A féltestvérem szeptemberben hozzám fog költözni. A barátom szerint ez nem jó ötlet, nem kéne engednem?
Lassan 1 éve vagyunk együtt.
A lakást én apukámtól kaptam amikor elkezdtem az egyetemet. Azóta már dolgozok.
Az öcsém most kezdi az egyetemet szintén ebben a városban. Anyuék természetesen fizetnék a költségeit (rezsi, kaja).
A lakás elég nagy, bőven elférünk.
A barátom szerint nem kéne egy ilyen "koloncot" a nyakamba venni minimum 4 évig. Már szó volt összeköltözésről is, de most azzal zsarol, hogy ő addig biztos nem költözik ide amíg az öcsém itt van.
Jaj, dehogy add el a lakást! Az lenne a legnagyobb hülyeség.
Találjatok ki valamit.
Én minden felet megértek. Nyilván senki sem úgy képzeli el a közös életét a párjával, hogy még valaki hozzájuk költözik hosszú évekre.
De nyilván ahogy annak idején téged segített a család, most az öcsédnek is segíteni kell valahogy.
Beszéljétek meg. A barátod szerint egyébként mi lenne a megoldás??
A barátom szerint az, hogy az öcsém nem költözik ide. Ennyi a megoldás.
Ez az "albérlet-csere" érdekes ötlet..... Adjam ki a lakásomat amit évekig szépítgettem, csinosítgattam, és menjek egy kisebb albérletbe? Ráadásul egy albérletben még kevesebb dologba szólhatna bele a párom mint nálam/nálunk. Azért átgondolom; lehet, hogy csak első hallásra tűnik furcsának.
Ha te kaptál egy lakást mikor az egyetemen kezdtél tanulni akkor öcsédnek is kapnia kellene.
Vagy ha ez nem kivitelezhetö az a minimum hogy oda költözhessen. Szerintem az elég szemétség lenne hogy a pasid miatt neki semmi se járna..
Ja, azért így már más a helyzet, hogy te apukádtól kaptad, aki az öcsédnek senkije.
Ne add el, ne menj albérletbe semmiképp.
Szerintem az lenne a fair, ha öcséd átmenetileg ott lakhatna nálad, amíg találtok neki egy jó albérletet vagy kolit vagy amíg talál jó lakótársakat. De aztán élje ő is a saját életét, meg te is.
Egy egyetemista életvitele, nem biztos, hogy egyezik két felnőttével, akik már dolgoznak.
# 14
Megteremtettem a feltételeket, saját családi házam van, tehermentesen. Feleségem költözött ide és sosem dörgöltem az orra alá, hogy a ház az enyém. A ház a MIÉNK. De ez akkor is baromság, hogy én kaptam lakást apámtól és anyám második házasságából a féltestvérem nálam héderezzen évekig. A szülei fizessenek neki albérletet és 'mystery solved'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!