Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megoldani azt,...

Hogyan lehet megoldani azt, hogy a párom ne a gyereke anyjának fizessen gyerektartást, hanem a fia nevére nyisson számlát, és oda rakja be a pénzt?

Figyelt kérdés
Az exe egy pénzéhes nő. Mikor szakítottak egy csomó mindent kifizetett neki a párom berendezett nekik egy egész lakást, persze azt mondta visszafizeti mert idén augusztusban kap egy nagyobb összeget. A párom majdnem másfél millát költött rá/juk és úgy beszélték meg, hogy nem kell az egészet visszaadnia csak 700ezret. Míg nem volt pénze naponta többször hívogatta a párom, állandóan kölcsönkért tőle, kifizettette vele az albit stb. Most megkapta a pénzt de közölte a párommal, hogy még 50ezret sem ad vissza, nemhogy 700at, és a párom hagyja békén őket, és különben is neki az a rengeteg dolog járt, meg a pénz is amit ráköltöttünk. De persze a gyerektartás ezek után is kéne neki. Pedig a fiút oda sem adja a páromnak, csak akkor láthatja ha elmegy hozzájuk és ott jópofizik az exével. Mióta megkapta a csaj a pénzt, még a telefont sem veszi fel, ha a párom ír neki sms-t, h mi van a gyerekkel nem is hajlandó rá válaszolni. Ezért gondotuk azt, hogy ne ez a kétszínű pénzéhes nő kapja a gyerektartást, hanem inkább nyitunk egy számlát a kisfiúnak és oda rakunk be neki pénzt, amihez aztán hozzájuthat 18éves korában. És az anyja így legalább nem szórja el azt a pénzt is.
2008. szept. 8. 09:43
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Sok mindenben igazad van, nem vitatom. De ha már a férjemben volt annyi, hogy segített neki mindenben, és nem kevés pénzt költött rájuk, akkor sztem legalább annyi járna neki, hogy a csajszi felveszi a kurva telefont és engedi látni a fiát. Mert egyenlőre ott tartunk, ha kell pénz akkor tud telefonálni, meg könyörögni, ha esetleg nem kap mert nekünk sincs akkor fenyegetőzik, de ha van pénze akkopr a telót sem veszi fel. És már beszéltem vele, akkor normális volt, aztán amikor legközelebb akartam, hogy üljünk le beaszéljünk értelmesen a dolgokról, hogy a picinek a lehető legjobb legyen, akkor már én voltam a hülye kurva. Szerintem kéne, hogy legyen egy nőben annyi büszkeség, hogy nem csinálja ezt, hogy nem könyörög a férjemnek, hogy dugja meg, amikor már egy éve elköltözött tőlük, és nem zsarolja, hogy menjen vissza hozzá vagy megbánja. A férjem is kirakhatta volna az utcára őket egy fillér nélkül, de benne legalább megvolt az, ha már így alakult zárják le normálisan, csak éppen a csaj ebben nem partner. Sztem te is érzed, hogy nagyon kevesen tesznek meg ennyi mindent ha elhagyják a családjukat. És nekem csak az a problémám, hogy a nő kihasználja. Hogy csak akkor hajlandó beszélni vele ha pénz kell neki. És még nem tudsz mindent, hogy miket csinált ill csinál az ex. És nem csak a páromtól hallom, hanem a bőrőmön tapasztalom nap mint nap, és a párom családja is tudna mit mesélni, akiknek szintén hazugságokkal tömi a nő a fejüket. Kért a páromtól pénzt 55ezret, hogy ki tudja fizetni az albérletet, és ugyanabban a hónapban a saját szüleitől is elkérte ezt az összeget. Csak amikor kiderült volt gáz, hogy a saját szüleit is palira vette. Hát ilyen ember ő. Meg amikor már annyit zsarolta a férjem a gyerekkel, meg telszámot változtatott, hogy ne lehessen elérni, hogy megkapta amit akart, a párom visszament hozzá, mert már nem bírta a zsarolást, akkor sem az volt, hogy üljünk le beszéljük meg, hogy mi legyen, mit vár tőle stb, hanem, hogy menjen el vásárolni, meg kért a szüleitől 50ezret, úgyhogy menjen már át a férjem és fizesse ki a tartozást, persze a saját pénzéből. Na mindegy, nem hiszem, hogy tovább kellene részleteznem, csak én látom nap mint nap, hogy mit szenved a fia miatt a férjem, és hogy mennyire fáj neki, ez a fajta kihasználás. És azt is én tudom, hogy mi kettern mennyi mindent tettünk azért, hogy ők ilyen színvonalon élhessenek, amikor már a saját megélhetésünk van veszélyben néha. De nem sajnáltatni akarom magam, nehogy azt hidd.
2008. szept. 19. 18:28
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek láthatásáról gondolom bírósági végzés van.Ha a volt feleség nem hajlandó biztosítani a láthatást,lehet kérni a bíróságtól,hogy jelöljenek ki időpontot és helyet,hogy biztosítva legyen a láthatás.

