Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségeim vannak?

Milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, szeretnék külön költözni édesanyámtól. a lakás az én nevemen van, a garázzsal együtt. ezeket ugye eladnám és a felét odaadnám neki. azt úgy bagózza meg issza el, ahogyan akarja. na most ha egyedül leszek, egy albérletbe gondoltam, hogy költözök. milyen támogatást kérhetek az államtól, ha egyáltalán kérhetek (még 1 évig egy szakközépiskolába járok)
2010. márc. 8. 20:39
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
igen, van lehetőségem dolgozni, valamint a pénzt beraknám bankba kamatozni, abból az albérletet ki tudnám fizetni (már csak a rezsit és a megélhetést kell előteremteni). persze ez így leírva könnyen hangzik, de biztosan jobb lenne még úgy is az életem, mint a mostani állapot. és persze igen gondoltam rá, hogy segítséget kérek a nevelőapámtól, de nem akarok teljesen ráakaszkodni, neki is megvannak a saját problémái az élet más területein.
2010. márc. 8. 21:35
 12/25 anonim ***** válasza:
Ha anyukád haszonélvező, akkor nem is adhatod el a lakást.
2010. márc. 8. 22:07
 13/25 A kérdező kommentje:
nem haszonélvező.
2010. márc. 8. 22:08
 14/25 anonim ***** válasza:
10%
Saját jogon nem kaphatod meg a családi pótlékot. Viszont nagyon sok olyan önkormányzat van, akik támogatják a pályakezdő laksvásárlókat, tehát érdemes is lehetne akár egy saját lakásra befizetned, hitelt felvenned, ha van munkád, hiszen jobb a sajátot fizetni, mint a másét. A helyedben édesanyádnak keresnék egy olyan helyet, ahol bentlakással megszabadulhat a szenvedélyeitől, pl elvonót, pszichiátriát ( feltéve, hogy annyira súlyos a helyzet). Kérheted a családsegítő központ segítségét is, hogy lehet-e és hogyan intézni ezt.
2010. márc. 8. 23:09
 15/25 anonim ***** válasza:

Anyukadon segitsel valahogy! De ne a lakast add el! Hidd el az lenne a legrosszabb megoldas! Most nagyon fiatal vagy meg, es ugye nem te dolgoztal meg a lakasert, tehat abszolut nem tudod ertekelni azt.

A lakas eladasat verd ki a fejedbol, es valami mas megoldast talalj ki!!!

2010. márc. 9. 00:34
 16/25 anonim ***** válasza:
32%

4 év passzív dohányzással bőven megkerested az árát. Anyagilag persze mindenképp rosszabbul jársz ha eladod a lakást, de továbbtanulni meg így ugye nem lehet, tehát pénz helyett az életedet veszted el. Megtartani semmiképp nem érdemes, mert a hülye jogunk a lakásba bentlakót védi, így hosszútávon kidobhatatlan. Rövíd távon ha sikerül eladni a lakást vége a jogainak.

Aztán viszont szerintem vegyél helyette egyetemhez közeli pesti lakást, aztán adj ki minden szobát albérletbe!

Aztán ugye aki eltart az meg fog haragudni rád, de ha nem lenne elég a bérleti díj, ott a diákhitel is.

És eladáshoz pedig mindenképp találj egy ingatlanirodát (pl. ajánlom Dunahouse-t, a másik 3 amit próbáltam borzalmas), mert egyedül esélytelen!

Ja, és fontos: Az ügyvédet mindig az eladó hozza! Ha nem ismersz senkit, akkor az iroda, de semmiképp sem a vevő!

2010. márc. 9. 02:54
 17/25 A kérdező kommentje:

már 4 éves koromtól dohányzik (meg előtte is pár évig mielőtt nem lett terhes), az ivást kezdte kb. 4-5 éve

akik azt írják, hogy ne adjam el a lakást miért írják? ezt egyedül nem tudom fenntartani sehogysem, meg hát ugye neki is kell azért lakni valaki. ezért gondoltam erre, hogy így megkapja a felét aztán onnantól kezdve mosom kezeimet meddig süllyed még. én viszont el szeretné végezni még ezt a szakközépet, aztán fővárosunkban továbbtanulni.

