Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most én voltam a hisztis és...

Most én voltam a hisztis és bunkó?

Figyelt kérdés
A párommal, az anyukájával és az én anyukámmal ma elmentünk városba pár dolgot intézni, vásárolni. Engem nap közben hivott anyukám, hogy most végzett orvosnál, még elmegy a gyógyszertárba és ott fog várni. Mondtam neki mindjárt megyünk, pár perc, közben pedig haladtam anyósjelölttel az utcán, majd bementünk egy órás boltba, fel sem fogtam telefonálás közben egyébként, hogy hova tartok, csak követtem Őt. Mondja nekem, hogy nézelődjünk, gondoltam hát jó. Megláttam az árakat és utána el is mentem a kirakattól, gondoltam már haladnék, mert anyukám vár minket meg melegem is volt, nem volt kedvem ott maradni. Erre párom mondja, hogy ha nem esne le nekem szeretnének nekem venni órát a diplomaosztómra, menjek már nézegessek. Ó, hát mondom nem tudtam, hát nézegettem, de méreg drágák voltak meg túl csicsásak is vagy túl elegánsak hozzám. Majd megszólalt az eladónő, hogy milyen árban gondolkozunk. Erre párom és az anyukája, hát olyan 30 000 ft. Én erre azonnal rávágtam, hogy micsoda? Na nem. Az nagyon sok pénz, nem fogadom el. Erre az eladónő nekem esett, hogy micsoda hisztis vagyok, diplomaosztóra minimum ennyiért illik, mit gondolok én. Nézegessek csak. Ő örülne, ha ilyen párja lenne, aki vásárol rá. Hát én meg mondtam neki, hogy nekem nem ebben mérik a dolgot, nem az anyagi vonzata a lényeg. Számomra ez sok egy óráért, ráadásul sosem hordtam órát, bár igaz, hogy terveztem venni, de nem ennyiért. Erre addig erősködtek, mig rámutattam egyre, kivette, felpróbáltam. Az eladónő megint beszólogatott, hát hogy ez nagyon szarul áll a csuklómon, olyan kis vékony a csuklóm meg sápadt a bőröm, hogy nagyon hülyén néz ki rajtam. Na itt telt be a pohár és mondtam, hogy nekem ez tetszett volna, de köszönjük szépen, nem kérjük, anyukám beteg és vár, maajd kimentem a boltból. Párom szerint hisztiztem és nem érti miért gagyi órát akarok (10 000 ft-osat akartam), ne legyek már ilyen meg tényleg nem állt jól az az óra. Végül egy másik ékszerész boltban találtunk olyan órát, amilyen nekem tetszett és 15 ezer ft volt. Semmi flanc és kövek, egyszerű, mégis elegáns. Eleve a stilusom is nőies-sportos, nem puccos, ezt tudom hordani. Anyósjelölt meg megkérdezte tőlem, hogy "Csak ennyi? Ilyet szeretnél?" Miért ne lenne elég? Nem is értem. A végén párom folyton azzal szivatott mikor meglátott egy gagyi órát a kinaiba, hogy na akkor ilyen jó lesz drágám? Vagy inkább ilyet és rámutatott valami ócska gagyira. Közben meg röhögött. Már a végén én is röhögtem, de akkor is felbosszantott, hogy nem értették meg, hogy nem szeretném, ha költekezne ennyit egy órára. Mondtam páromnak, hogy többet érne, ha elmennénk egy két napra wellnessre. Mondta, hogy majd elvisz oda is, de ő szeretett volna valami maradandót és kimutatni, hogy mennyire büszke rám. Végül nem haragudott senki, csak furcsállták, hogy olcsóbbat akartam. Anyósjelölt is húzta a száját, mert túl egyszerű, de végül azt mondta, ha nekem tetszik, akkor nekik oké.
2015. jún. 16. 15:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Hogy te bunkó voltál-e, nem tudom, attól függ, hogy adtad elő. Ha azt látták rajtad anyósodék, hogy flegmáskodsz az ajándékukra, akkor igen. Ha kedvesen, udvariasan fogadtad, csak éppen nem az tetszett neked, ami nekik és a saját ízlésed szerint választottál, akkor nem.

Az eladónő viszont nagyon bunkó volt, már az elején ott hagytam volna és megmondtam volna anyóséknak, hogy ne haragudjanak, de inkább menjünk máshova, nem vagyok kíváncsi rá, hogy az eladó sérteget.

2015. jún. 16. 15:50
 12/21 anonim ***** válasza:
32%

Első vagyok, gondolom a link nekem szól.

