Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez zsarolásnak...

Szerintetek ez zsarolásnak számít? Kinek jogos a kérése?

Figyelt kérdés

Egy pár 3 éve van együtt, együtt élnek, közös jövőt terveznek.

A nő terhes lesz (megszakítással védekeztek). Szeretne a házasságot, a férfi szerint viszont az csak egy papír, egy hagyomány, úgyis mindenki tudja hogy összetartoznak.

A nő viszont nem akarja aláírni az apaságit, mert az is csak egy ugyanolyan papír, úgyis mindenki tudni fogja hogy ő a gyerek apja.

Kinek kéne engednie?

2015. aug. 7. 10:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%

Ha azt akarják, hogy a férfi vezetéknevén legyen a baba, arra jelen helyzetben egyetlen egy út van: apasági nyilatkozat. Akár érdeklik őket a jogi procedúrák, akár nem.

A megszakításos fogamzásgátlás pearl-inexe 18, tehát 100 ilyet alkalmazó párnál 18nál következik be mégiscsak terhesség. Nem túl megbízható, és az hogy egy másik nőnél nem lett gyerek amiatt is lehet mert annak a nőnek más a hormonháztartása, háttérben endokrin eltérések stb. Kicsit hasonló módszer mint a naptárazás, és minden tisztelettel mondom, ezt főleg olyan párok szokták és szeretik alkalmazni, pl akik nagyon vallásosak, tehát nem feltétlenül szeretnének 5.-10. gyereket, de ha netán mégis úgy adódik, teljesen magától értetődő, hogy azt is felnevelik.

2015. aug. 7. 11:09
 12/22 anonim ***** válasza:
29%

Gusztustalan az egész. Milyen kapcsolatba születik az a gyerek, hogy ha már most ezen vitatkoznak?

A nőnek nincs igaza abszolút.

Véletlenül nem illik teherbe esni, a megszakításos mód nem egy biztos módszer. Tudta azt is, hogy a férfi nem akar házasságot kötni, nem érdemes kihisztizni. Viszont nincs joga megtagadni a gyerektől az apját. A névválasztás az egy külön kérdés, mert akkor is lehet a nő nevén már, ha az apasági nyilatkozatot kitöltik. Meg kellene egyezni felnőtt emberek módjára. Vagy kaphatja mindkettőjük nevét kötőjellel. De ezzel zsarolni a férfit nagyon gusztustalan és alantas dolog.

A férfi amúgy ha együtt szeretne maradni a nővel, egy családként felnevelni a gyereket, akár el is vehetné. "Majd ha eljön az ideje". Az mikor lesz, ha nem most, hogy gyerekük lesz? Ettől függetlenül sem helyeslem, hogy zsarolással akarja a nő rávenni a házasságra.

2015. aug. 7. 11:12
 13/22 anonim ***** válasza:
77%
Annyival egészíteném ki, hogy elméletben jó lehet a megszakítás pearl indexe, a gyakorlatban azonban a 30-35-t is elérheti. [link]
2015. aug. 7. 11:13
 14/22 A kérdező kommentje:

Véletlenül nem illik teherbe esni - ez komoly?? A férfi szerinted hol volt közben?

A nő szedett gyógyszert, a férfi akarta a megszakítást. Onnan tudom, hogy amikor közösen nyaraltunk "poénosan" beszólogatott neki, hogy minek szedi azt a szart, ha ő gyereket akar csinálni nincs az a gyógyszer, ami ezt megakadályozza.

A házasságról beszéltek korábban.

Arról viszont nem, hogy ha lesz közös gyerek mi lesz a vezetékneve. Ilyen alapon miért van most kiakadva a férfi?

2015. aug. 7. 11:21
 15/22 anonim ***** válasza:
43%

"A férfi nem mondta, hogy nem akar házasságot, csak hogy majd ha eljön az ideje" - hát, ha szerinte most sem jött el, akkor mégis, mikor???

Megértem a nőt, hogy házasságot akar, az nem csak egy papír, szándéknak és érzelmeknek kell lennie mögötte. Persze "rákényszeríteni" senkire sem lehet, szóval a "zsarolás" nem jó módszer.

