Ha nem lenne gond az anyagiak*, és minden rendelkezésedre állna, vállalnál fiatalon (20-22 évesen) gyereket?
Azért az érdekes, hogy valakik megint lepontoznak egy a kérdésre tökéletesen megfelelő választ. Személyes kérdés volt, vállalnál-e vagy nem. Ha megadtam a választ, hogy igen, akkor szerintem a kérdésre válaszoltam.
Vagy az volt a gond, hogy le mertem írni, hogy volt idő, amikor nem számított a pénz?
No eseteben 21-27 ev kozott van a BIOLOGIAILAG (hangsulyozom, NEM tarsadalmilag) idealis korhatar elso gyerekre, tehat ha egy no megteheti, miert ne?
Ferfi eseten ilyen korlat nincs, leszamitva persze, hogy nem art, ha megeri eleteros felnottkent meg azt, hogy felno a gyereke, nala tehat csak a tarsadalmi korhatar jatszik, vagyis ugy 30-35 ev az elso gyerekre, esetleg ha valaki fitt, sportol, jo egeszsegi allapota van, akkor ez kitolodhat 40 korulig.
Nem.
20-22 évesen még éretlen lettem volna az anyasághoz, a gyereknek full pokol lett volna. Őszintén még most, 28 éves koromra sem jött meg még bennem az anyai ösztön, de 20-22 évesen még ennyire sem voltam alkalmas. Egyetemre jártam még, és élvezni akartam az életet úgy, hogy a szüleim nem szólnak bele minden apróságba (ami úgy 18 éves koromig sajnos az életem része volt, lelki terrorban tartottak egész végig).
Más ma 20-22 évesen vállalni babát és megint más volt 20-40 vagy akár több évvel ez előtt.
Azokra az adatokra támaszkodva, amit olvastam fórumokról, ma nagyon fiatalon talán nem vállalnék gyereket, hacsak nem vagyok túl érett koromhoz képest. Azt olvasom sokaktól, hogy ma gyereket vállalni sokkal nehezebb, mint 20 évvel ez előtt. Olyan szülőktől olvasom ezt, akiknek már van egy felnőtt gyereke és most bevállalt még egyet. A rohanó világ, a technológia megnehezítik a szülő dolgát. Nagyon nehéz "keményen" fogni a gyereket, hogy jó ember válhasson belőle. Ha nem vagy elég erős jellemben és nem látod át a dolgokat, akkor sokkal könnyebben el lehet csúszni dolgokon, mint 20-40 évvel ez előtt.
Rettentő tiszteletlenek a gyerekek manapság. Nem a kicsikre gondolok, hanem a legalább 8-10 évesekre, egészen a tinikor végéig. Az emberi jogok már-már túlzásba vételével egyenes arányban nőtt a tiszteletlenség is. Voltak régen is tiszteletlen gyerekek és ma is vannak tisztelet tudóak. De ebben a rohanó világban nagyon nehéz kordában tartani a gyereket. Egy 20-22 éves valószínű nem rendelkezik elég élet tapasztalattal. Ezt úgy értem, hogy nagy többsége a mai fiataloknak nincs elég élettapasztalata. Főleg azért, mert a gyerekkor kitolódott 25 éves korig. Sok 20 éves fel van hábordva, ha azt mondják neki, hogy felnőtt vagy, állj a saját lábadra, kikérig maguknak, hogy ők még gyerekek. Felelősséget nem kapnak a szüleiktől és a társadalomtól, csak jogokat, de azt meg túl sokat néha. Pl: Felnőtt 20 éves vagyok, még otthon élek, nekem ne szóljon be anyám, hogy nem mehetek bulizni akkor, amikor akarok, de adjon rá zsebpénzt és mi az már, hogy elvárja, hogy dolgozzak és adjak be a háztartásba...jogok vannak, felelősség nulla.
Ebből kiindulva a legtöbb ma 20-22 éves egyáltalán nem kész rá, hogy gyereket vállaljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!