Hogyan lehet megoldani azt, hogy a párom ne a gyereke anyjának fizessen gyerektartást, hanem a fia nevére nyisson számlát, és oda rakja be a pénzt?
A gyerek láthatásáról gondolom bírósági végzés van.Ha a volt feleség nem hajlandó biztosítani a láthatást,lehet kérni a bíróságtól,hogy jelöljenek ki időpontot és helyet,hogy biztosítva legyen a láthatás.
Ne adjatok neki pénzt akkor,ha ennyire nagy lábon él,hanem vegyetek meg a gyereknek mindent,ami kell(kabát,csizma,nadrág,játék,óvodai térítési díj..stb),gyűjtsétek a számlákat és akkor nem kell neki pénzt adni.A számlákkal lehet bizonyítani,hogy a gyerektartás,sőt még azon felűl plusz pénz a gyerekre lett költve.Ha nem tudja biztosítani ezek után a feltételeket a gyereknek,akkor újra kell kérvényezni a gyerekelhelyezést.Persze ez mindenképp közös döntés kell legyen!!Azért Te is nagyon gondold meg,hogy mit vállalsz!!!
Mindent csak hivatalos úton kell intézni,bíróságon keresztűl!!
Arra visszatérve,hogy számlát nyissatok a gyereknek:jó ötlet,CSAK!!Mivel az anya a törvényes gyámja,joga van kivenni a számlát,joga van rendelkezni felette.SZERINTEM!Bár erről inkább a bankot kellene megkérdezni.
Amúgy a gyerektartást még fizetnetek kellene mellette!!
én is "csak " együtt éltem az exel,mi sem voltunk összeházasodva.
Én úgy gondolom,hogy akkor is le kell bíróságilag papírozni az egészet.
Én beadtam a keresetet a gyerekelhelyezésre,láthatásra és a gyerektartásra.Áldom az eszem!!!Most legalább tudom perelni a gyerektartásért.Nálunk nincs gond a láthatással,mert tavaly január óta felénk se szagol:))
De akkor nektek milyen megállapodás van a gyerekelhelyezést és a gyerektartást illetően??
na mindegy, most tudtak beszélni, végre a csaj felvette nagykegyesen a telefont, úgyhogy lemegy a párom hozzájuk jövő héten és lepapíroznak mindent, mert ez így nem állapot!
És még annyit, hogy nem azért van velem mert én annyira szép vagyok és vékony. Mert nem vagyok modellalkatú, és sztem még szép sem, de nem ez számított. Meglátni és beleszeretni kb ez volt, már az első találkozáskor forrt a levegő. Harcoltunk ellene, hónapokig, évekig, és így alakult. Elég rendesen lelkifurdalásom volt, hogy miattam hagyta el a családját, de még mindig jobb (lett volna, ha le tudják zárni normálisan) így, mint amikor minden este üvöltöztek egymással. Ez sztem a gyereknek sem jó. Megpróbálta, hogy visszament a családjához, de nem bírta. 2nap után újból nálam volt, akkor kérte meg a kezem és közölte, hogy soha többet nem akar nélkülem egy napot sem külön tölteni. Mi boldogok vagyunk, imádjuk egymást, engem feleségül vett, az exnél ez 7év alatt szóba sem jött. Sztem ez jelent valamit. nem tudom mi értelme lett volna tovább a gyereke anyjával maradni, amikor folyamatosan rám gondolt miközben velük volt. És ne hidd, hogy önző vagyok és ezt élvezem, mert nem. Én megadtam neki a lehetőséget. Mondtam, ha őket választja megértem, elvégre ott a gyereke, aki a saját vére. Nem fenyegetőztem, nem hisztiztem. Velem ne azért legyen senki, mert ha elhagy öngyilkos leszek stb. Úgy gondoltam, ha nem szeret eléggé, ha a családjával akarlenni, merértem, menjen. Sokat beszéltünk erről. Lehet, hogy hihetetlen de nekem is vannak érzéseim, én nem röhögök jót a markomban, hogy hahaha az a szerencsétlen nő most egyedül van. Sokan fele annyit nem tesznek meg, mint mi, látszik ez (sajnos) a Te esetedből is. És nem gondolom azt, hogy ehhez a dologhoz így kéne hozzáállni, mert mi is megtehettük volna, hogy kirakjuk a csajt az utcára egy fillér nélkül, és még gyerektartást sem kap. De nem fényezni akarom magunkat, csak a kétfajta hozzáálást szemléltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!