Miért jó ez neki? Az apám ha haza jön a munkából rögtön elmegy a kocsmába és valamikor este jön haza.
Az sajnos a baj, hogy tisztában van azzal, hogy ő a családfő(persze példát nem mutat), és parancsolgathat neked/nektek. Ezt sajnos nem lehet megváltoztatni, mert aki ilyen, és kocsmázik is, nem fogja otthagyni a szokását. Úgyis azt mondaná, hogy ezzel vezeti le a nap feszültségeit.
Anyukádnak rossz, persze, de lehet, hogy ez még a "jobbik" eset, ki tudja, ha otthon lenne idegesen, nem tudna mit csinálni, anyukáddal is folyamatosan csak veszekedne...
Hogy miért jó ez neki? Ezeket a mindennapos ivókat sose értettem. Ez már nem szociális ivászat, nem az, hogy néha elmegy társaságba (netán Anyukáddal együtt, bár gondolom ő ezt el se tudja képzelni :S ) hanem alkoholizmus. Abba menekül a hétköznapi problémák elől, pl. mert b.aszogatják a munkahelyén, vagy nem érte el az életben, amit szeretett volna, vagy kisebbségi érzése van, mert keveset keres - ilyesmi oka lehet. Persze semmi indok nem menti fel. Annyi, hogy könnyebb elmennie a kocsmába, mint anyukáddal megbeszélni a számlagondokat, megosztani a házimunkát, és Téged is könnyebb annyival elintézni, hogy 1-2 mondatot Rád ordít, mint hogy beszélgessen Veled.
Ha a szép szó nem használ, Anyukád egyszer fogja magát, menjen el estig valahova, és ne legyen apukádnak se kaja, se tiszta ruha. Amikor hazamegy, akkor meg mondja azt, hogy ami egyik félnek kijár, az a másiknak is. Vagy azt is megcsinálhatja, hogy odamegy a kocsmába, odaül apukád mellé, hogy akkor ő is jött, mert miért ne, és kér magának is egy sört.
Ezt viszont elég rosszul látja szerintem édesanyád, hogy miattad nem válik el. És ezt még el is mondja! Persze, ő nem okolni akar téged, de nekem tuti, hogy megfordulna a fejemben, hogy én tehetek róla. Segíts anyukádnak kilépni ebből a szörnyű kapcsolatból. Apádnak úgyis ott vannak az ivócimborái, legyen boldog velük. Anyukád pedig tudna új életet is kezdeni! csak nagy erő kell hozzá.
Te mennyi idős vagy?
Anyukad miert nem val el tole? Amikor apukad hazaer akkor ittas is, vagy csak beszelgetni jar le oda?
Nemhogy dolgozna, es a penzt amit a kocsmaba hord osszerakna neked, vagy egyutt elmennetek nyaralni. Vagy millio egy mas dolog van meg.
En anyukad helyeben mindenkepp elvalnek tole, nem elnek igy tovabbra. Egyszer betellik a pohar, es menni kell! Anyudnak mondd meg, valjon el tole, hidd el mindkettotoknek sokkal jobb lesz az elete utana!
Mennyi idos vagy es anyukad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!