Édesanyák, édesapák, szülők. Visszatekintve megbántátok-e, hogy gyermeket vállaltatok? Esetleg kívántátok azt, hogy csemetétek meg sem született volna?
Na én őszinte leszek!
Két alkalom volt ilyen!
Az első nem igazán az a kategória amit kérdezetél, de mégis valahogy ide tartozhat. Szóval az én tökéletes, gyönyörű , sose beteg fiam balesetet szenvedet. Azt mondták úgy kell vigyázni rá mint a hímestojásra, mert bármikor lebénulhat. Na az az éjszaka, amikor úgy cseréltem volna vele, ha lehet, amikor csak zokogtam és nem birtam abbahagyni, és pokolian féltem, mert úgy éreztem, hogy nem tudom képes leszek-e megfelelni, ha tényleg lebénul. Na akkor mindent visszacsináltam volna. Úgy éreztem rossz anya vagyok, akinek sose kellett volna gyereket vállalni, mert nem tudott vigyázni rá, mert nem tudja, hogy most mit tegyen. De aztán reggelre újra erős lettem, és egy hónapig tartó keresés után megtaláltuk azt az orvost, aki segitett...
A második eset az volt amikor a lányom elment tőlem. 18 és fél éves volt. Az utolsó együtt töltött évek tele voltak veszekedéssel. Nagyon fájt. Ráadásul az édesapjához ment, aki elhagyott minket mikor még 10 éves volt. Elárulva, cserbenhagyva éreztem magamat attól, akiért bármikor az életemet adtam volna, akiért mindenemet odaadtam. De már minden átértékelődött bennem:
Örülök, hogy több időm van az öccsére.
Örülök, hogy az apja olyat is tud adni a lányomnak amit én nem tudtam(külföldön él)
Örülök, hogy a lányom többet lát a világból és BOLDOG.
Szóval a megbánás két hónap múlva eltünt.
Ezek jól végződtek. Csak azért irtam le, hogy megmutassam, a szülők is néha nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek érzelmileg is. Amikor nehéz eldönteni kire is haragudnak, a gyerekre, magukra, Istenre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!