Milyen lehetőségeim vannak?
Figyelt kérdés
18 éves vagyok, szeretnék külön költözni édesanyámtól. a lakás az én nevemen van, a garázzsal együtt. ezeket ugye eladnám és a felét odaadnám neki. azt úgy bagózza meg issza el, ahogyan akarja. na most ha egyedül leszek, egy albérletbe gondoltam, hogy költözök. milyen támogatást kérhetek az államtól, ha egyáltalán kérhetek (még 1 évig egy szakközépiskolába járok)2010. márc. 8. 20:39
1/25 anonim válasza:
Szerintem anyuka keressen albérletet. Ami megvan ne add el. Kérj támogatást az önkormányzattól, és dolgozhatsz iskola mellett.
2/25 anonim válasza:
Igen, nem könnyű lakást venni. Ne add el! Valami kompromisszumos megoldást kell találnotok anyukáddal!
3/25 A kérdező kommentje:
biztos nem fog albérletet keresni... 6 éve nem dolgozik, nincs semmi jövedelme. az utcára meg nem akarom kirakni.
abból élünk, hogy a nevelőapám (akitől elvált) támogat minket, és velem tartja sakkban.
2010. márc. 8. 20:50
4/25 anonim válasza:
szerintem először meg kellene próbálni rendezni a kapcsolatot. ha nem sikerült utána kellene ezen gondolkozni szerintem.
5/25 A kérdező kommentje:
próbáltam rendezni, nem akar leszokni egyik szenvedélyéről sem. én meg már nem bírom mellette. 4 éve tűröm hogy heti 3-4 alkalommal részeg. ennyi bőven elég volt.
2010. márc. 8. 21:00
6/25 anonim válasza:
Ne haragudj, hogy megkérdezem, korábban kié volt a lakás?
7/25 A kérdező kommentje:
mindig is az enyém volt, mikor megvettük az én nevemre írták (igaz akkor még gyám volt felettem), de nyáron betöltöttem a 18. életévemet
2010. márc. 8. 21:16
8/25 anonim válasza:
Szia! Nem tudom, h mit lehetne tenni, nem ismerem az erre vonatkozó lehetőségeket, de neked mindenképp kitartás! Én is hasonló cipőben vagyok, meg tudlak érteni. Ne add fel semmiképp. Ha szeretnél beszélgetni, írj nyugodtan emailt:)
9/25 anonim válasza:
akkor viszont erősnek kell lenned és kiadni neki az ukázt. vagy dolgozik vagy különben kirakod (ha a tied a lakás akkor ezt megteheted) szerintem ne menj albérletbe, nem fogod bírni. én nagyon elkötelezett és családszerető vagyok én megpróbálnám talpra állítani... ha viszont nem sikerül akkor bizony el kell határoznod magad, de gondolj a jövődre... nem lesz lehetőséged lakást venni, csak ha eladósodsz stb... nem éri meg.
10/25 anonim válasza:
Mindenképp eldöntötted,hogy eladod,és anyukádat kirakod?
Nos,az állam semmilyen támogatást nem ad albérletre.Azt meg nem tudom,hogy a családi pótlékot megkapod-e saját kézbe,ha elköltözöl.hogy jár-e még?miből tartanád fent magad?dolgoznál suli mellett?vagy apukád tartana?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!