Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen nevet adnatok a gyereke...

Milyen nevet adnatok a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

A ferjem finn, en pedig magyar. Tanakodtunk,hogyha babank lesz,megis hogyan kellene nevet valasztani.

Arra gondoltunk,hogy finn eredetu nevet adnank,ami talan a magyar nyelvben is megallna a helyet.

Pl. ha kislany, akkor Elina/Anna. Ha fiu, akkor pl.Joonas.

Mit gondoltok? Ti hogy döntenetek?

2015. aug. 10. 07:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%

Tetszenek a finn nevek :)

Én simán adnék olyan nevet is, aminek magyarban nincs megfelelője. Csak az lenne a szempont, hogy könnyen ki lehessen ejteni magyarul is. Meg másoknak se legyen lehetetlen a kiejtése, ha esetleg 3. országban élnétek majd.

2015. aug. 10. 08:41
 12/17 anonim ***** válasza:
66%

Ha a férjed finn, te pedig magyar, akkor miért ne lenne a gyerek keresztneve magyar? Így a nevéből észre lehet venni, hogy félig magyar, félig finn.

Nekem volt egy osztálytársam a szakközépiskolában, akinek magyar vezetékneve és lengyel keresztneve volt. Az apja magyar, anyja pedig lengyel. Ha neki magyar keresztneve lett volna, észre se lehetett volna venni, hogy ő félig magyar, félig lengyel. Akkor mindenki azt hitte volna róla, hogy 100% magyar.

2015. aug. 10. 08:52
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

Azt hiszem, egyetértek a 10-essel: fontos, hogy olyan nevet válasszatok, ami nagyon illik / passzol a vezetéknévhez.

Az unokabátyám magyar, felesége is az. Az első gyereküknek a nő a Vilma nevet akarta adni, erre sokan kiakadtak. Hogy miért? Nem magával a Vilma névvel volt a baj, hanem az, hogy nem passzolt a vezetéknévhez. Főleg a bácsikám volt kiakadva, ezt mondta: "Én nem fogom hagyni, hogy a szegény unokámat kicsúfolják az iskolában a neve miatt!"

Végül más nevet kapott a kislány.

2015. aug. 10. 08:59
 14/17 anonim ***** válasza:
57%

A ferjem amerikai.

4 gyerkocunk van: Henry, Mary, Clement es Emma.

Masodik nevnek pedig ezeket kaptak: Janos, Anna, Laszlo es Borbala. Egy egy csaladtag utan. A Janos pedig az apja nevenek a magyar parja.

Mindegyiket konnyu kiejteni itthon is! Nekunk es volt a fo cel!

Szerintem nagyon szep amiket valasztottatok :)

Szerintem semmi gond nem lesz veluk sehol!

2015. aug. 10. 09:50
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszi a valaszokat. :)

Nalunk szerintem egy nevet kap a gyerköc, ha csak nem lesz meg egy olyan nev, ami nagyon tetszik es passzol is a vezeteknevhez. :)

2015. aug. 10. 21:19
 16/17 anonim ***** válasza:

f: Mika, Otto, Petteri, Petri, Mikael, Erik, Anton

l: Laura, Nea, Vilja, Rita, Anni, Emma, Ella, Anna, Lotta, Hilda, Hanna, Henna, Nilla, Vilma

Én olyat, amely valamlyik nyelvben hosszú magánhangzós inkább nem választanék, de ti tudjátok. :) Ezek amit jórészt írtam finn nevek, de eltudnám képzelni magyar környezetben is. :)

2015. aug. 11. 11:49
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszi a felsorolást utolsó! :)

Nálunk Emma kizárt, mert a kutyánkat hívják így. :D Ella-t a férjem zárta ki, Laura-t pedig én. :D

Nem könnyű, az biztos. :)

2015. aug. 11. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!