Milyen lehetőségeim vannak?
Ha pénzt adsz alkoholista anyukád kezébe, pillanatok alatt elherdálja, aztán megint a te nyakadon marad, hidd el! nem jó ötlet.
Én sulit váltanék, más városba, kollégiumba. Az összes közüzem legyen anyád nevén, így te nem vagy érte felelős, és ha nem fizeti, akkor nem lesz jelzálog a házon. A nevelőapád csak neked adjon pénzt.
Komolyan mondom, nagyon szép elhatározás, hogy így igazságosan el akarod felezni a lakás árát, és onnantól úgy érzed nem tarotzol érte felelősséggel, de sajnos ez nem lesz így, mindig meg fog keresni, és nem tudsz tőle megszabadulni. Hiába fogod mondani, hogy a felét már odaadtad, az ő hibája, hogy elitta, nem fogja meghatni, mert ettől még neki ugyanúgy nincs már semmije.
De kérdezd meg nevelőapádat is, hátha van valami ötlete mit lehetne tenni, de biztos hogy ő is azt mondja, hogy ne add el a lakást.
08:20
"Az senkinek nem jut eszébe, hogy ha forditott helyzet lenne, az anyja biztos nem azon agyalna, hogy hogy szabadulhatna meg a gyerekétől, hanem biztos megpróbálna minden segitséget megadni ahhoz, hogy visszavezesse őt a normális életbe."
Talán még kis időre eszembe jutott, de teljesen leszoktam már róla. Amit látok, hogy pl. "kidobták otthonról, mert nem adta haza a fizut/diákhitelt" vagy "kidobták mert barátja volt", és ezek vagy saját erőből munka mellett végzik a főiskolát, vagy diákhitelből.
A baj az, hogy most odaadod a felét, nem marad neked csak pl. fősulira egyetem helyett, és majd 10-15 év múlva ha lesz családod meg gyereked akiért felelős vagy, akkor majd megkérdezi a gyerek, hogy apunak mért van rosszabb munkája mint a többinek, meg miért köhög annyit ha sose dohányzott.
megkérdeztem, kér-e orvosi segítséget a leszokáshoz, azt mondta: ő is le tud szokni, ha akar...
ilyesféle ígéreteket már párszor hallottam.
a számlák meg nincsenek fizetni, kénytelen leszek eladni a lakást, mielőtt elárverezi a végrehajtó.
én megpróbáltam segíteni, nem kér belőle. sajnálom.
Ha anyukád nem gondolkozik, neked kell helyette is. Hajrá, drukkolok neked. Pénzt ne bízz rá, jobb ha te adagolod neki természetben azt amire szüksége van, jobban jöttök ki anyagilag. Szomorú, hogy van olyan szülő, aki a feladatai szempontjából a béka segge alatt van.
Apósom is azzal hőzöngött, hogy bármikor le tudná tenni a poharat, ha akarná. Még magának sem vallotta be, hogy függő. Nincs az ilyennel mit csinálni, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!