Azok a feleségek akik a férjük tulajdonában élnek együtt, nem érzik néha kiszolgáltatva magukat?
Téged már most zavar a helyzet. Még össze se házasodtatok, de már a váláson gondolkodsz? Ez nekem fura...
Jogilag úgy néz ki a helyzet, hogy a lakás az ő különvagyonának számít, így válás esetén te repülsz, akár gyerekestül.
Ez nekem is fura hogy esküvő körül ilyenen agyalsz.
Szerintem gondolt át ezt a házasságot. Ha nem bízol benne akkor ne házasodj. A pakliba benne van a válás, de élni se azzal a tudattal kell hogy bármikor meghalhatunk.
Persze tőlünk nyugatabbra megszokott a házassági szerződés, de ez esetben az pont arról szólna hogy a a lakásohoz semmi közöd, mert az esküvő előtti szerzemény. :)
Na erről most tudnék mesélni.A húgom a házasság után a férje lakásába költöztek..Az elmúlt 8 évben többször megkapta azt,hogy "ez az ÉN LAKÁSOM!ITT MINDEN AZ ENYÉM!"De még így is bővítették,szépítették a házat.8 év után kétszer akkora lett mit az eredeti ház.(közben lett egy kisgyermek is)Ma ott tartanak,hogy válnak,és a férje teljesen kifordult önmagából..Mindent megtesz,hogy a feleségének semmi se jusson,hisz minden az övé ahogy ő mondja.Képes a gyermekével együtt az utcára dobni a húgomat.Mivel eladni nem hajlandó,és a húgom csak a jogos részét követeli(hisz a 8 év alatt ő is hozzájárult a bővítéssel)így ügyvédhez fordult..Még mindig tart a válóper,és iszonyú veszekedés,harag van most...Odáig fajult,hogy a férje életveszélyesen is megfenyegette,és meg is ütötte..(rendőrségi ügy lett ebből is,mert a húgom feljelentette)
El se hinnéd,hogy egy ember mennyire megtud változni...
Ha teheted mond meg a vőlegényednek,hogy hozzámész feleségül de csak akkor ha előtte írtok egy szerződést,hogy mi jár neked ha mégis elválnátok..PL:A lakás a vőlegényé,de ha hozzáépítés,bővítés van,akkor jár neked is..Nem dobhat ki,csak akkor ha biztosít neked és születendő gyermekednek egy otthont stb..
Jobb előre gondolkodni,mert később sokkal kiszolgáltatótabb az ember..
Szia!
Nagyon furcsa volt,szokatlan és zavaró.Mivel mind ketten elvált emberek vagyunk,alkalmazkodni kellett egymáshoz több szempontból is.Egyszer volt egy nagyon nagy veszekedésünk,akkor azt kiabálta:KI VAGY TE ITT?!!!
Ez nagyon megmaradt bennem.Azóta tartom magam dolgokhoz...pl.eladás alatt van most az ő ingatlanja,de én nem igazán szólok bele,hogy mennyiért adja el.Ugyanúgy ellátom természetesen a háztartást stb...,de valahol zavart a szitu,hogy az ő háza.Talán engem részben vigasztal az is,hogy nekem is van 1/2-ed tulajdonjogom egy ingatlanban,amit sajnos a mai napig az ex férjem használ.
Lényeg,előbb,vagy utóbb eltudod majd fogadni,együtt tudsz majd élni ezzel a gondolattal,az idő teltével eszedbe sem jut majd,hogy az ő háza.Esetleg,ha nagyon zavar majd,egy idő után vegyetek a számodra is egy kisebb lakást,vagy egy közöset,esetleg az ő ingatlanjának a felét írassa rád.
Feltettél egy váláshoz tartozó kérdést is.Remélem soha nem fog téged érinteni ez a téma!
Amennyiben kölcsön van a férjed ingatlanján,azt az együttéléstől kezdve együtt fizetitek majd.Nos,válás esetén azt az x összeget,amit együtt fizettetek be,megfelezik és az jár majd neked.Másik verzió,hogy az ingatlan most tegyük fel átlagos állapotában van,és együtt mondjuk 10.000.000-ról felújítottátok 20.000.000-ra.A különbözet fele jár neked akkor is.Amikor már gyermek van ,akkor ő téged nem tehet csak úgy ki az utcára,hiszen van egy közös gyermek.Ez sajnos érintette egy ismerősömet,csak ezért mertem leírni.Ott is apué a ház,válás előtt álltak,ismerősömnek pedig nem volt hova mennie.Viszont hallottam egy olyant is,hogy talán 15 év után(?)minden ingó és ingatlan közös.Nos ,nem tudom ez a mi esetünkben mennyire igaz?...
Szerintem nem gáz, hogy ezen agyalsz. Nekem is néha eszembe jut. 4 éve vagyunk házasok, a lakást együtt választottuk ki, de akkor még csak "jártunk" így teljes egészében ő vette fel rá a hitelt. Én csak 1-2 év múlva költöztem ide. Viszont azóta én is fizetem a hitel felét, de a lakás az ő nevén van.
De tényleg nem lehet úgy élni, hogy állandóan ezen járjon az agyam, hogy mi lenne ha válnánk. Végülis jól megvagyunk. És ha kifizettük a hitelt akkor már megbeszéltük, hogy nagyobb lakást veszünk és azt már ketten. Ugyanis van már 2 gyerek is.
Én mint nő, biztos szereztem volna egy lakást és utána jöhetne hozzám a párom. Nem lenne olyan, hogy a pasié a lakás. A másik meg a közösen vett lakás. Még ez is jó, mert legalább ha sajnos válásra kerül sor feleződik a vagyon.
De észrevételeim szerint az a jobb, ha a nőé a lakás, ott sok jó kapcsolat van. és a nő is biztonságban érezheti magát a gyereivel később is.
Sok kapcsolatban, ahol a pasié a lakás elhangzott már hogy az "enyém a lakás, neked kuss a neved" megjegyzések.
Én ilyenkor úgy reagálnék, ha az övé a lakás, akkor takarítsa is, és csinálja ő a munkákat. Én úgyis a vendég vagyok, úgyhogy max. csak számlát és rezsit fizetnék....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!