy, minden értelemben véve felnőtt, meghoztad a döntést, a te döntésed, senki más nem fog helyetted dönteni.
Nekem 8 hetesen volt szivhang.. (abortudzt szivhang utan vegeznek)
8 hetesen a kislanyom mar ficankolt az ultrqhangon, tehat nem hiszem,hogy annyira elettelen.
Egyszeru hazamesz elmondod, hogy terhes vagy de nem tartod meg. Ennyi.
En 17,5 evesen estem teherbe, megtartottuk a babat, s boldog anyuka vagyok. Kivanom, hogy jo dontest hozz
12.! En meg óvatosan mondanék olyasmit, aminek nem nézek utána(Google a barátod!)
Mikor és meddig lehet művi
abortuszért folyamodni?
A terhesség csak a 12. hétig szakítható meg,
ha
azt az állapotos nő egészségét súlyosan
veszélyeztető ok indokolja
a magzat valószínűsíthetően orvosilag súlyos
károsodásban vagy fogyatékosságban szenved
a terhesség bűncselekmény következménye
az állapotos nő súlyos válsághelyzetben van
(életkörülményei semmiképpen sem
megfelelőek terhesség, illetve gyermek
vállalására).
A terhesség megszakítható a 18. hétig is, ha
az előző bekezdésben megfogalmazottak
esetén igaz még, hogy az állapotos nő
korlátozottan cselekvőképes vagy
cselekvőképtelen
terhességét neki fel nem róható egészségi ok,
illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel
korábban, vagy az egészségügyi intézmény,
illetve valamely hatóság mulasztása miatt
haladta meg a 12. hetes időtartamot.
A terhesség megszakítható a 20. hétig -a
diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén a 24.
hétig-, ha a magzat genetikai ártalmának
valószínűsége több, mint 50%.
A terhesség megszakítható az időtartamtól
függetlenül,
az állapotos nő életét veszélyeztető egészségi
ok miatt
ha a magzatnál a szülés utáni élettel
összeegyeztethetetlen rendellenesség áll fenn.
# 12
Nem tudom, honnan származik az információd a 12 helyett 8 hetes határidővel, amit tényként kijelentettél, de nem felel meg a valóságnak:
Ha egyértelműen az a döntése valakinek, hogy a terhességmegszakítást választja, nyilván minden szempontból jobb, ha erre minél korábban kerül sor, de a törvényi szabályozásban 12 hetes magzati kor szerepel, ha azzal az indokkal kérelmezi valaki, hogy:
"az állapotos nő súlyos válsághelyzetben van (életkörülményei semmiképpen sem megfelelőek terhesség, illetve gyermek vállalására)",
bizonyos körülmények között pedig ennél később is elvégezhető a művi abortusz, ahogy a fenti linken az erre vonatkozó, ott idézett törvényben olvasható.
Kérdező, gyerekem még nincsen, így nem tudom megmondani, hogy szülőként hogyan reagálnék ebben a helyzetben.
A terhességed két hetes nem lehet, mert a terhesség korát valóban az utolsó menstruáció első napjától számítják, nem a fogantatástól, tehát mire egy terhességi teszt már képes kimutatni, kb. 4 hetes terhességről van szó.
Az abortusz tabletta Magyarországon nem engedélyezett,
"a terhesség-megszakítás iránti kérelmet a Családvédelmi Szolgálat munkatársa előtt személyesen kell előterjeszteni, a terhességet megállapító szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított igazolás benyújtása mellett", vagyis mindenképpen el kell majd menned orvoshoz, ultrahang vizsgálatra.
(Erre egyrészt azért is van szükség, hogy kizárják a méhen kívüli terhesség lehetőségét, másrészt azért is, mert az, hogy egy korai terhességi teszt pozitív, nem jelenti azt, hogy az ultrahangon is élő embriót fognak látni a petezsákban a 6. hét környékén, mivel nem ritka jelenség, hogy az első trimeszterben különböző okokból elhal a terhesség, gyakran anélkül, hogy spontán vetélés következne be. Ilyen esetekben, amire az orvosok "missed ab" kifejezést használják, technikailag ugyanaz a műtéti eljárás, mint a kérelmezett abortusz műtéteknél.)
Te ismered a szüleidet, te tudod legjobban megítélni, hogy milyen reakcióra számíthatsz tőlük. Én azt tartanám helyesnek ilyen esetben, ha a szülő - az első sokk után, mert érthető módon ez az élethelyzet őket is megviseli lelkileg - egy ilyen krízishelyzetben hibáztatás, ítélkezés, bűntudatkeltés helyett érzelmileg támogat, amennyire lehetséges, nem az általa helyesnek gondolt döntésre próbál rábeszélni, hanem segít végiggondolni a lehetséges alternatívákat és azok következményeit, azután pedig függetlenül attól, hogy ti ketten a pároddal milyen döntést hoztok, támogat érzelmileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!