A nőnek el kell döntenie, mit akar:

- együtt felnevelni a gyereket és folytatni ezt a kapcsolatot, így, ahogy van, elfogadni a férfit, így, ahogy van, belenyugodni abba, hogy ebben az életben őt ez a férfi valószínűleg már sosem fogja elvenni (mást ellenben annál inkább, "ha eljön az ideje")

- vagy felneveli a gyereket egyedül, a férfinak meg elmondja, hogy ha eddig ő, mint nő és újabban mint a gyermeke anyja nem kellett, akkor ezután már késő, élje ki-ki maga a saját életét (elváltan is lehet kiegyensúlyozott, biztos hátteret biztosítani a gyereknek, az én szüleim is nagyon korán elváltak, de nagyon jó kapcsolatom volt mindig is (és van ma is) az apámmal, mert nem marakodtak és nem próbáltak a másik ellen uszítani)

A gyereknek az apja vezetéknevét kell viselnie, szóval akár lesz házasság akár nem, akár lesz a kapcsolatnak folytatása, akár nem, ezt megvonni a gyerektől nem lenne tisztességes húzás az anyától. Amúgy igen, ez zsarolásnak számít, és tulajdonképpen egyiküknek sincs igaza.

2015. aug. 7. 12:03
 16/22 anonim ***** válasza:
22%

Erőltetheted a nő véleményét jónak, nem fog menni.

Nincs igaza. A gyerektől megtagadni az apja vezetéknevét nagyon gyerekes dolog, és mindezt azért, mert előre tudta, hogy nem akar nősülni a pasi, és most jééé, nem is fogja elvenni. Igen, ez zsarolás a nő részéről. Azért, mert teherbe esett rá akarja tukmálni magát a férfire. Nagyon érett nő lehet. Méltósága nulla.

2015. aug. 7. 12:05
 17/22 anonim ***** válasza:
30%
Ha én nem akarok teherbeesni, szedem a tablettát. Felesleges a férfira kenni, a nő felelőssége, mit enged megtenni a testével. Tudta, hogy házasságon kívüli terhességet kockáztat, amikor nem vette be a tablettát. Akkor most miért is van kiakadva??
2015. aug. 7. 12:06
 18/22 anonim ***** válasza:
63%
Szegény születendő gyerek!
2015. aug. 7. 12:12
 19/22 anonim ***** válasza:
37%

Nos, én nő vagyok, és ha nem akarok terhes lenni, akkor védekezek én, és nem bízom a férfira, pláne nem megszakításos módszerrel, ami mint tudjuk nem megbízható. Persze, a férfi is ott volt, nem is erről van szó, de azért lássuk be, ha egy nő nem akar gyereket, akkor védekezik ő (is).

De amint olvasom, nem is az a probléma, hogy a férfi nem akarná a babát, ő csak a házasságot nem akarja.

Továbbra is ocsmány és gyerekes húzásnak tartom a nő részéről ezt a fajta zsarolást. A nőnek kellene engednie úgymond, mert a házasságot kikényszeríteni felesleges, a gyereknek viszont joga van (papíron is) az apjához. A két dolog nem egyenértékű.

2015. aug. 7. 13:07
 20/22 anonim ***** válasza:
33%

Hááát, érdekes. Két nyakas - kakas...

Én nem akartam férjhez menni. A párom viszont házasságpárti volt. Megértettem, hogy neki ez mennyire fontos, összeházasodtunk felhajtás nélkül. Ez így valóban csak egy papír. Nekem még most sem fontos, neki most is fontos.

Azért a kettő papír nem ugyanaz. Hiszen az apasági, az a kisbabáról szól. Szerintem sem kellene az esküvőn erőlködni, a gyerekek meg (általában) az apjuk vezetéknevét kapják. Szóval, szerintem a csajnak kéne puhulnia és nem erőltetni a házasságot. Ha együtt maradnak, akkor lehet esküvő később is.

2015. aug. 7. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!