Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért a nővéreméknek kell...

Miért a nővéreméknek kell meghúzniuk magukat a saját otthonukban?

Figyelt kérdés
Nővéreméknek van két gyerekük. A fiúnak van már barátnője, aki nagyon sokat ott van náluk. A barátnőt sok minden zavarja, pl. hogy nővéremék éjszaka lehúzzák a wc-t, sokáig nézik a tv-t, nem a lány foga alá való ételt főzik, ne járkáljanak amikor a lány pihenni akar, és még nagyon sok minden van... Mit mondjak a nővéremnek szerintetek, hogyan oldja meg ezt a problémát békében, sértődés nélkül?
2015. aug. 9. 20:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nővérem is nagyon fiatalos, és csinos is. A lány egyszer közölte vele, hogy az a parfüm nem való hozzá, használjon mást, mert ő már ahhoz öreg. :) Én is helyre tudnám igazítani a lányt, de a nővérem teljesen már típus mint én. Ez a kislány egy nagyon jómódú családból való, a házukban egy saját szint az övé, és a szülei szeme fénye, mindig az van, amit ő akar.
2015. aug. 9. 21:06
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szűzmáriaidesanyám...Őszintén remélem, hogy nekem egyik fiam se hoz haza egy ilyen kis elkényeztetett pitsát. Nem sokáig lenne nálunk a leányka...Óriási szerencséje van a nővéreddel, hogy ezt tűri, lehet, hogy a szülők szeme fénye, pénze is van, de illemtudást és intelligenciát nem sikerült adni neki. A fiú egyébként mit szól hozzá, hogy a barátnője megengedi ezeket magának az anyjával szemben, a saját otthonukban? Ha ezt rendjénvalónak találja, akármilyen szerelmes, komoly nevelési problémák vannak nála is. Tán apukának kéne a fiúval elbeszélgetni, ő ebben az illetékes, vagy neki sem tűnik fel a dolog?
2015. aug. 9. 22:24
 13/20 A kérdező kommentje:
A nővérem fia azt mondja, eltúlozzák a szülei, meg hogy nem kell ezt ilyen érzékenyen venni. Én egyszer finoman kérdeztem tőle, hogyan tudja elviselni ezt a lányt, erre azt mondta, vele teljesen más, vele olyan aranyos. Hát, nem tudom... Sógorom már rászólt a lányra, két hónapig nem is jött hozzájuk. Na, akkor volt nyugalom. :)
2015. aug. 9. 22:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor talán menjen haza a kis anyuciapuciszemefénye a saját szintjébe...

Engem nem érdekelne a sértődés és alapból toleráns embernek tartom magam, de a bunkóságra azért kinyílik a bicska a zsebemben. Kár, hogy a nővéred nem olyan személyiség, aki ezt hamar lerendezi, én már rég kivágtam volna a kicsikét, a saját otthonomban azért megválogatom, kivel lakom (a gyerek más, de azt lehet nevelni kis korától fogva, valamit csak ér).

Ha nem tetszik neki az étel, főzzön magának vagy menjen étterembe. Nem kötelesek a nővéredék főzni rá, legyen hálás, ha kap.

2015. aug. 9. 22:34
 15/20 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom!

Ma is, nem teszett a lánynak a menü, erre rendelt pizzát, és tüntetőleg kiült velünk a teraszra, a pizzájával együtt, és azt ette, persze végig fintorogva az ebédet, mert ő ebből semmit sem szeret. Én már vettem a nagy levegőt, hogy kiosztom, de nővérem mondta, hogy hagyjam, családi ebéd közben most inkább ne. Egyébként sokféle étel volt, olyan is, amire már régebben mondta hogy szereti, de most azt mondta, ahhoz túl meleg van. Pizzához bezzeg nem volt meleg. Nekem már nyílott a bicska a zsebembe. :)

2015. aug. 9. 22:58
 16/20 anonim ***** válasza:

Azért a nővéred fia is "mérhetetlen" tisztelettel lehet a családja felé, ha ezt így elnézi. Annyira nem kisfiú már, s a rózsaszín köd sem annyira sűrű, hogy ne vegye észre ezt és ne vegye rossz néven.

Én nem ápolok különösebben jó viszonyt anyámmal, de ettől függetlenül elvárom a páromtól, hogy ne bánjon vele úgy, mint egy lábtörlővel. Ugyanígy, az a legkevesebb, hogy náluk vendégségben besegítek, elmosogatok, takarítok, megetetem a kutyákat/macskákat. Két éves kapcsolat után is, az elejétől fogva. Nemhogy még kikérjem magamnak más házában, hogy ők a SAJÁT lakásukban lábujjhegyen járkáljanak miattam...

Az teljesen rendben van, ha van 1-2 dolog, amit nem szívesen eszik meg az ember - attól, hogy vendég, nem kötelező mindent megenni, de nincs is joga követelőzni más iránt.

Nem hiszem, hogy ez a kapcsolat hosszútávú lesz a nővéred fia és a lány között. Valószínűleg a nővéred is ebben reménykedik. Hát azért álljon már meg a menet. Ilyen emberhez vendégségbe se mennék, nemhogy eltűrjem szó nélkül a bunkóságát az otthonomban.

2015. aug. 10. 03:14
 17/20 anonim ***** válasza:

A nővérednek a sarkára kell állnia és a kisp_cs@ következő kiakadásnál küldje el melegebb éghajlatra.

Mondja meg neki, hogy ez az ő lakása, ne már ő idomuljon egy kényes kis csitri igényeihez, ha nem tetszik, akkor húzzon haza enyelegni, meg nem azért de ő önzetlenül eteti a család pénzéből, meg gondlom takarít is utána és ez a hála. Nem szállodában van, hanem egy másik családnál. Ha nem tetszik a rendszer el lehet menni.

Ezt a fiának is mondja el, hogy beszéljen már a csajjal, de ha nem változik ide többet ne hozza.

2015. aug. 10. 10:18
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat, én is így gondolom!
2015. aug. 10. 13:36
 19/20 anonim ***** válasza:
a sógor rászólhatna gyakrabban, úgy látom, ő inkább képes határozott lenni. különben lehet, hogy azért csövezik folyton ott a kiscsaj, mert ezzel a stílussal a saját szüleinek se hiányzik otthon...
2015. aug. 10. 23:27
 20/20 A kérdező kommentje:
19. Erre már én is gondoltam, hogy azért van szinte mindig a nővéreméknél a lány, mert otthon is elegük lehet már belőle a szüleinek. Egyszer mondta is az anyukája mikor összetalákoztunk, hogy olyan hisztis a "kincse", nem tudja hogyan lett ilyen.
2015. aug. 11. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!