Mit csináljak? Mennék is, maradnék is, félek. Meg lehetne szokni az életet falun? Van egy csomó parám, amivel nem tudok mit kezdeni?
A pároddal véletlenül nem beszéltétek ezt meg?! Ennek közös döntésnek kéne lennie, úgy nem oké, ha csak az egyik fél el is dönti, hogy na, akkor költözzünk is ki egy faluba!
Egyébként meg lehet szokni. Nekem a rokonaim nagy része, mind faluban lakik, és csak agyon dicsérik.
Viszont az Én véleményem szerint, előnyei is vannak, meg hátrányai is. Előnyei: jobb levegő, barátságos emberek, olcsóbb, (ezalatt értve, hogy saját magadnak megtermeled az élelmet) állattartás, nyugodt környék, stb...
Hátrányai: messze van nagyjából minden, drágább is, (ezalatt meg azt értve, hogy csomó mindent fönt kell tartani: családi ház, kert, autó, állatok, föld, stb...), és röviden megfogalmazva, ezek a hátrányai.
Szóval ezt még beszéljétek át a férjeddel azért, ha már nincs is nagyon értelme, hisz már megvette a házat, amit nem is értek, de komolyan.
Meg lehet szokni falun, szeretek itt élni. De ha a férjem venne a városban házat, hogy költözzünk oda, akkor borulna a bili. Mert ennyire nem ismer, hogy én ott megőrülnék. Ha bizonytalan, beszélje meg velem, ne egyedúl döntsön, mert azért a párom, férjem, hogy közösen hozzuk meg a döntéseket, és ne csak az egyik fél.
Ez nem olyan kérdés, hogy elég fél kiló kenyér, vagy vegyek többet.
Ne hagyd, hogy "elvigyenek" faluba, városba, a tudtod, akaratod ellenére.
Én imádnék újra ilyen helyen élni ,bár nem való mindenkinek. Engem a város akaszt ki, de ettől neked nem lesz könnyebb, ha "városi típus" vagy.
Viszont a világ leggyönyörűbb helyére sem költöznék el a párommal, ha kész tények elé állítana és nem beszélné meg velem.
Aki színházba, moziba, bulikba vágyik, az bemegy a városba, aki meg nem, az Budapest közepén lakva se tesz egy lépést se érte, szerintem nem ezen múlik.
Úgy 10 éve kinéztem egy házat agglomerációban, busszal 20/25 perc alatt be lehetett érni onnan a városba, este 6-ig vagy 8-ig, tovább nem. Végül letettem róla, a gyerekek miatt leginkább, ingázni, pláne hogy sportolni is jártak, zeneiskolába, nyelvtanárhoz stb., egyszerűen sok lett volna, én meg nem tudtam megoldani a folyamatos fuvarozást. Pedig közel volt...Barátnőmék viszont falu mellett, lakóparkban élnek, a gyerekek megbuggyannának, ha be kéne költözniük városba, annak ellenére, hogy komoly szervezőmunkát igényel a fuvarozás. Szóval kinek hogy, tényleg személyiségfüggő, ki hol szeret inkább élni.
nincs az a pénz, hogy én ilyen helyre koltozzek!! bele is halnék...se egy bolt, se egy uzlet..nulla kulturális esemény... kizárt!!!
de mi az, hogy a férjed vett egy házat?? nem szolt rola?? nem egyutt dontottetek rola?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!