Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a fiúnevekről? Nekem ezek tetszenek.

Figyelt kérdés

Akiket eddig kérdeztem eléggé különböző véleményen voltak. Valakinek nagyon tetszenek, mások furának tarták. Szerintem különlegesek, de nem ritkák, meg nem is hangzanak hülyén, elfogadottak Magyarországon, és olyan nemesi jellegük van. (Ezt nem azért mondom, hogy olyan különlegesnek tűnjek, csak egyszerűen tetszik, hogy van múltjuk is meg olyan jó a hangzásuk.) Ezekről lenne szó (ebben a sorrendben):

- Leó

- Richárd

- Iván

- Artúr

- Vilmos

- Henrik

- Ludvig

2015. júl. 31. 11:58
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
44%
Még annyi, hogy a Richárd név, az egyik kisebbségünk körében elég népszerű.
2015. júl. 31. 13:41
 22/42 A kérdező kommentje:
Mi a baj a nyugati nevekkel? Amúgy az Iván nem nyugati.
2015. júl. 31. 14:08
 23/42 anonim ***** válasza:
Az Iván valóban nem az. Magyarként miért akarsz ENNYIRE nyugati nevet adni?
2015. júl. 31. 14:18
 24/42 anonim ***** válasza:
64%

Én sem tudom mi bajuk van bizonyos embereknek a nyugati eredetű nevekkel. Mindig valami "szittya magyar" mondogatja az ilyeneket. Nem kell bemutatni az ilyet nekem, van olyan ismerősöm, aki állandóan azt hajtogatja, hogy így a liberalizmus úgy a nyugat, puff neki, nyugaton meg 100-szor jobban élnek az emberek, mint mi. Sokra megyünk mi az ilyen dumákkal.

(Ettől függetlenül a névadásban nekem is inkább tetszenek a nyugatias nevek, sokkal jobban, mint például az, hogy Bence: borzasztóan unalmas, minden 3. gyereket így hívnak szinte, meg a hangzása is olyan béna a B betű meg a -ce miatt.) Az ösmagyar nevekről meg annyi, hogy azokról mindig valami elvadult ember jut eszembe, ha meghallom őket, olyan kellemetlen a hangzásuk. Egy Leó vagy egy Vilmos mindig valami herceget juttat az eszembe meg olyan kellemesebb kimondani sokkal, mint például azt, hogy Sanyi vagy Koppány.

2015. júl. 31. 14:27
 25/42 anonim ***** válasza:
47%
De amúgy ízlés dolga, én előzőleg tényleg nem azért írtam le ezt, mert bárkivel össze akarnék veszni, döntse el a kérdező is, meg mindenki magának, hogy milyen nevet ad.
2015. júl. 31. 14:29
 26/42 A kérdező kommentje:
Nincs különösebb oka ennek, egyszerűen ezek tetszettek meg. A történelem volt gimnáziumban a kedvenc tantárgyam, még akkor néztem ki ezeket a történelemkönyvből. :)
2015. júl. 31. 14:32
 27/42 anonim ***** válasza:
6%
A 63%-osnak. Én büszke vagyok a szittya magyarságomra, ezerszer inkább erre, mint a nyugatiak arra, hogy hullák millióira felépítettek valamit, és mások kárára luxusban élnek. Ne használd a nyelvet és húzz a francba innen idegenek hátsóját nyalni! Aki így beszél a saját fajtájáról, az süllyedjen el!
2015. júl. 31. 16:41
 28/42 anonim ***** válasza:
47%
27-es, én nem is erről beszéltem, de mindegy. Amúgy meg az is általános tapasztalat, hogy az ilyen "nagy magyarok" a legagresszívabbak, legutálatosabbak mindenkivel szemben, gondolok itt azokra a tüntetőkre, akik kukákat gyújtogatnak meg ordítoznak stb. És azt is el lehet mondani (és nem én találom, ki, nagyon sok helyen le van írva, és minden épeszű ember ebben gondolkodik), hogy a teáltalad annyira utált nyugati országokban sokkal jobban meg lehet élni, sokszor annyi a fizetés ugyanazoknál a foglalkozásoknál, mint nálunk. Például van egy érettségivel (meg monjuk 1 vagy 2 szakmával rendelkező) takarítónő, aki Mo-n minimálbérért gürcöl. Ha van egy minimális nyelvtudása, és kimegy nyugatra takarítani, forinta átszámmítva 2-300 ezer körüli a fizetése. De ha ennek a takarítónőnek annyi esze van, hogy ő csupán idegengyűlöletből nem vállalja külföldön a jobbb életet, akkor az meg is érdemli, hogy itthon, minimálbérből tengődjön. Azzal nem foja megmenteni Magyarországot, hogy idehaza nyalja egy szálloda folyosóit, nem pedig külföldön. Jajj, ezek a hungaristák annyira ostobák, és mindenütt ott vannak...
2015. júl. 31. 17:15
 29/42 anonim ***** válasza:

Leó és Ludvig nekem túl fura.

Richárd az egyik kedvenc nevem.

Iván, Artúr, Vilmos és Henrik elmegy, bár az Artúr kicsit kutyanévnek tűnik.

2015. júl. 31. 19:08
 30/42 anonim ***** válasza:

Én azért a ködös asszociációk, történelmi és irodalmi ismeretek helyett inkább konkrétan utánanéznék eme nevek eredetének és jelentésének. Ha már...

Én pölö a hóttkutyaközönségesátlagos (pföjj!) János nevet kaptam, amely görög-héber-latin eredetű, jelentése: Isten kegyelme/Isten kegyelmes.

Amióta ezt tudom, megbékéltem a Jánossal. :)

Bónuszpoén: az egyik alternatíva nálam is a Richárd volt. Hála a szüleimnek, nem lettem, mert a családnevemmel együtt iszonyú csattogós-ropogós csengése lett volna. :D

2015. júl. 31. 21:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!