Mit csinálnátok ha kiderűlne, hogy a párotoknak kb 4 milliós hitele van?
Nadrágszíj behúz,gyerek bölcsibe,anyu dolgozni,füzetvenni,apu leadni össz fizu ezentúl havonta+heti egy nap kötelező fusi.
3-4-5 év múlva nadrágszíjat kioldani,nagy sóhaj és boldogan élni...
Szerintem is nagyon sokat számít, hogy mikor és mi célból vette fel a párod a hitelt.
Alapjában véve úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni hogy a pénz / pénz hiánya megmérgezze a kapcsolatot. Valahogy át kell vészelni ezt az időszakot.
Amúgy iszonyatosan utálom a pénzt, pont emiatt. Nálunk 1éves múlt a baba. Én speciel havi 360 órát dolgozok, de szerencsére a párom megérti... küzdünk, nem hagyjuk hogy tönkremenjen a kapcsolatunk az anyagiak miatt!
26/F
Még azelőtt szerezte a hitelt, hogy összejöttetek volna? Lehet, hogy az elején félt bevallani, később meg úgy döntött, hogy ez így kényelmes neki, ha nem tudsz róla :S Eddig fizette a részleteket sutyiban?
A kérdésedre válaszolva, nem tudom, mit tennék. Kiakadnék, az biztos, főleg ennyi év után. Lehet, hogy ott is hagynám, első felindultságomban, mert nem tudnék többet megbízni benne, bár nem ez lenne a megoldás. Ülj le vele NAGYON komolyan beszélgetni, hogy mégis hogy képzeli ennek a visszafizetését, mit tud, vagy mit akar tenni, hogy a család ne bomoljon fel emiatt.
utolsónak: Nem semmi, az kb 12 óra minden nap, a hétvégéket is beleértve. nem sínyli meg a családod, hogy szinte csak aludni jársz haza?
kérdező: nincs ezzel semmi gond, amennyiben:
1. van rendszeres jövedelme
2. a havi bevétel/kiadás aránya elviselhető
3. nem szórja a pénzt hülyeségekre (pénz, cigi, stb...)
hát igen, nem mindegy az sem h "uzsorahitel" v mi, kamat, deviza v forint?.....
erre abszolút neki kell előteremtenie a pénzt, pluszmunkával.....mennyi időre vette fel?mit mond miért nem szólt?
Én pár éve pontosan így jártam mint te.Igaz nálunk csak 2,5 millió forint hitel volt.Amikor véletlenül megtudtam,először majdnem elájultam.Majd napokig tartó heves sírógörcsöm volt.1 hét alatt vagy 6 kilót fogytam,mert enni sem tudtam az idegtől..
Hogy tudta titkolni?Egyszerűen.Minden hónapban amikor jöttek a csekk befizetések(villanyszámla,kábel,lakbér,banki hitelek,)mindig mondta,hogy ő megy és fizeti.Mivel már évek óta együtt éltünk,így megbíztam benne,és természetesnek vettem,hogyha már úgyis megy be a központba,be is fizeti a csekkeket.Azt,hogy a kábelt kikapcsolták,megmagyarázta avval,hogy lemondta,mert szar volt a szolgáltatás.Nem gyanakodtam,mert eleve volt róla szó,hogy váltunk..A villanyt mindig rendezte 1-2 hónapos eltéréssel,hogy ne kapcsolják ki.De a banki tartozásokat nem fizette,így a kamatokkal felugrott ilyen szép nagy összegre.Ráadásul,még veszekedni,ordítani sem tudtam vele amikor rájöttem a tartozásra,mert kiment külföldre dolgozni..Így magamra maradtam. Végül is elmondta,hogy azért is vállalta a külföldi munkát,mert ez az 1 lehetőség volt,hogy ne kerüljünk ki az utcára(gyerekkel),és rendezni tudja a tartozást.
Lassan,de megbocsájtottam neki,mert láttam,és éreztem,hogy apad le a tartozás összege.Másfél év alatt mindent visszafizetünk,és hála istennek ma semmi tartozásunk nincs.Ennek már vagy 5 éve.Ma már mindenről tudomásom van,mert ha kell fizetni a számlákat rögtön tudom követni...(banki átutalással fizetünk mindent,ami minden hónapban kötelezően levonnak,pl:villany,gáz,lakbér stb)
De nagyon sokáig lemondtunk mindenről.
-Nem volt mobil telefon számlám.(aki akart hívhatott,de én senkit nem tudtam hívni)
-nem volt internet
-nem volt kábel Tv(csak ami amugy is bejött pár adás)
-állandóan túlóráztam szombat-vasárnap is
-a legolcsóbb étrendet állítottam össze,hogy éhezni ne éhezzünk..
-végleg lemondtam a cigiről(na ezt az egyet sose bántam,hogy így alakult)
-nem voltunk évekig se nyaralni,se szórakozni,szinte sehová nem mentünk
-Új ruhát csak a gyereknek vettünk,hisz ő még növésben volt.Magunknak jó volt a több éves cucc is..
-karácsonyi ajándékozás csak a gyerekeknek,és a család is csak egy üveg bort kapott..
-fodrász kérdés is megoldott lett.Én festettem a saját hajamat,és a testvérem vágta mindig a hajam végét..
SZóval nagyon sok mindenről lemondtunk...
Én pipa lennék nagyon. Nem azért a 4 millióért, hanem azért, mert elhallgatta. Mi is úgy kezdtük közös életünket, hogy törlesztenünk kellett. De abszolút tudtuk egymás anyagi helyzetét. Néha mondjuk dühös voltam, hogy dolgozunk, mint egy gép, és az a sok pénz mind elment a hitel miatt. Egy dolgot megígértem már magamnak még tini koromban. Egyetlen egy dolgot 100%, hogy kihagyok az életemből: a hitel. Tudom, sokszor nincs más megoldás. Szerencsés vagyok, hogy nem kell ehhez folyamodnom most már. Ezt gyorsan lekopogtam.
Neked azt tanácsolom, amit te is tudsz: Le kell ülni és meg kell beszélni. El kell tervezni, hogy hogy legyen. A pénz nem ér annyit, hogy rámenjen a kapcsolatotok, először tuti leordítod a fejét, és ezt ő meg is érti, igazad van. Aztán próbáljatok meg most már minden kártyát kiteríteni, megkeresni a legjobb módszert, hogy kifizessétek az adósságot. Állj mellé, és mind a ketten jobban fogjátok érezni magatokat, könnyebb, és persze az egyetlen megoldás az, ha normálisan álltok egymáshoz, ha nem akarjátok elveszíteni egymást. Van elég gondotok, nem kell, hogy öljétek egymást. A gyerek miatt is. Ne ő szívjon. Próbáljon meg a párod dolgozni hétvégente is, minden ajtón be kell zörgetni, minden boltba, hátha valakinek kell egy kisegítő. Találjatok középutat. Az se jó, ha évekig senkinek semmi, mert kell a pénz a hitelre. Belefásulhattok, és mindez megint csak veszekedéshez vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!