Ha nem lenne gond az anyagiak*, és minden rendelkezésedre állna, vállalnál fiatalon (20-22 évesen) gyereket?
Figyelt kérdés
Szó szerint nem lenne gond a pénz, mert tegyük fel, életed végéig elegendő lenne belőle.2015. szept. 7. 23:00
11/37 anonim válasza:
21 éves vagyok de már vagy 19 éves korom óta szeretné(n)k gyereket a párommal, viszont nem engedhetjük meg magunknak még azt sem,hogy elköltözzünk otthonról. Egyetemre járunk és nekem még 1, neki remélhetőleg 2 évnél nem lesz több. Diákmunkát tudunk csak vállalni de azt is alkalomszerűen nagyon ritkán a suli miatt.
Nagyon fájó pont az életünkben az, hogy még nem lehet gyerekünk, pedig lelkileg nagyon is készen állnánk rá, csak mint írtam anyagilag nem:(
12/37 anonim válasza:
31 éves koromig voltam nappalis egyetemista és notórius 12 különórára járó, és szívem szerint még most is ezt csinálnám, csak anyagi akadálya van. Szóval nem.:)
13/37 anonim válasza:
Nem. A becsúszott gyereket megtartani más, de pl ha nagyon gazdagok lennénk és valamelyik lányom gyereket akarna, megpróbálnám rábeszélni, hogy várjon még pár évet.
14/37 anonim válasza:
6-oshoz hasonlóan gondolom. 24 és 25 éves koromban szültem, most már felnőttek a gyerekek, egyetemre járnak, nyelvvizsgájuk van, és én se vagyok még begyöpösödött 50-es, 60-as. Jókat beszélgetünk, a haverjaikkal is, minden évben van családi nyaralás, ahova nem muszájból jönnek, hanem igényük van rá, együtt választjuk ki, hová menjünk. Engem nem korlátozott sem a diplomaszerzésben, sem egyébben az, hogy viszonylag fiatalon szültem, normális anyagi körülményeink vannak, kicsi korukban is mentünk mindenfelé. Alaposan kiélveztem az életet, mielőtt megszülettek (nem a pasikra gondolok:-)), bőven volt élményanyagom, pedig nem származom gazdag családból.
15/37 anonim válasza:
Nem, mert főleg, ha ennyi a pénz, utazgatni, élni szeretnék.
Mondjuk én egyáltalán nem is akarok gyereket.
30/N
16/37 anonim válasza:
Nem. 20-22 évesen még az a dolga az embernek, hogy az elkövetkezendő évtizedeit alapozza meg, elsősorban tanulással, és minden egyéb téren "építkezéssel". Keresse meg önmagát, hogy mit akar a világban, és ne azzal kezdje az életét, hogy egy életre szóló kötöttséget vállal valakivel, akit alig ismer, ismerhet, hiszen saját magával is csak most jön tisztába. Tök jó, ha valakinek bejön az élet, és negyvenéves korára már gyakorlatilag felnőtt gyereke van, éli világát, de ez a ritkább eset, vagy csak az én környezetemben vannak kevesen. A másik meg az, hogy kinek mire van igénye...
17/37 anonim válasza:
Nem vállalnék. Ha a pénz nem lenne akadály, akkor nyelvet tanulnék, körbeutaznám a világot, minden olyan dolgot kipróbálnék, amit gyerek mellett nem, vagy csak nehezen lehet megcsinálni. Ha ezek után vágnék bele a családalapításba, szerintem mindenfajta hiányérzet nélkül képes lennék csak az anyaságra koncentrálni, és ez a gyereknek is jobb lenne.
18/37 anonim válasza:
Nem. 26 körül vállalnék ha nem lenne akadály a pénz. Így tolódik 1-2 évet, mert dolgoznom kell a gyed miatt. Most is dolgozok egyébként, de egyetem mellett máshogy számolják el, nem vagyok biztosítva, gyed szempontjából nem fog számítani a 4 év munka.
19/37 anonim válasza:
Nálam 20 évesen nem a pénz lenne az akadály, hanem a komoly kapcsolat. Mire megyek a sok pénzzel, ha nincs mellettem olyan társ akire számíthatok?
20/37 anonim válasza:
Nem. Nem is vállaltam. 23 évesen szültem, mert akkor éreztük úgy, hogy elég volt abból, hogy "csak" ketten vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!