Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim félnek elengedni...

A szüleim félnek elengedni Pestre továbbtanulni a rossz anyagi helyzetünk miatt. Van rá lehetôség, hogy mégis ott tanuljak?

Figyelt kérdés

Egész életemben úgy terveztük, hogy Szegedre (SZTE-TTIK) megyek majd tovább. Jobban tetszik a környék, a város, a barátaim is oda mennek és természetesen sokkal olcsóbb.

Viszont maga a szakirány sokkal inkább tetszik Pesten (BME-VBK), ha maga a város/nagyvárosi élet annyira nem is.

Pesttôl ~150 km, Szegedtôl ~50-60km-re élünk.

A pesti szak sokkal jobban a szívemhez nôtt (minél többet olvasok róla), szerintem a környezetet is meg tudnám szokni, de sajnos közbe szóltak az anyagiak.

Átlagos szakmunkás fizetéssel rendelkeznek a szüleim, de sajnos sok a hitelünk és Szeged is megterhelô lenne (államira megyek, ösztöndíjam is lesz remélhetôleg. Az összege különbözik a pesti és szegedi ösztöndíjnak?)

Folyamatosan arra gondolok, hogy dolgozok majd mellette, de nem tudom, mennyire fogom bírni az új környezetben, barátok nélkül (Szegedre mennek) és még dolgozni is..

Tudnátok esetleg tanácsolni valamit?

Nagyon szépen köszönöm. :)

17/L (2016-ban érettségizek)

2015. júl. 25. 11:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak most néztem, hogy 4 millió helyett 4,3 millió így a felvett hitel, ez a 300 ezer gondolom a "kezelési költség".
2015. júl. 25. 14:36
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha felvesznek állami támogatottra és koliba mész, esetleg pályázol szociális ösztöndíjra, ha tudsz, akkor sztem ki tudod húzni Pesten is, ha van is dőzsölve, plusz ugye ott van a diákmunka is.
2016. máj. 18. 10:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy alakult végül az életed?:)

2020. júl. 19. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!