Változtattál vagy változtatnál valaha kereszt vagy vezetéknevet?
ha igen miért tetted/tennéd?
mi a véleményed a nevedről?
Belőlem is csak egy van a világon, mégse szeretem a nevemet. Külön-külön is problémásak, a keresztnevemet utálom (Zsanett, és nem vagyok cigány, sőt..) de 5 éve átszoktattam mindenkit Zsaniról Nettire és így már elvagyok vele. (Csak azt a Zs betűt tüntessem el) bár így sokszor azt hiszik, hogy Anett vagyok, de ezt kevésbé bánom. A vezetéknevem pedig egy melléknév, ami ráadásul s betűre végződik. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de még nekem is gondokat okoz érthetően kiejteni a nevem így.
Mostanra már elvagyok mindkettővel, a vezetéknevemet házasságkötéskor úgyis eltűntetem, a keresztnevemmel pedig lassan megtanulok együttélni. Második keresztnéven gondolkozok még, de mindenhonnan azt hallom, hogy senki nem hívna azon, mert megszokták a Nettit (a családomon kívűl egyébként mindenki így hív)
Igen a keresztnevem
Szerintem nagyon nagyon gyakori.
Bencét valamire, de nem tudom hogy mire:D
Nem változtatnám meg, és nem is venném fel a férjem nevét sem, esetleg Z.-né X Y formájában, ha nagyon ragaszkodna hozzá.
Szeretem a vezetéknevemet, mert ritka, de szép, szerintem jól hangzik.
Az első keresztnevem se gyakori, de nem ismeretlen- bár elég megosztó név, én nagyon szeretem, becézve is (rengeteg becézést kitaláltak már nekem).
A második keresztnevem pedig édesanyám neve, ami elég ritka, és nagyon kedves a szívemnek.
Belőlem sincs több az országban. Szóval nem, nem változtatnám meg, ha valamivel maradéktalanul elégedett vagyok az életben, az a nevem :)
26-os, a Zita nagyon szép név!
Én szeretném a vezetéknevem. Nem az apám nevelt, és nem szeretnék ezen maradni, ha férjhez megyek, csak a férjem vezetéknevét veszem fel majd.
Két keresztnevem van. Ezeket már megszerettem. Bár azt nem szeretem, ha Anettnek szólítanak, csak az idegenek hívnak úgy. Aki ismer, az tudja, hogy Netti a nevem. Ez teljesen illik rám, és imádom. Érdekes, hogy már a születésem előtt is Netti voltam, sok h.lye Bettit, Kittit, Natalit mond, de volt, aki Mettinek nevezett. :-(
Másik nevemmel is ki vagyok békülve: Hajnalka. Bár többen mondták, hogy nem vagyok Hajnis, mert a Hajnik szőkék. Hmm
32-es:
Leonetta és Ninetta becézése is lehet a Netti, ha gondolod :D
Vezetéknevem:
Egyik híres magyar hadvezérünk vezetékneve/ nemesi családnév
Keresztnevem:
Lívia Anna
A 2 b a nem jön ki szépen egymás után, így nem is használom együtt a kettőt.
Kiskoromban a Líviát nem szerettem (mindig ilyen hülye zöld levél jutott róla eszembe, mint ami a magyar kártyán van) de egyszer anyu megkérdezte, "Miért, jobb lenne, ha Katalin, Margit vagy Erzsébet lennél?"
Végül is, igaza van :)
Azóta megszerettem a nevem, kicsit "nemzetközibb" is, mint a felsoroltak, így külföldön sincs vele sok gond.
(Beszédben. Írásban láttam már rám hivatkozva Lyvea, Leawia és Leevya-ként is :D )
Kedves 35-ös! A 26-os vagyok és köszönöm szépen a kedves kommentet!
Szép napot! Többieknek is...
En a vezeteknevemet utalom, at fogom venni neveloapam vezeteknevet. A keresztnevem nagyon egyedi de szeretem..De midig rosszul mondjak es irjak es ettol nagyon ideges tudok lenni nagyon bosszanto!!
Egyebkent Anetta a nevem. ANETTA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!