Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nevelőapám új felesége az...

Nevelőapám új felesége az őrületbe kerget. Semmi nem jó amit csinálok. Hogyan alakítsak így ki vele normális kapcsolatot?

Figyelt kérdés

A válásom után hazaköltöztem a gyerekekkel. Azóta meglehetősen fagyos a hangulat. Apu felesége betolakodóként tekint rám. Semmi nem jó amit csinálok, ha csak hozzá merek szólni az ő gyermekeihez, akkor már áll a bál, hogy nincs hozzá jogom, ne szóljak bele a családja életébe stb.

Normális hangnemben nem tudunk kommunikálni.

Hogyan lehet, ha lehet egyáltalán egy ilyen helyzeten javítani?

A leülős beszélgetésig el sem jutunk, ha meg apu kiosztja akkor meg az a baj. Halvány lila gőzöm sincs, mit tehetnék.

2015. szept. 4. 12:16
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Kié a lakás, ahova most visszaköltöztél? Tiéd? Apukádé? Mert nem mindegy.
2015. szept. 4. 13:03
 12/32 anonim ***** válasza:
90%

Ez tipikusan az a kérdés, amiben nem lehet állásfoglalni egyoldalú közlések alapján. Nem tudunk háttérinfókat (kié a lakás?), nem tudjuk, hogy a másik fél hogyan adná elő a sztorit (mert nekem az egyszerűen nem életszerű, hogy egy felnőtt nő, meglátva egy másik felnőtt nőt, aki ráadásul a férjének a lánya, csak úgy ok nélkül csapkodni, kiabálni kezdjen).

Több családnak együttélni áldatlan állapot, nem csak te szenvedsz. Próbálj minél hamarabb elköltözni esetleg.

2015. szept. 4. 13:07
 13/32 A kérdező kommentje:
Az enyém a ház, anyuéktól örököltem. Mivel én a férjemmel éltem, apu maradt a házban.
2015. szept. 4. 13:13
 14/32 anonim ***** válasza:
90%
Apádnak egyáltalán nincs tulajdonrésze, te vagy az egyedüli tulajdonos?
2015. szept. 4. 13:16
 15/32 anonim ***** válasza:
96%
Fura ez a helyzet. Jogilag akkor a NEVELŐapádhoz, a feleségéhez és a gyerekeihez sincs semmi közöd, nem is értem, minek költöztél oda? Ha tiéd a ház, akkor nyilvánvalóan nem ingyen engedted meg nevelőapádnak, hogy ott lakhasson, oda nősülhessen, oda vállaljon gyerekeket, miközben te a férjeddel és a gyerekeiddel másutt laksz, ez esetben viszont gyakorlatilag az albérlőd nyakára költöztél? Egyáltalán mekkora az a ház, mert most minimum heten laktok benne... ha meg jogilag tiszta a helyzet, semmi díjat mem fizetnek neked, akkor helyezd kilátásba, hogy ha nem viselkedik, akkor kirakod őket, ennyi. Ennél jobbat nem tehetsz
2015. szept. 4. 13:20
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg lehet, hogy a "legjobb védekezés a támadás" taktikát alkalmazza és mdgpróbál kiutálni onnan. Ha tied a ház és nincs haszonélvező, mondd meg neki higgadtan az apád jelenlétében, hogy viselkedjen kulturáltan, mert tőled függ, meddig lakhat ott.
2015. szept. 4. 13:20
 17/32 anonim ***** válasza:
93%
Nevelőapádnak van haszonélvezete a házon/lakáson?
2015. szept. 4. 13:23
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
És az apád szereti ezt a banyát? Mert ha ő szeretné az apádat, nem viselkedne így a lányával (ráadásul akinek a lakásában lakik.) Jóval fiatalabb, hogy az ő gyerekeiről beszélsz?
2015. szept. 4. 13:44
 19/32 DuplaKV ***** válasza:
64%

Nem lehet, hogy az a baja, hogy azt hiszi, ki akarod túrni őket a lakásból?

Ha nem szólsz hozzá és a gyerekeihez sem, arra hogyan reagál?

Talán egy családi közös program (kirándulás, állatkert, etc.) oldana némiképpen a feszültségen. Lehet észrevenné, hogy nem akarsz rosszat, csak éppen nincs hova menned.

2015. szept. 4. 14:11
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Leulnék veluk beszélgetni, h ez így nem mehet tovább és hogy nem vagy hajlandó ilyen kornyezetben nevelni a gyerekeidet és ha nem változik semmi, akkor kitenném a szoruket. Ha tetszik, ha nem. Ez a légkor ártalmas neked és a gyerekeidnek is. Ne hagyd oket stresszes kornyezetben felnoni.
2015. szept. 4. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!