Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen költségekről beszélnek,...

Milyen költségekről beszélnek, akik azért vetik el a házasságot?

Figyelt kérdés
Sokszor elhangzik ez az érv: a házasság drága. De mi? két tanú, aláírás. Ingyen van jelenleg magyarországon. -miért érv akkor a házasság ellen, hogy de mi nem költünk rá?

2015. aug. 23. 18:22
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
73%
Van akit vonz a házassággal járó papír és a hozzá tartozó jogok. Engem leginkább a "férjem, feleségem" megszólítás, ami mégiscsak jobban hangzik, mint a párom élettársam stb. Valamint maga az esküvő és a lakodalom. Ami bizony költséges. Főleg ha nagy a család mint nálunk is. Én nem vagyok házasságellenes, azt szoktam mondani, hogy vagy lesz rendes esküvőm lagzival meg mindennel vagy nem megyek férjhez. Én megértem ha valakinek a papír , meg a vele járó jogok és kötelezettségek számítanak, de nekem a két tanús esküvő nem tetszik, akkor inkább semmilyen. Jelenleg nincs 1,5 millióm lagzira. Már kiszámoltuk nagyjából ennyi lenne. Gyűjtögetünk. Tavaly már összejött egy nagyobb összeg , de azt házfelújításra költöttük. Mindig megbeszéljük, hogy majd a következőt ...... :)
2015. aug. 24. 14:20
 22/24 anonim ***** válasza:
68%

Az ilyen anyagi jellegű témáknál mindig az a mondat jut eszembe, amit még középiskolában tanultam polgárinevelés órán. Igy hangzott: "Az állam mindegyikőnk számára egyenlő esélyeket biztosit szüetésünknél."

Viszont ez nem azt jelenti, hogy mindenki élete végéig egyenlő marad a másikkal. Remélem a lényeg leesett.

A lagzizást meg embere válogatja, bár én kezdek újabban kiábrádnulni úgy a magyarokból, mint a többi népből egész Európában... Se lagzizás, se gyerekvállalás, vagy ha épp belevágnak, azt is csak akkor ha "megvan az anyagi háttér". Igen, kell bizonyos, ezt én megértem, de a mostani szülők meglátásom szerint túlságosan el vannak szállva a pénzügyi témában. Annak a születendő gyereknek nem milliók kellenek, nem a legvadiújabb iPhone vagy galaxy tablet, vagy nem tudom hányfunkciós televizió...!!!

Én is, és még nagyon sok haosnló korombeli nőtt fel minimális anyagi költésgekkel, nem egyszer volt second-hand-es cuccom, és nem haltam bele soha!!!

Épp a múltkor nézegettem low budget-ből megoldható lagzikat is, és egyszerűen hihetelen. Csupán a lehetőségeket kell megkeresni, meg mindenki addig tudjék nyújtózkodni amig a takarója ér.

A mi családunkban pl mindenkinek szép lakodalma volt, annak ellenére hogy közelsem élek gazdag családban.

2015. aug. 24. 14:31
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"mindig az a mondat jut eszembe, amit még középiskolában tanultam polgárinevelés órán. Igy hangzott: "Az állam mindegyikőnk számára egyenlő esélyeket biztosit szüetésünknél."

én is szeretnék ebben az államban élni...

egyébként ha az esküvőbe nem is, de a gyerekvállalásba csak úgy érdemes belekezdeni, ha megvan a háttér. a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a galaxy kerül pénzbe, hanem a kaja meg a ruha is...

2015. aug. 25. 17:40
 24/24 anonim ***** válasza:
57%
A lagzi költségeiről beszélnek. Maga a házasságkötés nem jár sok költséggel.
2017. márc. 29. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!