Szerintetek ezt a helyzetet, hogy lehet megoldani? Alvás probléma
Van egy házaspár, eltérő alvási szokásokkal. A férj korán, teljes sötétben szeret elaludni, míg a feleség későn, miközben megy a tévé, és sokáig szeret laptopozni is.
Tudom, piti dolognak tűnik, de elég sokat veszekszünk ebből kifolyólag. Milyen megoldás lehet erre?
Ha fontosabb a szokás, külön háló.
Ha fontosabb a férj/feleség, lemondás...
A férfi lefekszik aludni, a nő pedig másik szobában kockul és csatlakozik az ágyba ha már ráunt.
Szerintem könnyebb a tévé mellett alvásról leszokni, de ha nagyon muszáj akkor a férfi viselhet alváshoz maszkot.
Ahogy a 2. írja.
Nálunk a férjem 2 órával korábban kel, szóval logikus módon sokkal hamarabb is fárad el, mint én. Ő sokszor elmegy így hamarabb aludni, én pedig fent vagyok későig, tv-zek, olvasok (ezt mondjuk akár az ágyban is mellette), laptopozok, stb., és amikor én is lefáradok bebújok mellé.
Mi nagyon eltérőek vagyunk, van, hogy akkor fekszem, amikor a párom kel. Szerintem ezzel semmi gond nincs, így is, úgy is alap számomra a saját szoba (napközben sem ugyanazt a zenét hallgatjuk a saját hangfalainkon s egyébként is kell egyedül is lenni, nagyon bizarr számomra, hogy sok felnőttnek nincs saját kis helye, ahol maga lehet).
Miért kéne feladni bármit is? Durva dolog a bioritmusunkat vagy egyszerűen a számunkra kedves életritmust felborítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!