Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A féltestvérem szeptemberben...

A féltestvérem szeptemberben hozzám fog költözni. A barátom szerint ez nem jó ötlet, nem kéne engednem?

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve vagyunk együtt.

A lakást én apukámtól kaptam amikor elkezdtem az egyetemet. Azóta már dolgozok.

Az öcsém most kezdi az egyetemet szintén ebben a városban. Anyuék természetesen fizetnék a költségeit (rezsi, kaja).

A lakás elég nagy, bőven elférünk.

A barátom szerint nem kéne egy ilyen "koloncot" a nyakamba venni minimum 4 évig. Már szó volt összeköltözésről is, de most azzal zsarol, hogy ő addig biztos nem költözik ide amíg az öcsém itt van.

2015. júl. 13. 08:51
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom, ki ez a degenerált, aki lepontoz mindenkit ész nélkül, de köszönjük! :D
2015. júl. 13. 09:16
 12/42 anonim ***** válasza:
53%
Talán a kedves barát? :D
2015. júl. 13. 09:16
 13/42 anonim ***** válasza:
22%
Én egyetértek a barátoddal. Ha a csajommal szeretnék lakni, akkor nem a csajommal és a szüleivel vagy a testvérével, hanem a barátnőmmel.
2015. júl. 13. 09:28
 14/42 anonim ***** válasza:
85%
Igen, 13-as, de akkor teremtsd meg a feltételeket. Könnyű máshoz becuccolni és onnan dirigálni. Milyen alapon? Vegyen a barát egy saját lakást és mondja meg ott, hogy ki hová, mikor költözzön.
2015. júl. 13. 09:40
 15/42 anonim ***** válasza:
90%
Páromnak megmondanám, hogy jó akkor költözzünk össze nála, így az öcsém nem fogja zavarni. Ja hogy neki nincs lakása? Akkor meg ne szóljon bele, örüljön, hogy lakhat valahol ingyen. Ráadásul ha a rezsi 3 felé oszlik és nem 2 felé, mindenki jobban jár, egyetemistáknak az a 10-20ezer is sokat jelent.
2015. júl. 13. 10:05
 16/42 A kérdező kommentje:
Mi már nem vagyunk egyetemisták a párommal, mind a ketten dolgozunk. Ő azért lakik a szüleivel, mert van egy autóhitele meg a szüleinek lakáshitele. Az autóhitele lejár év végén, akkor szeretne majd összeköltözni, mert akkor úgy is tudja majd fizetni a lakáshitel egy részét ha a rezsin osztozunk. Úgy nem akar ideköltözni hogy nem száll be a költségekbe.
2015. júl. 13. 10:13
 17/42 anonim ***** válasza:
77%
Ahol a lakás csak az egyik fél tulajdona, ott az mindig probléma lesz, mert a másiknak soha nem lesz beleszólása a lakást érintő ügyekbe, mindig csak vendégnek érezheti magát. Ezt általában veszekedéskor szokták a másik orra alá dörgölni. Te az öcsédet gond nélkül odaköltöztetheted, ebbe nincs másnak beleszólása. De én sem költöznék össze veled úgy, hogy az öcséddel együtt élnénk évekig, számomra elképzelhetetlen.
2015. júl. 13. 10:14
 18/42 A kérdező kommentje:

Beleszólhat. Tavasszal újítottuk fel a lakást, mindennel kapcsolatban kikértem a véleményét. A fürdőbe ő választotta a szekrényt. Már van saját szekrénye a hálóban, ott vannak a számítógépes játékai a tv-hez kötve :-)

De akkor mi lenne a megoldás? Adjam el a lakást és költözzünk közös albérletbe?

2015. júl. 13. 10:18
 19/42 anonim ***** válasza:
41%
Ha eladod a lakást, az nyilván azt is jelenti hogy az öcséd nem fog odamenni. Akkor már egyszerűbb megmondani az öcsédnek, hogy ez nem élhető dolog. Vagy szakíts a barátoddal ahogy mások mondták. De ha tényleg jól belegondolsz, te szeretnél a párod egy nőrokonával közös lakásban élni évekig és viselni minden szokását?
2015. júl. 13. 10:22
 20/42 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem a lakást ne add el, hanem csak add ki valakinek, aki a testvéreddel együtt lakhatna ott. Így neki is lenne hova mennie, de mégis osztozna valakivel a költségeken. Ti pedig a pároddal össze tudtok költözni máshova, egy közös lakásba.
2015. júl. 13. 10:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!