Mennyit költesz a gyermekedre egy hónap alatt?
ami nálunk minden hónapban kiadás egy gyerekre:
Nagynak- ovi- 10e
fejlesztő torna 12e
Kicsinek bölcsi 8e
pelus 4e
S nem írtam sem az itthoni kaját, sem ruhát és sem azt amit szórakozásra költünk.
Kedves második 14:55-ös!
Én is simán el tudnék költeni 70ezret a gyermekemre, de mint írtam 50ezret költök. Képzeld, nem volt semmilyen szülői segítségem és most sincsen. Nem segítenek, mert nincsen miből sem nekem, sem a férjemnek. Viszont az elmúlt években mindketten szereztünk diplomát és egy jó állást. És amellett, hogy a gyermekem dolgait finanszírozzuk, fizetünk egy havi 100.000 Ft-os lakáshitelt, mivel ez volt az egyetlen esélyünk, hogy saját lakáshoz jussunk. Miért kell ebből a kérdésből mindenkinek presztízsügyet csinálni? Aki sokat költ a gyerekre az azzal jön, hogy ne rinyáljon a többi, hogy kevés van, aki meg kevesebbet az meg azzal, hogy biztos nem a saját pénzét költi. Miért kell még ilyenen is civakodni? Attól még mert valaki többet költ nem lesz jó anya, de az sem lesz rossz aki kevesebbet. Ne veszekedjetek már! Inkább mosolyogjatok és örüljetek a törpöknek!:)
Szerintem ez teljesen szubjektív dolog, mert mindenki annyit költ, amennyit a pénztárcája megenged. Senkit nem kell letromfolni azért, mert túl sokat vagy túl keveset költ a gyerkőcére. Szerencsés az, aki 70.000 Ft-ot tud havonta a gyerekre költeni! Én úgy gondolom, hogy mindenkinek olyan anyagi kölülmények között kellene élnie, hogy ezt megtehesse! Az Én Édesanyám egyedülállóként még a családi pótlékot sem tudta teljes mértékben Rám és az Öcsémre költeni! Attól még ember vagyok a talpamon.. nem ezen múlik!
Annak az anyukának, aki 70.000 Ft-ot költ, viszont annyit mondanék, hogy csak legyen következetes a késöbbiekben! Nem biztos, hogy mindig az a jó, ha mindennel elhalmozzuk a gyereket.. Nehogy később Ő lássa a kárát! (Én a saját bőrömön tapasztaltam)
Záró gondolatként: Én, ha milliomos lennék sem hagynám dadusra a gyerekem, méghozzá azért, mert azok a pillanatok, amiket eközben Én a pénz hajtása miatt elmulasztok, megfizethetetlenek!
Üdv.: 24/L
Én sem nagyon számolom,de általában 30 40 ezer közt költök rá.bébi kaja,meg tápszer már nem kell.csak pelenka,törlö,,tusfürdö sampon,popsikrém..stb...én mindig veszek neki játékot,és nem mindig a legdrágábbat.ruhára is költök neki,cipöre meg pláne.én inkább veszek neki 2 pár drágább cipöt,mert gyorsan nö a lába,és tudom hogy azt a 3-4 hónapot tutira kibirja,amig nem kell megint nagyobb.
(Zsoka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!