2010. márc. 9. 15:11
 18/25 anonim válasza:
0%

Szia

Ne siesd el.

Gondolkodj és inkább fizess egy ügyvédnek sokezret egy alapos tanácsadásért! Megéri. Írd le mit javasol és otthon gondold át megint.

Az ügyvéd nem fog lelkizni csak a Te érdekeidet, lehetőségeidet, jövődet nézi.

Senkivel ne törődj, csak magaddal. Később nem kapsz ám jutalmat az "igazságosságodért" sőt...

(huszonévesen én is hittem ilyen elv-féleségekben... csak szívás van belőle később. Itt maradtam nagy házzal 20 éves hitellel ami viszi a sima fizumat)

A lakásárak a padlón vannak, a fővárosiak meg alapból drágák, tehát várhatóan a mostaninál sokkal kisebbet kapnál. (én belvárosban laktam és egy óra bkv volt a suli is, munkahely is, + a bérlet stb, most vidéken lakom nagyobb házban, kertesben és fél óra alatt bent vagyok)

A kiadáshoz is "érteni" kell, a lakáseladáshoz is, különben nagyot bukhatsz és az nem jön vissza soha.

A kamatozni betett pénz:) mhehehe na azt is próbáltam: így számolj: 5 milka 2-3 hónapos "nem nyúlhatsz közben hozzá" lekötés esetén 60-70 ezer. Ez 1!!!!egyhavi albi+rezsi egy pici pesti külvárosi lakásban. Suli mellett mennyit is keresnél?

Hitelt is nehezen kapnál és nagyon rossz feltételekkel (csak megterheled vele az életed feleslegesen, tapasztalat!)

A házat ha eladod, gondold át a felezést!!! A kapcsolat, a családi kötelék, a felelősségérzet MEGMARAD akármit is mondasz, bármikor visszamehet hozzád kérni ha elfogyott (volt feleségként írom, én is mindig segíteni próbálok... úgy tűnt te is a szívvel még rendelkezők táborába tartozol)

kemény legyél, megfontolt, CSAK a MAGAD érdekét nézd!!!!!!!!!! más is ezt teszi

sok szerencsét

2010. márc. 12. 21:36
 19/25 anonim ***** válasza:
Ne add el a házat, anyúd költözön el a lakásba meg fogadj egy albérlőt. Biztos van anyudnak valami rokkona aki befogadja.
2010. márc. 12. 23:55
 20/25 anonim ***** válasza:
30%
Eléggé emberi válaszokat kapott ez a lány. Az senkinek nem jut eszébe, hogy ha forditott helyzet lenne, az anyja biztos nem azon agyalna, hogy hogy szabadulhatna meg a gyerekétől, hanem biztos megpróbálna minden segitséget megadni ahhoz, hogy visszavezesse őt a normális életbe. Attól, hogy te 18 éves lettél és te rendelkezel a lakással ezt igy nem tehedet meg az anyáddal, tartozol neki annyival, hogy segitsd őt, mert bajba van, megfáradt, meggyengült lelkileg. Vagy már teljesen kiszerettél az anyádból, akkor te is segitségre szorulsz! Inkább kérjél valahonnan segitséget, biztos van olyan asszony vagy férfi a családba aki érezhető szeretettel az anyád lelkivilágára tudna hatni, vagy kérjél segitséget az orvosotoktól, vagy menj el a lelki vezetőtökhöz, aki meglátogatna benneteket és közösen hárman megbeszélnétek dolgaitokat, utánna eljárnátok templomba és a hit a szeretet ereje által megerősödnétek. Hidd el ez sokkal szeretetteljesebb megoldás lenne a számodra, mert attól hogy eladod a lakást megosztjátok a pénzt, az anyád nem fog meggyógyulni, téged meg mardosni fog a lelkiismeret mig élsz. Sok sikert és kitartást.
2010. márc. 13. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!