Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a kategóriában miért ez...

Ebben a kategóriában miért ez a hozzáállás az ilyen kérdésekhez? Többi lent.

Figyelt kérdés

Gyakran van olyan kérdés itt, amiben a kérdező arról számol be, hogy egy fiatal, tizenéves lány 40 év körüli férfival jön össze, illetve ugyanez fordítva (tizenéves fiú, 40 év körüli nővel). Az utóbbi esetben mindenki lehurrogja a dolgot, hogy micsoda perverz, önző, ravasz stb. az ilyen nő, a fiú meg milyen buta, felelőtlen stb. De ha a lány a fiatal, akkor meg szinte mindenki ezt írja: "Ha a pasi rendes, akkor ezzel semmi gond nincsen." vagy még rosszabb: "Örüljenek neki, hogy a lány érett, tapasztalt, koros férfire bízza magát."

Szerintem a kettő ugyanaz, ugyanolyan, az érem két oldala, vagy hasonlíthatjuk a félig teli és félig üres pohár esetéhez is ezeket, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Én mindkét felállásban elítélem az ilyesmit, de nem szólom le, mert az ő döntésük, de mindkét eset problémás és bizarr is.

Hosszú távú kapcsolat, házasság esetén felmerülnek generációs különbségek, gyerekvállalásnál és a gyerek felnevelésénél is később gond lehet ez (a gyereknek 18 éves korára az egyik szülője nyugdíjas, beteges öreg lesz) meg még egyéb kisebb-nagyobb problémák is adódhatnak, pl. ha az egyik már megöregedett, de a másik még életerős korban van, el kell tartania egy öreget, emellett lehet, hogy a szüleinek is segít, de a nyakába szakad a házastársa is.

Nem mondom, hogy egy ilyen kapcsolat párszor látszólag jól is elsülhet, vannak erre példák, de ezek a problémák akkor is ott vannak mindkét variációnál, főleg öregkorban fognak előjönni. Meg hát egy kapcsolatban fontos a szex is, és amikor a fiatalabb fél mondjuk 40 lesz, az öregebbik 65, ez is gond lesz.

A lényeg, a kérdésem az, hogy miért gondolják egyesek, hogy ez az öreg pasi-fiatal lány felállásban jó vagy jobb, mint fordítva? Pedig mindkét esetben ugyanazok a problémák jönnek elő.

2015. szept. 6. 11:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
24%
6: A legtöbb kapcsolat tönkre megy 10-20 év után, sőt még hamarabb is, akkor is, ha nincs köztük jelentősebb korkülönbség :)
2015. szept. 6. 13:21
 12/24 A kérdező kommentje:
12-es, azért "támadnak" az emberek, mert kötekedsz, ahelyett, hogy válaszolnál. Ha meg nem tetszik a kérdés, akkor ne foglalkozz vele, nem kell beszólni, és akkor más sem fog neked.
2015. szept. 6. 13:27
 13/24 anonim ***** válasza:
98%

Valamiért a nőktől mintha jobban elvárnák a józan viselkedést. Ha egy idősebb nő elcsábít egy fiatal fiút, SENKI nem vádolja meg a srácot, hogy elcsábította a nőt. Ha a férfi idősebb, akkor meg a tinilány csábít. Mindig a férfi a "szenvedő" alanya az ilyen dolgoknak.

A legjobban megcsalásokban látszik ez, ahogy valaki írta. Férfi megcsalja a feleségét; a feleség biztos nem szexelt vele, a szerető qrva. Feleség megcsalja a férjét; qrva. A férj legrosszabb esetben balek, a szeretőről itt egy szó nem esik.

Valamiért úgy viselkednek az emberek, mintha nőket csak a világirodalomból ismernénk. Mintha soha nem jártál volna Amerikában, csak annyit tudsz róla, amit a tévében látsz, az pedig nagyban eltér a valóságtól.

A női szexualitás nagy tabu, önmagában nem is beszélhetünk róla. Idejön az a mítosz, hogy nők csak érzelemből tudnak szexelni. Mert egy nő érzelmek nélküli szexuális vágyakkal az már majdnem férfi, és hova vezet ez?

Eléggé eltértem a tárgytól, de ez egy komplex probléma.

2015. szept. 6. 13:53
 14/24 anonim válasza:
20%
Mert mindenkinek a maga dolga kival érzi jól magát.az én férjem 65 éves szóval ne általánosíts mert csodás vele a szex, jó az egészsége stb.
2015. szept. 6. 14:39
 15/24 anonim ***** válasza:
90%
Most láttam a Maléna című filmet (na nem először). Ott is a szép nő a rossz, hogy tetszik a férfiaknak. A nőt verik meg a feleségek, nem a férjüket teszik helyre. Azt biztosan nem merik. A férfiakat senki sem szidja, hogy miért zaklatják a nőt, kihasználva, hogy egyedül maradt. Udvarolnak neki ezerrel, aki nem jár sikerrel, az k_urvázza. Aztán a végén senki sem védi meg. Ahhoz már nem elég férfiak.
2015. szept. 6. 14:46
 16/24 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom, szerintem ha a nő az idősebb, az kevésbé gáz, mert egy pasi általában azért keres fiatal párt, hogy uralkodjon fölötte, egy nőből meg inkább gyöngédséget vált ki, ha fiatalabb a párja. Nekem is csak fiatalabb párjaim voltak (de itt ne tíz évre meg ilyenekre gondoljatok, mert az már nekem fura...), az idősebb palik meg akik közeledtek, mind ezek a "majd én megmondom, mi a jó neked meg hogyan éld az életed" típus voltak.
2015. szept. 6. 23:59
 17/24 anonim ***** válasza:
26%

