A babások miért gondolják, hogy a 100. 000. kép a piciről ajándék?
20: Gondolom, nektek nincs gyereketek.
A gyerek mellett nemcsak a pénzre ügyel jobban az ember, hanem kevesebb ideje is van ajándék után járni, vagy akár csak gondolkodni rajta. Szóval, ha két felnőtt csak magával és egymással foglalkozik minden délután, az könnyen mondja, hogy a kisbabás rokonai "szarnak bele", hogy nekik megfelelő ajándékot kitaláljanak.
És nem, nem kell sokat költeni karácsonyi/névnapi/születésnapi ajándékra. Még kevésbé akkor, ha emiatt hiányérzeted van, hogy a másik keveset ad. Ha te ennyiből akarsz és tudsz ajándékozni, akkor adj jó szívvel. De fogadd el, hogy ők nem tudnak, vagy egyszerűen nem akarnak drága dolgokat venni, mert úgy gondolják, hogy felnőtt ember vegye meg magának, amire szüksége van, az biztos olyan lesz, amilyet ő akar.
Én jó szívvel adok, csak nem értem a viszonzást. Amúgy azzal azért tisztában vagyok, hogy ők vannak a jobb anyagi helyzetben, szóval nem erről van szó. Az idő meg egy hülye kifogás, mert a gyerek mellett is ugyanúgy 2-3 kattintás megrendelni egy jó ajándékot, mint anélkül. Csak a rágondolás hiányzik. És pont ez volt a kérdés, hogy a gyerekeseknek miért az jut eszükbe, hogy a 100.000. gyerekes kép is ajándék - mert nem az...
Legközelebb válaszolhatnál a kérdésre is kedves 21., ahelyett, hogy a válaszadókkal kötekedsz. Vagy talán szíven talált a kérdés?
21. Ez így elég leegyszerűsítő és hülyeség szerintem. Senki sem kacsalábon forgó palotát vár... de:
1. mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen
2. azért az nem jelent aaaaaakkkkkkora utánajárást, hogy amikor mondjuk bevásárolni megy a család, akkor akár egy személyes ízlés szerint kiválasztott tábla csokit, üveg bort vagy flakon tusfürdőt kiválasszon az ajándékozottnak... igen, még ezek is személyesebbek (nyilván akkor, ha olyan ízben, illatban adjuk, amiről tudjuk, hogy a másik szereti), és több gondoskodást mutatnak, mint az, hogy hívassunk elő Pistikéről egy fotót, csesszük oda a hülyéjének, és akkor még jól meg is sértődhetünk, hogy mennyire nem örül a viiiiiláááág legszebb kisbabájáról kapott képnek, ha húzza a száját...
3. manapság a vásárláshoz ki sem kell lépni az ajtón, mert ott van rá a net. és azzal sem lehet nagyon jönni, hogy az drága, mert ebayen 1-2 dollárért remek, praktikus holmik vannak (liciten még olcsóbban is), ami kb. egy kóla vagy sör ára, és olcsóbb, mint egy doboz cigi. Persze a kiszállításra várni kell max. egy hónapot, de ajándékot értelmes ember úgysem egy nappal az ünnepnap előtt kezd keresgélni...
22-re: Nem talált szíven a kérdés: bár mi is kisgyerekesek vagyunk, de csak a nagyszülőknek szoktunk ilyet ajándékozni. Ott sem mindig ugyanúgy, pl. volt, hogy díszpárnára vagy pólóra rakattunk fényképet, és az volt az ajándék. Illetve a testvéreinknek egyszer-kétszer, de mást is szoktunk. Csak egy kicsit egyoldalúnak éreztem a válaszokat, ezért árnyaltabbá akartam tenni a képet.
23-ra: "mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen" Igen. Azt akarja, hogy a gyerekére legyen idő. Aztán arra, hogy kipihenje magát. Aztán, hogy néha a párjával is tudjon foglalkozni. Ha az embernek a saját családjára is alig van ideje, akkor kevésbé fog törődni azzal, hogy a rokona mit gondol róla.
Azzal viszont egyetértek, hogy egy desszert vagy egy üveg bor bele kell, hogy férjen az időbe és (ha nem nyomorognak) a költségvetésbe is. Azt gondoltam, ennél nagyobb értékű és személyesebb dolgot vár, aki elégedetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!