Ne adjatok neki pénzt akkor,ha ennyire nagy lábon él,hanem vegyetek meg a gyereknek mindent,ami kell(kabát,csizma,nadrág,játék,óvodai térítési díj..stb),gyűjtsétek a számlákat és akkor nem kell neki pénzt adni.A számlákkal lehet bizonyítani,hogy a gyerektartás,sőt még azon felűl plusz pénz a gyerekre lett költve.Ha nem tudja biztosítani ezek után a feltételeket a gyereknek,akkor újra kell kérvényezni a gyerekelhelyezést.Persze ez mindenképp közös döntés kell legyen!!Azért Te is nagyon gondold meg,hogy mit vállalsz!!!

Mindent csak hivatalos úton kell intézni,bíróságon keresztűl!!

Arra visszatérve,hogy számlát nyissatok a gyereknek:jó ötlet,CSAK!!Mivel az anya a törvényes gyámja,joga van kivenni a számlát,joga van rendelkezni felette.SZERINTEM!Bár erről inkább a bankot kellene megkérdezni.

Amúgy a gyerektartást még fizetnetek kellene mellette!!

2008. szept. 19. 19:16
 23/31 A kérdező kommentje:
Bírósági papír nincs a láthatásról, mivel nem voltak házasok, "csak" együtt éltek!Tehát nem volt a szétköltözéskor semmilyen bírósági hercehurca meg láthatásról döntés. A párom most fontolgatja, hogy a gyámügyhöz fordul.
2008. szept. 19. 19:49
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb barátnőmet 7 hónapos terhesen hagyta el a férje, 6 év tökéletes kapcsolat után. És jó volt a kapcsolatuk egészen addig, amig a másik nő bele nem piszkított. Baromság, hogy csak oda tud beférkőzni a harmadik, ahol már nem tökéletes minden!!! Ezt azok mondják, akik beférkőznek, igy akarják enyhíteni a bűnüket!! Mert könnyű ám elcsábítani egy pasit, nagyon jó az ujdonság varázsa és utána már minden megy simán! Szóval elhagyta terhesen a barátnőm, mikor a férj örült a legjobban, hogy lesz baba. Aztán nem is foglalkozott a kislánnyal az "apuka". Egészen addig mig azzal a nővel volt, miután szakítottak pár év mulva,egyszeriben megváltozott és már érdekelte is a gyerek! Milyen érdekes, nem? A barátnőm sértett volt és mindent megtett, hogy megkeserítse az életüket. Én végig láttam az egészet. Hányszor mondtam, hogy ne tegye, mert semmi értelme, de Ő benne volt ebben és máshogyan élte meg. Kivülállóként láttam, hogy nem jó, amit tesz, de teljesen megértettem!! Szóval TE nem érezheted, amit az anya, mert nem vagy abban a szituban. És ezért egyáltalán nincs igazad!!! Szerintem.
2008. szept. 20. 09:52
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

én is "csak " együtt éltem az exel,mi sem voltunk összeházasodva.

Én úgy gondolom,hogy akkor is le kell bíróságilag papírozni az egészet.

Én beadtam a keresetet a gyerekelhelyezésre,láthatásra és a gyerektartásra.Áldom az eszem!!!Most legalább tudom perelni a gyerektartásért.Nálunk nincs gond a láthatással,mert tavaly január óta felénk se szagol:))

De akkor nektek milyen megállapodás van a gyerekelhelyezést és a gyerektartást illetően??

