A Michael nevet szeretném adni a fiamnak, lehetséges ez?
"Sokan szeretnék a külföldi neveket eredeti alakjukban anyakönyveztetni, erre azonban csak akkor van lehetőség, ha a szülőknek legalább egyike nemzetiséginek vallja magát, egyébként a kiválasztott nevet a magyar helyesírás szabályai szerint kell bejegyezni a hivatalos iratokba. A névkutató úgy véli, a megkötések nem titkolt célja, hogy némiképp gátat vessenek az idegen nevek túlburjánzásának."
Nincsen semmi blablabla,külföldi nevet is csak magyarosítva kaphat a gyerek itt Magyarországon,ha tetszik ha nem.Ne szövegelj már,ha nem értesz hozzá,jó?
Kérdező,ezt először is engedélyezned kell a BM-től,és ha meg is engedik,akkor is csak kizárólag magyarul írva. Nézz utána a magyar utónév szótárban,ha nincs benne,kérvényezd.HÁTHA!....
Akkor a Claudiát miért lehet már C-vel???
Én 1985-ben születtem, akkor még nem lehetett de bnőm 3évvel fiatalabb és ő C-vel írja hivatalosan!!!
Azt akarod, hogy utáljon a fiad? Ha igen, nyugodtan add neki. De ha majd nem tudják megszólítani az ovistársai, vagy leírni a nevét.. Szegény gyerek.. :(
(Ilyenkor örülök neki, hogy nekem "nemzetközi" nevem van.. Viktória mindenhol majdnem ilyen alakba van - Victoria pl angolban..)
Gondolom a vezetékneve lakatos vagy kolompár lesz, esetleg rézműves:D
a michael mellett mi volt még ami szóba jött?? rambo? sandokan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!