24 évesen a szüleimmel élek, szerintetek ez normális?
Egyetemre járok, mivel gimi után nem tudtam eldönteni, hogy merre menjek tovább és ezért kihagytam pár évet, addig dolgoztam. Mostanáig a barátommal éltem, de szakítottunk és most hazaköltöztem a szüleimhez. Furcsának érzem én is a helyzetet, de így alakult, hiányzik nekem is a különálló élet.
Az a típus vagyok, aki rendesen bejár egyetemre, tehát nincs valami sok szabadidőm, mivel idén diplomázom, de szeretnék még mesterképzésre is menni.
Itt rengeteg kérdésnél olvasom, hogy a szülőknek milyen nagy terhet jelentenek a magamfajták és hogy semmirekellőek vagyunk mi egyetemisták, meg hogy rendes felnőtt ember csak úgy lehet belőlem, ha dolgozom és fenntartok egy albérletet. Tényleg ez az egyetlen járható út? Szerintetek tényleg gáz, ha valaki ennyi idősen a szüleivel él? Mennyi idősen illene elköltözni?
Ja, hozzátenném, hogy a szüleim örültek annak, hogy hazaköltözöm (én nemannyira)...
Szerintem normális. Normális az is, aki már évekkel korábban elköltözik és az is, aki még (pl) 24 évesen otthon lakik.
Szerintem akkor lenne már abnormális, ha dolgoznál, vagy legalábbis tudnál munkát szerezni, de nem költözöl el, nem próbálnál meg a saját lábadra állni.
Tehát szerintem törekedj, hogy függetlenedni tudj, segíts be otthon (házimunka meg amiben lehet) és így abszolút nincs gáz. :)
Amíg Te,és a szüleid boldogok vagytok így együtt,és jól érzed magad a bőrödben,addig semmi baj nincs.Azokkal meg ne is foglalkozz,akik semmirekellőnek neveznek,ma divat lett mindenkit utálni,aki nem mások elvárásai szerint él.Ha nehezen találsz munkát,akkor ingyenélő vagy,ha párkapcsolatban élsz,akkor nyárspolgár vagy,ha önálló házad van,akkor elsietted,ha nincs,akkor élősködsz,stb.Egyesekből csak a szűklátókörűség és az irigység beszél.Ne törődj velük!
Tudod,nekem az fájt,hogy a szüleim elég korán kilöktek az Életbe,és otthon folyton az orrom alá dörgölték,hogy semmirekellő vagyok,mert még otthon lakom,és éreztették velem,hogy ideje a saját lábamra állni,alig 20 évesen.becsüld meg a szüleidet,amiért ennyire szeretnek.
Minden jót és szépet kívánok Neked,a rosszakarókkal meg ne is foglalkozz!Aki leszól másokat,az csak a gyengeségeit szeretné palástolni.
Erre csak két exemet tudom neked "bemutatni":
-az egyik 30 évesen is a szüleivel élt,pedig volt munkája,ráadásul nagyon is jól fizető munkája!Hozzáteszem,azóta is "otthon lakik"...
-a másik 37,de még mindig,pontosabban mióta elvált,megint a szüleivel lakik egy háztartásban...neki is nagyon frankó melója van.
Szóval sztm az nem gáz,hogy te otthon vagy :)
Szerintem inkább az a gáz, ha valaki tizenéves korában valami hülyeségen összeveszik a szüleivel, és ahelyett, hogy megpróbálna kibékülni velük, alig várja, hogy betöltse a 18-at és elköltözhessen, hogy aztán többet feléjük se nézzen.
Ha te magad nem tartod gáznak, és a szüleiden se látod, hogy teher lennél nekik, akkor ne érdekeljen mások véleménye, nyugodtan lakj náluk, amíg nem tudsz külön költözni!
Van egy kolléganőm, 30 elmúlt, évek óta dolgozik, albérletekben él, most fog ő is diplomázni, őt az egyik volt munkahelye küldte el főiskolára, de közben a munkahely megszűnt, fizetnie kell a sulit, most részmunkaidőben dolgozik, mint én, ő is szeretne saját lakást, de egyszerűen rengeteg pénze megy el albérletre és a sulira, a szüleihez nem tud hazaköltözni, mert vidéken laknak, ő meg Pesten dolgozik és tanul.
Nem is egyszer beszéltünk róla, hogy amikor a mi szüleink annyi idősek voltak, mint most mi, sokkal könnyebb volt lakáshoz jutni, a szüleim részletre fizették a lakást, novemberben törlesztették le 21 év után, havi 500Ft-ot fizettek most már, ami anno sok lehetett az akkori fizetésekhez képest, de most már mosolygunk rajta, hogy semmi, de akkor se volt annyira megterhelő, mint a mostani "lehetőségek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!