Ez most kicsit "egoista" mondat lehet, de: Az én történetem szerintem már ismerik itt páran, azoknak nem kell elolvasni, az "aláírásból" rájönnek úgy is.

Én 10 évesen elmentem bátyámékkal a társaságukba. Ott volt egy 22 éves nő. Akkor együtt volt a 22 éves barátjával. Én akkor ugye még nem ittam (a szüleim meg is fojtották volna bátyámat, ha engedi), a nő viszont igen. Nem részeg fajta, ritkán és mértékkel iszik, de akkor éppen olyan hangulat volt, hogy kijött rajta. Én kisértem ki a mosdóba és fogtam a haját.

Átbeszélgettük az éjszakát. Egyre többet kezdtünk e-mailezni (már 2007-ben is népszerű volt a facebook, de nem mindenki lógott ott naphosszat), találkozgatni. 1 évre rá kidobta a barátját.

Nem sokkal utána elhívtam randizni, az is sűrűsödött, majd egy sétahajózás alkalmával elcsattant az első csók (onnantól számoljuk egy párnak magunkat, akkor voltunk 12 és 24 évesek).

A szüleimnek (már ismerték a lányt, de nem tudták, hogy ő az) és bátyáméknak csak másfél év múlva mondtuk el. Bátyámat nem nagyon rázta meg a dolog, számított rá, mert "valami furcsa" volt bennem.

A szüleim azt mondták, hogy 14. születésnapomig kapunk időt, azalatt megfigyelnek minket, és ha bármi kivetni valót találnak, akkor különválasztják az útjainkat. A vége az lett, hogy szüleimtől azt kaptam ajándékba 14. születésnapomra, hogy összeköltözhettem a párommal. A páromtól meg azt, hogy...nos elvette a szüzességemet akkor este az új lakásban :) (Jogi szempontból a pedofília csak a teljes aktusra vonatkozik, érzelmi kapcsolatra nem, és ezt mi már az elején megbeszéltük, hogy bebiztosítjuk magunkat azzal, hogy amíg be nem töltöm a 14-et, addig nem fekszünk le egymással).

Kirúgták emiatt a munkahelyéről, de az én (illetve közvetlenül apám) kapcsolatain keresztül talált egy jobb munkahelyet. Egy nemzetközi cégnél logisztikai osztályon (én azt tanulok).

10.-ben elkezdtek romlani a jegyeim. A szüleim ezt jelezték páromnak. Az eredmény az lett, hogy a párom bevezetett egy büntetési rendszert. 1-es: 1 hónap no szex, 2-es: 2 hét no szex, 3-as: 1 hét no szex, 4-es: semmi, 5-ös: teljes éjszakás kényeztetés "extrákkal"(ezt nem fejteném ki ^_^). Mondanom sem kell, erősen javult az átlagom.

16 éves koromban beadtuk a nagykorúsítási kérelmet és a fiatalkorú házassága kérelmet (ha az elsőt nem adnák meg, ott a második). Több pszichológus, hónapokon át vizsgált minket, hogy elmében rendben vagyunk-e, és fílikus jelenséget nem találtak. A 17. születésnapomkor összeházasodtunk tavaly decemberben.

Menet közben kiderült, hogy a párom várandós. Idén áprilisban megszületett a kislányunk, Наталия (Natalia, azért, mert páromnak anyai és apai nagyanyja is orosz, viszont anyai és apai nagyapja magyar).

Most pedig már vígan együtt vagyunk 5 és fél éve, házason, 1 gyermekkel.

Én: 17/F; Párom: 29/N

2015. szept. 7. 16:44
 18/24 anonim ***** válasza:
5%
Érdekelne, hogy logikai-szkeptikus-sztoikus-racionalista szempontból (ugyanis egy kérdés hasznosságát csak ezek alapján lehet eldönteni, a szubjektív nézetek nem befolyásolják az egyetemes hasznosságot), miért "haszontalan" az előző (17-es) válaszom?
2015. szept. 8. 19:07
 19/24 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem ne vedd magadra 17-es. GYK tele van energiavámpírral, akik az értelmes, hatékony válaszokkal, pl mikor vki tanulságként leírja a saját tapasztalatát, nem tudnak mit kezdeni. Csak a játszmázás és nagyokos megmondásokkal tudnak kezdeni bármit is.
2015. szept. 9. 13:29
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Buzgómocsing az elsö irta jól mit foglalkozol más nyomiságával
2015. szept. 9. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!