2008. szept. 20. 13:18
 26/31 A kérdező kommentje:
semmilyen. Ez náluk úgy működik, hogy a csaj minél több pénzt akar, de megállapodtak egy olyanban amit tudunk fizetni. Ezt átutaljuk minden hóban, hogy tudjuk bizonyítani, h tényleg fizetve van. A láthatás eddig úgy zajlott, hogy amikor a nő gondolt egyett, akkor a páromnak ugrania kellett, ha esetleg nem ért rá, akkor a csaj kiakadt, mert biztos a párom nem szereti a gyereket stb, tehát érzelmileg zsarolta. Amikor meg a párom leakart menni, mondjuk húsvétkor, akkor is az volt, hogy most nem ér rá, nem lesz otthon, ne menjen. Amikor nincsen a segge alatt kocsi, akkor a párom vigye őket orvoshoz, meg a gyereket a kórházban, de ha meg tudja oldani másként, akkor meg majdhogynem megtiltja a páromnak, hogy bemenjen velük a kórházba. Így általában akkor látja a párom a gyereket amikor a nő úgy óhajtja.
2008. szept. 20. 18:20
 27/31 A kérdező kommentje:

na mindegy, most tudtak beszélni, végre a csaj felvette nagykegyesen a telefont, úgyhogy lemegy a párom hozzájuk jövő héten és lepapíroznak mindent, mert ez így nem állapot!

És még annyit, hogy nem azért van velem mert én annyira szép vagyok és vékony. Mert nem vagyok modellalkatú, és sztem még szép sem, de nem ez számított. Meglátni és beleszeretni kb ez volt, már az első találkozáskor forrt a levegő. Harcoltunk ellene, hónapokig, évekig, és így alakult. Elég rendesen lelkifurdalásom volt, hogy miattam hagyta el a családját, de még mindig jobb (lett volna, ha le tudják zárni normálisan) így, mint amikor minden este üvöltöztek egymással. Ez sztem a gyereknek sem jó. Megpróbálta, hogy visszament a családjához, de nem bírta. 2nap után újból nálam volt, akkor kérte meg a kezem és közölte, hogy soha többet nem akar nélkülem egy napot sem külön tölteni. Mi boldogok vagyunk, imádjuk egymást, engem feleségül vett, az exnél ez 7év alatt szóba sem jött. Sztem ez jelent valamit. nem tudom mi értelme lett volna tovább a gyereke anyjával maradni, amikor folyamatosan rám gondolt miközben velük volt. És ne hidd, hogy önző vagyok és ezt élvezem, mert nem. Én megadtam neki a lehetőséget. Mondtam, ha őket választja megértem, elvégre ott a gyereke, aki a saját vére. Nem fenyegetőztem, nem hisztiztem. Velem ne azért legyen senki, mert ha elhagy öngyilkos leszek stb. Úgy gondoltam, ha nem szeret eléggé, ha a családjával akarlenni, merértem, menjen. Sokat beszéltünk erről. Lehet, hogy hihetetlen de nekem is vannak érzéseim, én nem röhögök jót a markomban, hogy hahaha az a szerencsétlen nő most egyedül van. Sokan fele annyit nem tesznek meg, mint mi, látszik ez (sajnos) a Te esetedből is. És nem gondolom azt, hogy ehhez a dologhoz így kéne hozzáállni, mert mi is megtehettük volna, hogy kirakjuk a csajt az utcára egy fillér nélkül, és még gyerektartást sem kap. De nem fényezni akarom magunkat, csak a kétfajta hozzáálást szemléltetni.

2008. szept. 20. 18:44
 28/31 A kérdező kommentje:
hozzáállást, bocs
2008. szept. 20. 18:46
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy most hülyeséget írok,de amíg nincs bírósági döntés a láthatásról,addig nem köteles odaadni.Amíg nincs ítélet a gyermektartásról,nem vagytok kötelesek fizetni.Ha megítélik,akkor visszamenőleg 6 hónapra kell fizetni.Miért nem a gyermekre költitek a pénzt,Ti látjátok mi kellene neki,és nem az anyukának adni,ha valóban elherdálja.Ha meg veszélyeztetve van a gyermek fejlődése,pl nem kap enni,nincs tiszta ruha stb... akkor miért nem intézkedtek a gyámügynél?A rájuk költött pénz meg hagyd a fenébe,mert önszántából adta,és miből fizetné vissza?Mostantól ne adjatok,költsétek a gyermekre,ha meg fenyegetőzik,hogy kirakják a lakásból,akkor vegyétek magatokhoz.Ezt nem fogja engedni és rögtön ki tudja fizetni nélkületek is.
2008. szept. 21. 14:25
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem jól tudod, nem 6 hónapra visszamenőleg kell fizetni tartásdíjat, hanem akár 5 évre visszamenőleg is fizethetitek, ha nem adjátok minden hónapban rendesen. Nincs elévülési idő sem. Akármennyi évre visszamenőleg! Sőt nagyon szigorúan veszik, mert akár börtönbüntetés is jár, ha nem teljesítik. És pénzben kell adni, nem a gyermeknek vásárolni. Azt lehet plusszba, de pénzt akkor is kell adni.
2008. szept. 22. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!