Mi a véleményetek ezekről a fiúnevekről? Nekem ezek tetszenek.
Akiket eddig kérdeztem eléggé különböző véleményen voltak. Valakinek nagyon tetszenek, mások furának tarták. Szerintem különlegesek, de nem ritkák, meg nem is hangzanak hülyén, elfogadottak Magyarországon, és olyan nemesi jellegük van. (Ezt nem azért mondom, hogy olyan különlegesnek tűnjek, csak egyszerűen tetszik, hogy van múltjuk is meg olyan jó a hangzásuk.) Ezekről lenne szó (ebben a sorrendben):
- Leó
- Richárd
- Iván
- Artúr
- Vilmos
- Henrik
- Ludvig
Utolsó négy miatt szerintem cikiznék. Nekem amúgy úgy van hogy:
1.Richárd
2.Iván
3.Henrik
4.Leó
5.Ludvig
6.Vilmos
7.Artúr
Leóról a pálcikás jégkrém ugrik be, de ettől függetlenül nem rossz.
Ezen ívül még tetszik az Iván és a Vilmos.
Ami leginkább nem az a Richárd, főként a becézett alakja miatt.
Leó, Artúr ami tetszik, a többi nem.
Richárd: nem az ízlésem, ráadásul tucatnév is (de ez a kisebbik gond vele)
Iván, Henrik: egy férfinak lehet, hogy jól állnak, de egy kisfiút nem tudok elképzelni ezekkel a nevekkel
Vilmos, Ludvig: iszonyatosan régimódiak, de nem a jobb fajtából
Köszönöm a válaszokat.
14-es, szerintem is az Iván és a Henrik inkább felnőtt férfiaknak állnak jól, de a gyerekek nem maradnak örökké kisbabák, egyszer felnőnek.
Egy ismerősünk Felhőcskének nevezte el a lányát (a lány már 19 éves), és mindenki azt hiszi, aki olvassa vagy hallja a nevet, hogy egy kisbabáról van szó, és utálja is a saját nevét emiatt.
Off:
16-os. Nem csak politikai meggyőződésből ad valaki ősmagyar nevet. Sokan vannak hagyományőrzők, barantások, de mezei polgárok is, akik ezek közül választanak.
Az én kisebbik fiam Kartal, ősi magyar neve van. Az életben 5 percet nem politizáltam, csak beleszerettem a névbe Rónaszegi Miklós Kartal regényeit olvasva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!