A szülők tudta és engedélye nélkül a nagymama titokban megkereszteltetheti az unokát?
De ha Isten tényleg olyan jó, mint ahogy mondják (márpedig akkor valószínú az), akkor Ő belelát az emberi szívekbe, és nem az alapján választja ki azokat, akikre áldását adja, hogy meg van-e keresztelve vagy sem.
Másrészt dönthet róla mondjuk 10 éves korában is, hogy valamilyen egyház megkeresztelje, és akkor elmehet még első áldozónak is, majd még arra is marad ideje, hogy bérmálkozzon, és akkor már házasodhat templomban. (Bocs, nem tudom, minden vallásban van-e ez a "bérmálkozás" meg ilyenek, de ha 10 évesen dönt, még bőven van ideje a házasságig. Vagy ha 16 évesen dönt, még akkor is van ideje, mert sok templomban elfogadják az idősebbeket is első áldozónak.
Harmadrészt: sajnos előfordult már ilyen a rokonságban, hogy a nagymama elvitte titokban a csecsemőt, és megkeresztelte a szülők tudta nélkül teljesen egyedül. A második gyereket is megkeresztelte volna erőszakkal (arról már tudtak, csak nem akaqrták), csak épp akkor tört ki a H1N1 a környékükön, ezért lemondta a nagymama. Ráadásul a második gyerek még nem volt két hónapos, amikor el akarta vinni megkersesztelni. Beteg egy nő.
engem is megkerszteltek csecsemő korban (róm. kat.) hátt mit ne mondjak igazából nem örülök neki többnyire hitetlen vagyok a katolikus egyház meg úgy kétszínű ahogy van. főleg, hogy a miséken a gyerekeket küldik körbe a pénzes tálcsikával. kb 12 évesen gondoltam úgy, hogy mégis érdekel a vallás és a nagymamámmal elkezdtem vasárnaponként templomba járni csak amikor egyikünknél sem volt pénz, nem tudtunk a tálba dobni semmit, 20 percig tartott míg ezt elmagyaráztuk és aztán kinéztek minket onnan akkor rájöttem, hogy ez nekem nem kell. a vallások közül a buddhizmus áll hozzám legközelebb, mert véleményem szerint az még egy viszonylag tiszta vallás. most fog gyerekünk születni és a párom mindenáron meg akarja keresztelni, (valószínűleg a nagymama is) bár mint utólag kiderült őt nem a keresztség érdekli hanem az utánalévő összejövetel, az eszünk, iszunk jól berugunk a gyerek meg a kutyát sem érdekli.
egyébként is, a mai világban már nem olyan fontos, hogy a gyerek meg van e keresztelve vagy sem. ülj le, beszélj az apukával és ami mindkettőtöknek megfelel azt a megoldást válasszátok. ha neki mindegy akkor te döntesz. a nagymamának ebbe semmi beleszólása nincs és ha az apukának tényleg mindegy kérd meg hogy beszéljen az anyjával. esetleg az anyóssal is meg lehet beszélni, hogy neki ez miért fontos de akkoris az legyen amit ti akartok. az akaratod nélküli megkeresztelést pedig úgy lehet elkerülni, hogy nem hagyod felügyelet nélkül a gyereket a nagymamával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!