A féltestvérem szeptemberben hozzám fog költözni. A barátom szerint ez nem jó ötlet, nem kéne engednem?
Lassan 1 éve vagyunk együtt.
A lakást én apukámtól kaptam amikor elkezdtem az egyetemet. Azóta már dolgozok.
Az öcsém most kezdi az egyetemet szintén ebben a városban. Anyuék természetesen fizetnék a költségeit (rezsi, kaja).
A lakás elég nagy, bőven elférünk.
A barátom szerint nem kéne egy ilyen "koloncot" a nyakamba venni minimum 4 évig. Már szó volt összeköltözésről is, de most azzal zsarol, hogy ő addig biztos nem költözik ide amíg az öcsém itt van.
Én erősen elgondolkoznék, ha a párom koloncnak nevezné a testvéremet, és azt akarná, válasszak közöttük. Egy teljesen normális és teljesíthető segítség, hogy a testvéred hozzád költözzön. Persze még ki kell várni a végét, mert elképzelhető, hogy visszaél a helyzettel, vagy az egyetemkezdéssel, szülőktől elköltözéssel együtt hatalmas szabadságérzete lesz, ami a közös háztartásvezetést és az együttélést akadályozza, sok ilyenről hallani, de ha nem működik a dolog, majd ott és akkor megbeszélitek, mi legyen.
De az, hogy a barátod lényegében helyetted akarja eldönteni, úgy, hogy még ott sem lakik... Eléggé vérlázító. Egyébként sem írtok alá gondolom olyan szerződést a testvéreddel, ami kötelez téged arra, hogy minimum 4 évig a nyakadba vedd. Bármikor lehet alkalmazkodni a kialakult helyzethez, és ha valami nem okés, akkor akár az egészen változtatni. Ha pedig majd a barátoddal összeköltöztök, akkor majd előtte átbeszélitek, hogyan legyen. Bár engem biztosan nem zavarna a párom testvére, ha összeköltöznénk. Csak akkor, ha nem lenne mindenkinek saját személyes tere, vagy nem tudna esetleg normálisan viselkedni, kivenni a részét a feladatokból stb.
Neked milyen a kapcsolatod az öcséddel? Ha választanom kéne, hogy egy egyéves kapcsolat egy olyan pasival, aki meg akarja szabni nekem, mit tegyek, ráadásul koloncnak nevezi a testvéremet... és a családom között, akkor nem kérdés, mit választanék. :) Mellesleg ez a lakás nem a tiéd, nem te dolgoztál meg érte, a szüleidtől kaptad, tehát az öcséd szüleitől is... Szerintem neked is jól jön, hogy befizetnek a rezsibe, nem? Kb. mintha albérlőd lenne, csak megvan az a bizonyosság, hogy nem egy retardált sorozatgyilkos. :D
Nekem nagyon antipatikus a pasid ezzel a hozzáállással, de nem ismerem a körülményeket. Neki milyen a kapcsolata az öcséddel? Van rendes munkája és jövedelme? Ő most hol lakik?
A lakás az én nevemen van.
Az öcsémmel nagyon jó a kapcsolatom.
Nyilván nem akarok választani. Anyuék ki tudják fizetni a rezsi felét meg a kaját, de egy önálló albérlet nyilván többe kerül.
Van 2 külön háló.
A párom is jóban volt eddig az öcsémmel. Az öcsém feljött néha pár napra hozzám, elmentünk szórakozni, kirándulni, közös programokra.
A párom egyke.
A szüleivel él még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!