Miben hibáztam?
Elakartam olvasni a CBA-s újságot, mert kíváncsi voltam, hogy mik vannak benne. A 2 éves kishúgom meg szokás szerint kikapta a kezemből és szét akarta szakítani. Én rászóltam, majd elvettem tőle, hogy elolvassam a maradék 1 oldalt. Közben a húgom rám mászott, elkezdett püfölni és csipdesni, de olyan szinten, hogy már üvöltöttem. Erre anyám elkezdett velem ordibálni, hogy fejezzem be, tőlem tanult mindent „a gyerek”, hülyén viselkedek és beküldött a szobámba. Most komolyan.. miben vagyok hibás?
xD
:c
Majd túlélem valahogy.
Talán nem üvöltened kellett volna, hanem nem megengedni, hogy a kétéves húgod rászokjon a csipkedésre és a püfölésre!
Most az áldozat szerepében tetszelegsz, ami egy felnőtt lány esetében nem illik, egy kétéves gyerekkel szemben. Ha nem ültél volna a kishúgod közelében, amikor olvasol, akkor nem kapta volna ki a kezedből az újságot, nem mászott volna rád, nem püfölt volna és nem csípett volna beléd. Te vagy a nagyobb, neked kellett volna okosabbnak lenni.
Hagytam, hogy üssön. Üvölteni meg nem úgy üvöltöttem hogy rá, hanem a fájdalomtól reflex szerűen felordítottam. :D
Amúgy eleve ő a szobájában volt és meg a nappaliban. Csak mikor kijött, akkor ő észrevette az újságot és rögtön szét akarta tépni. c:
Két éves. Ilyenkor szinte minden gyerekbe az ördög bújik, és ezt úgy hívjuk, dackorszak.
A lányomnak is voltak olyan megmozdulásai, hogy csak néztem (pl: vigyük haza a döglött madarat az út széléről)
Adok egy tippet: vedd elejét a hisztinek.
A saját példádra: ezeket az újságokat úgyis kupacban hordják. Adj neki egy másikat! "Nézd, ebben itt almák vannak!"
És mindjárt elejét vetted egy dühkitörésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!