Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy jutottatok saját...

Ti hogy jutottatok saját lakáshoz/házhoz?

Figyelt kérdés

A kérdésem elsősorban 30 év körüli pároknak/házaspároknak szól, akik néhány éve alapítottak családot, vagy fognak mostanában. És ahol az egyik fél sem olyan gazdag családból származik, hogy a szülők csak úgy venni tudtak volna egy lakást.

Évek óta úgy alakul minden, hogy egyik albérletből kell mennünk a másikba, nincs egy biztos pont az életünkben, és semmilyen kilátásunk nincs rá, hogy saját lakást vegyünk, így, folyton költözködve pedig nem lehet családot alapítani.

Kíváncsi lennék, nektek hogyan sikerült, kinek hogyan alakult az élete ebből a szempontból.

2015. máj. 31. 10:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

nekem tesom vett 2 lakast anno 23 évesen. ( most 40 eves)

akkor is dragak voltak a lakasok,nem hogy meg most.

Az en tesom SAJAT ONEROBOL vette meg az elso lakast Budapesten a centrumban. Kiment külföldre dolgozni,volt hogy alvas nelkul dolgozott le 70 orat,nem evett tul bosegesen,napi max 1x,minden fillert felre rakott. Akkoriban kerult 4 M forintba,most ennek az erteke 20 M. Igy is lehet hogy mindenen sporolsz,csak dolgozol,nem csinalsz szinte semmit. Tesom csak aludt,es dolgozott.... igy volt ez 1 even at kb ( talan kicsit kevesebb),szolt anyunak hogy nezzen lakasokat,anyu kinezte tesom haza ment es megvette.

En akkor meg nem voltam meg.

A masodik lakas pedig ugyanugy mint az elso. Sajat erobol,hitel nelkul.

Az elsot elvittek tolunk ( hosszu sztori,lenyeg hogy megfenyegettek ha nem adjuk oda akkor meghalunk mind1)

igy az egyik nincs meg,a masik megvan. Akkoriban volt 4M most ennek a haznak ( ha eladnank) kerhetnenk akar 15-20 millat is.

2015. máj. 31. 13:40
 12/18 anonim ***** válasza:

Házassági szerződést kössetek, engem most semmiznek ki!

Évekig güriztem, úgy látszik a semmiért!

Nehéz 40 évesen majd a 0-ról új életet kezdeni....

Főleg, hogy a gyerekeket is igyekeznek ellenem hangolni!

Jól gondoljátok meg, hogy kivel és miképp kötitek össze az életeteket!Az albérlet nem rossz megoldás egyébként, nem vagy röghöz kötve!

2015. máj. 31. 14:49
 13/18 anonim ***** válasza:
A férjemnek van egy fél lakása, meghaltak a szülei, és örökölt. Nekem nincs ingatlanom. A testvérem most vett lakást magának egyedül, hitelből. Jelenleg úgy néz ki 10 év és az övé a lakás.
2015. máj. 31. 15:02
 14/18 anonim ***** válasza:
Nálunk van egy jó szokás: nagy esküvőket rendez mindenki a környéken és szép összeg gyűl belőle. Mi is abból vettünk lakást, amit a lagzikor kaptunk, éppen elég volt rá. Nagyon jó dolognak tartom, mert máshogy esélytelen lenne megvenni ugyanazt hitel nélkül. Persze az esküvő "tartozást" vissza is adja az ember, de úgy gondolom, hogy évi kb 4 esküvő bírható és megoldható.
2015. máj. 31. 16:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Sikerült nagyon olcsón lakást vennünk, és mivel jóval fölé értékelte az értékbecslő, mint ami a vételár volt, az egészet fedezte a hitel. Most fizetjük a törlesztőt+2 fundamentát, így 5 év alatt havi 60e-ből lesz egy 3szobás szép lakásunk. 24 évesek vagyunk amúgy, dolgozunk mind a ketten.
2015. máj. 31. 18:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Férjem 21, én 19 éves voltam, amikor megismerkedtünk. Ő félév múlva kezdett dolgozni, én még főiskolára jártam, de jó ösztöndíjaim voltak jó tanulmányi eredmény és tudományos munka miatt. Mindketten nyitottunk lakáskasszát. Egy év múlva összeköltöztünk. Ekkor még mindig fosulis voltam, ő dolgozott. Havi szinten kb 100 ezer Ft-ot tudtunk félre rakni. Az ő fizetése 120 ezer Ft volt, az én ösztöndíjaim is összesen ennyit kitettek. Az albérletnél szerencsénk volt, mert ismerőstől béreljük 15 ezer Ft-ért. Utolsó előtti félévemtől elkezdtem dolgozni, a fizum mondjuk egy vicc vol, de llegalább kaphattam mellette ösztöndíjat. Közben megházasodtunk, és szerencsénk volt, mert 100 fős lagzit tudtunk tartani 1 millió Ft-ból, de közel 2 millió Ft-ot kaptunk, így "nyertünk" egy milliót. Utána meglett a diplomám, fizum 110 ezer Ft lett, és teherbeestem. Eljöttem szülni, ekkor szűkösen éltünk, de így is minden hónapban félretettünk 50 ezret. Aztán a fiam 7,5 hónapos korában visszamentem dolgozni, mert több mint 200 ezret kaptam, ami a 60 ezres gyedemnél fényévekkel jobb, férjem pedig eljött gyedre. Előtte évben rengeteget dolgozott, így maximum gyedet kap, ami majdnem annyi volt, mint a fizuja, mert a fiunk születése után kevesebb plusz munkát vállalt. Így havi szinten már 150 ezer Ft-ot tudunk félretenni. Ezenfelül spórolunk, ahol tudunk. Pl nincs autónk, nem nyaralunk külföldön, nincs semmilyen extra technikai eszközünk, van egészségpénztári kártyánk 20% adóvisszatérítés miatt, a lakáskasszára is jár 30% állami támogatás, hitelkártyával vásárolunk, ami 1-4%-ot visszaad. Csak az utolsó hárommal éves szinten 300 ezer Ft-ot spórolunk. Most tartunk ott, hogy idén költözünk, most keresünk házat a szülőfalumban. Összegyűlt 8,5 millió Ft-unk, igénybe fogjuk venni a csokot és veszünk fel pár millió hitelt, de maximum 4-5 milliót, többet semmiképp. Így már lesz 14-15 millió Ft-unk, ebből már ki kell jönnie egy olyan fészeknek, ahová jöhetnek a következő gyerekek.
2015. máj. 31. 20:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Ami kimaradt, férjem 27 éves, én 25.
2015. máj. 31. 20:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Igaz már nem teljesen friss a kérdés mi a fundamentával próbálkozunk hogy összejöjjön a lakás
2015. szept. 20. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!