Nem teljesen értelek, hisztit csapsz egy 30 ezres óráért, de a 27 ezer forint + útiköltség áru wellness meg rendben van? Egyébként ha hétvégén mentek és szezonban, akkor az gyorsan 38 ezer + útiköltség lesz (olvasd el alul).

Szerintem neked nem a dolog árával van bajod, hanem hogy nem azt kaptad, amire vágytál.

2015. jún. 16. 15:51
 13/21 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy egy jó karóra ára a csillagos ég és a márka fontos, de nem nekem. Eddig sem voltam nagy órás, igaz akartam egyet, de kb. ilyen árban, mert feleslegesnek tartom a drágábbat. Úgy vagyok ezzel, hogy azért, hogy legyen egy alap funkciót betöltő órám nem kell ennyi pénzt rám verni. Én nem gondolom, hogy ezt tiszteletnelül mondtam volna meg. És az eladó áruját nem fikáztam, csupán megjegyeztem magamban, hogy mit nézegessek én itt, mikor 100 ezres órák vannak a kirakatban :D
2015. jún. 16. 15:56
 14/21 A kérdező kommentje:
12-es: Igen, az már rendben lenne, mivel a párom is részt venne a dologban. Ő is enne, inna, jól érezné magát. Megéri az árát és együtt is vagyunk, élményeket szerzünk. Szemben ezzel egy drága óra, amit majd néha elhordok oszt csókolom :) Egyszerűen nekem a kirándulás többet érne. Ezért gondoltam, hogy akkor faragjunk le az árból a maradékból meg majd elmegyünk valamerre. És itt nem 60 ezres dologra gondoltam.
2015. jún. 16. 16:06
 15/21 anonim ***** válasza:
71%

12-es

most akkor szerinted örülnie kéne valaminek, ami őt hidegen hagyja, és érezze magát megtisztelve, hogy kap valamit amire neki semmi szüksége? én pl. kirohannék a világból , ha a férjem hazaállítana egy pár aranyfülbevalóval. Szép, meg jó ajándék, csak épp nem nekem ,meg a nők általában szeretik az aranyat,csak én épp nem úgyhogy kidobott pénz lenne .

2015. jún. 16. 16:07
 16/21 anonim ***** válasza:
80%

15-ös, te valamit itt kicsit félreértesz, a kérdező akart órát, tehát nem egy felesleges ajándék volt. A probléma inkább abból adódott, hogy kicsit rossz volt az időzítés, bunkó volt az eladó és anyósék nem találták el az ízlésvilágát.

Még a wellness is meglesz, hiszen erről is szó volt.

Itt maximum az eladó volt valóban bunkó, a többi inkább csak szerencsétlenül jött ki.

2015. jún. 16. 16:13
 17/21 anonim ***** válasza:
73%
az az óra , ami neki nem tetszett, mert nem illik hozzá,mert nem az ő ízlése, de erőltették, az felesleges lett volna .
2015. jún. 16. 16:18
 18/21 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem inkább az lehetett, hogy azt hitték, csak azért választasz olcsóbbat, mert nem akarod őket nagy kiadásba verni, ezért akartak meggyőzni, hogy vegyetek nagyobb értékűt.
2015. jún. 16. 16:29
 19/21 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem többet ért volna a kedves anyós, ha neked adja a 30.0000 ft-ot, hogy azt vehess belőle,amit szeretnél,vagy a pároddal együtt elkölthessétek.

Az eladónő tényleg rohadt egy bunkó, biztos nem tud elég árut eladni a viselkedése miatt!

2015. jún. 16. 16:59
 20/21 anonim ***** válasza:
12# valóban nem azt kapta amire vágyott, csak egy ilyen ráerőltetett dologgal meg sem meri már kockáztatni amire vágyott. Persze, hogy nincs meg egy wellness út 30.000-ből, de ha hozzárakja, akkor sokat segített volna. És ha valakinek egy drága karóra ugyanannyit ér, mint az 5.000 forintos kínai, mert amúgy sem vágyott rá, akkor hadd ne kelljen már az egekig ugrálni és elszínészkedni az örömöt. Szerintem a kérdezőnek fontosak az anyagiak, és nem szeret pénzt kidobni olyanra, amire nincs szüksége. Ennyi!. Neki fontos volt, hogy az édesanyjáért ott legyen időben, és a karóra válogatás rosszkor jött alapból is. Hát még ha nem is akart karórát, mert neki fontos, hogy a család mire költi a pénzt. A karóra manapság már csak egy szimbólum, gyakorlatilag semmi funkciója nincs.
2015. jún. 16. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!