Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit költesz a gyermekedre...

Mennyit költesz a gyermekedre egy hónap alatt?

Figyelt kérdés
2010. márc. 8. 13:19
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
93%

Ez azért nagyban függ szerintem a gyermek korától!

Egy 1 évesnek ( nekem ennyi idős) nyilván nem kell annyi, mint amikor már iskolai befizetések, meg zsebpénz,stb. kell.

Nekünk 10E a pelenka, és + 10, ha ruha, vagy valami más kell.

2010. márc. 8. 13:45
 12/56 anonim ***** válasza:
94%
Hát hetvenet biztos nem, ha a számlákat meg a lakbért kifizetem, nem is marad annyi egy hónapban. Passz, igazából még sosem számoltam. A bölcsit nem kell fizetnem, az önkormányzat fizeti, ugye hétköznap ott eszik. Hetente 1-2 puding vagy sütit sütök neki, szerintem nem nagy összeg. Ha kell valami ruha, akkor veszek, de azt nem havonta szoktam, mint ahogy nem is veszek minden hónapban új játékokat. Ami fogyóeszköz, az a zsírkréta meg a papír, mondjuk arra egy hónapban elmegye egy ezres és akkor sokat mondtam :) Most kicsit elbizonytalanodtam, tán többet kéne költeni? Majd nemsokára járunk bölcsis úszársa, akkor ugye az dob az összegen kicsit, de én szerintem ésszerűen hetvenezret el sem tudnék költeni a fiamra. Én inkább játszom vele, sétálunk, kirándulunk, ilyeneket csinálunk, ezek nem kerülnek pénzbe.
2010. márc. 8. 13:45
 13/56 anonim ***** válasza:
93%
Ja, mondjuk azért a pelenka még... De most nem tudnám kiszámolni, hogy arra mennyi megy el havonta, meg a tisztálkodószerekre, talán akkor így összesen egy tizes.
2010. márc. 8. 13:46
 14/56 A kérdező kommentje:

39%-os válaszadó!

Kinek írtad a véleményed?Én nem sajnáltatni akartam magam,csak érdekel,hogy más családok,hogyan és mennyiből oldják meg a csemetéiket...

2010. márc. 8. 13:48
 15/56 anonim ***** válasza:
88%
Én vagyok az első! Egy gyerekem van a 70 ezerben nekem benne van a dadus ami havi szinten kb 20 ezer, a pelenka, tápszer, ruhák, bébiúszás járunk baba tornára meg minden egyébb. A dadusra azért van szükség, hogy bár itthon vagyok vele ha néha előadást kell tartanom a munkahelyen bemegyek és máshogy nem tudom megoldani.
2010. márc. 8. 13:51
 16/56 anonim ***** válasza:
95%
van olyan aki nem ad a gyerekére használt ruhát, cipőt, van aki,mint én is...megveszem a használtat IS, ha jó állapotú......holnap megyek kb egy 10-ért veszek majd, ruhákat cipőket....egy szezonra, kulturált, tiszta családtól....egyébként nem bírnánk anyagilag....és nem az a minimálbéres család vagyunk, csakhát kell másra is.....
2010. márc. 8. 13:53
 17/56 A kérdező kommentje:

Ez nálunk is így működik:)

Amit a nagy kinőtt és nem nyúlott,szakadt,az még itthonra játszani jó a kisebbiknek.Sőt,ha szerencsém van még eljárós ruha is marad a nagyról.Persze ez nem jelenti azt,hogy csak használt ruhákban jár a pici és a nagy mindig újakat kap.Persze természetesen én is szoktam turiba járni,általában kifogom és szerencsém is van.Meg hát a családból örököltünk is már néhány ruhát.

Én sem vásárolok minden hónapban ruhaneműt a családtagoknak,de amikor szükség van rá,akkor igen.Ja!Nem a márkára megyünk,megfontoltan vásárolunk,de attól függetlenül nem vagyunk topik:)

2010. márc. 8. 14:06
 18/56 anonim ***** válasza:
81%
Nekem 16 hós fiam van és bizony elég sokat költünk rá. Az elmúlt egy évben átlagosan kb. havi 50.000 Ft-ot költöttem rá. Ebben minden benne van, a pelenka, a ruhák, a játékok és az étel-ital is. Sajnos érzékeny a bőre és a babakozmetikumokból, pelenkából, popsitörlőből az egyik legdrágábbat kell használjuk. Próbáltunk már lefaragni a költségekből, de nem nagyon jön össze. Mondjuk már nem sokáig lesz ez ilyen relatíve sok. Nálunk az is megdobta a költségeket, hogy gyakran kellett ruhatárat cserélni. 50-es ruhákkal kezdtük, azok is nagyok voltak rá, most pedig noha 16 hós, 92-es a ruhamérete. A télen két cipőt is elfogyasztottunk, mert a lába is gyorsan nő. Lassan a második is kicsi lesz, de most már majd tavaszi cipőt kell nézni neki. Most már valószínűleg lassulni fog a növekedése és 1 éven belül remélhetőleg elhagyjuk a pelenkát és a babatejet is és akkor lényegesen olcsóbb lesz.
2010. márc. 8. 14:07
 19/56 anonim ***** válasza:
80%
Ma 13:37-es,nekünk pedig a magad fajtákból van elegünk.Attól,hogy valakinek diplomája van,még nem biztos,hogy annyira agyonkeresi magát,hogy zsebből előveszi a húszezreseket.A pelenka,tápszer,krém nem lesz olcsóbb.Ennyit erről.El lehet ballagni!
2010. márc. 8. 14:31
 20/56 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

2 kisfiam van,de még sosem számoltam,mennyibe kerülnek:)

Az biztos,hogy magunkra nem nagyon költünk,mert mi már nem növünk:)

A kicsi 16 hónapos,de szinte csak aukciós oldalon vásárolok neki,azért,mert ott jóval több ruhát tudok venni egy új áráért.

Amit "megspórolok" a picin,elköltöm az ovisra,mert neki pedig csak új holmikat veszek.

Nagyon vigyáz rá szerencsére,így szinte mindent el tudunk rakni a picinek.

Szerintem olyan 40 ezer forintot biztos elköltünk rájuk.

(ovi,pelus,mozi,játszóház,cipők,ruhák,stb.)

2010. márc. 8. 14:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!