Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem állok jót magamért az...

Nem állok jót magamért az anyám új/volt pasija miatt. Mégis hogy képzeli ezt? Te mit tennél?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden,tömören összefoglalni a lényeget.

Apukám 3 éve halt meg, azóta anyukám egyedül volt.Láttam,hogy szüksége lenne társra,ezért segítettem neki,regisztráltunk társkeresőre. Azért nekem sem volt könnyű elfogadni az egészet,de tudtam,hogy az a lényeg,hogy boldog legyen és még fiatal,alig 40 eves.

Sikerült is találnia egy 45 eves valakit, akinek sose volt se gyereke,se hosszú párkapcsolata...eleinte ez fura is volt,de már rájöttem miért nem.

Eleinte jot pár este ide,mivel jó pár km van köztünk.Olyankor én mindig elmentem az én barátomhoz, hogy legyenek kettesben. AZtán lett a tavasztól saját szobám, akkortól már inkább itt voltunk, és ők anyummal aludtak a másik szobában.Annyi a bökkenő,hogy ahhoz,hogy a fürdőbe jussak át kell mennem az anyum szobáján.És ha hív a kötelesség nincs mit csinálnom.

Az elején észrevettem,hogy nagyon irányítani akarja anyumat, az dühített a legjobban,amikor az én nevelésembe szólt bele,holott neki sose volt gyereke.Azt mondta,hogy nem vagyok megnevelve és elkényeztetett vagyok,elkéne kussoltatni.Holott ez nem igaz,aki volt már így tudja milyen nehéz egyik szülő nélkül felnőni,és helyt kellett állnom itthon is,meg suliban is.Pláne velem akkor alig találkozott párszor.

Ami most utoljára volt,teljesen kihozott a sodromból.

Ugye múlt hétvégén itt aludt és a párom is itt volt nálam mivel egész héten nem láttuk egymást.

Én csináltam vacsit,amiből jóízüen falatozott, majd megszólta anyum,hogy a maradékot(nagyon kicsi volt)miért dobjuk el?És ő ezen felháborodott. Utána 10óra körül lefeküdtek, kicsivel utána mennem kellett a fürdőbe.Eszem ágában sem volt azt gondolni,hogy ez zavarhatja őt.

Utána egy hétig nem beszéltek,majd ma hallottam,amint telefonon dumálnak. Anyum olyanokat mondott neki,hogy ő nincs mit csináljon,engem nem dobhat ki innen,ez még inkább az én házam,mint az övé.Meg hogy,nem tudja megérteni,hogy zavarhatja ennyire az a dolog,hogy a saját lánya kiment a wcre és benyitott az ő szobájukba.

Nagyon rossz volt hallani ezeket, gondolhatjátok, az volt a baja,hogy miért mentem át a saját(!)szobámon. És megint olyasmit hallottam,hogy elkéne engem kussoltatni és lehúzni rólam a bőrt.

Most a szövegemen dolgozom,amit írni fogok neki, azt hiszem megemlegeti még :)

Nem elég,hogy próbáltam elfogadni,hogy apum helyére lép valaki, befogadtam a házba,itt aludt,az én főztemet ette és ezt kapom, úgy vélem egy jó beolvasás belefér.

Ti mit tennétek illetve mit mondanátok nekiM?

18L

2015. máj. 27. 20:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Az utolsónak igaza van az írogatással kapscolatban, szeritnted az ilyen degenerált, ostoba ember mennyire szarja le az ilyen kiosztást? Mert szerintem 200%-ban. Alsó hangon.
2015. máj. 28. 07:51
 22/29 anonim ***** válasza:
34%

Kedves kérdező, értelmezem neked, hogy valójában mi történt:

- "Nem elég,hogy próbáltam elfogadni,hogy apum helyére lép valaki"

"milyen nehéz egyik szülő nélkül felnőni,és helyt kellett állnom itthon is,meg suliban is."

Özvegyen, egyedül nevelni, eltartani egy gyereket talán mégiscsak nagyobb megterhelést jelent, mint "helytállni a suliban" (eddig is kellett) és otthon is (eddig is illett belefolyni a házimunkába.) Anyád 40 éves felnőtt nő, akkor és azzal randizik 3 évvel apád halála után, amikor és akivel akar, nincs beleszólásod. Ha minimális jóérzés van benned, örülsz, ha talál új társat, nem ölt apácafátylat a kedvedért.

-" miért mentem át a saját(!)szobámon" - NEM a te szobád. Az, hogy örököltél apád után, nem jelenti, hogy 18 éves eltartottként te rendelkezel a házzal. Anyádnak özvegyi jogon élete végéig haszonélvezete van rajta, vagyis ő rendelkezik vele, akár tetszik ez neked, akár nem.

- " ma hallottam,amint telefonon dumálnak" - azaz kihallgattál egy magánbeszélgetést, amihez semmi közöd. Fogalmad nincs, mit mondott az ember, csak feltételezed.

Lehet, hogy a pasival gondok voltak, de ezt anyád elintézte. Neked teljesen fölösleges beleszólnod ebbe. Az, hogy gyakorlatilag terrorizálod anyádat (aki felnevelt és most is eltart) azzal, hogy a "tiéd a ház", jogot formálsz rá, hogy beleugass a magánéletébe, most pedig feltételezések alapján egy bunkó levelet akarsz írni egy idegennek, akihez egyébként már végképp semmi közöd, számomra azt mutatja, hogy egy önző, éretlen csitri vagy, nem áldozat.

Anyád következő pasiját (ha lesz egyáltalán szegénynek) milyen indokkal fogod elűzni? Pl., hogy már van mástól gyereke, és ez tűrhetetlen?

2015. máj. 28. 08:20
 23/29 A kérdező kommentje:

Drága utolsó válaszadó, ajánlom figyelmedbe a szövegértelmezést, mielőtt teljesen más infó jut el az agyadig,és arról próbálsz kioktatni.

NEM üldöztem el semmivel azt az embert, ő akart kitúrni a saját lakásunkból.Én egy rossz szót se szóltam nekik, mindig a kedvükre tettem és elmentem itthonról hogy legyenek kettesben, miután meg lett külön szobám annyi volt a vétkem,hogy kimertem a wcre pottyantani.

Már hadd ne kérjek bocsánatot ezért.

2015. máj. 28. 18:31
 24/29 anonim ***** válasza:
38%

Akkor leírom még egyszer: fogalmad sincs róla, hogy mit mondott. Kihallgattál egy beszélgetést, abból is csak anyád válaszait hallottad.

Az alapvető probléma a hozzáállásod. Nincs jogod beleszólni anyád pasiügyeibe, felnőtt nő, elintézi önállóan. Úgy tűnik, nálatok gond van a szülő-gyerek kapcsolattal, mintha a befőtt tenné el a nagymamát. Nem vagyok benne biztos, hogy a pasinak nem volt némi igazsága a te neveléseddel kapcsolatban, bár ezt csak az írásaid alapján gondolom.

2015. máj. 28. 18:40
 25/29 anonim ***** válasza:
17%
08:28-asnak valszeg az böki a csőrét, hogy neked saját házad van, ő meg a devizahitelét nyögi a minimálbérből. Én megértelek, hogy idegesített anyád pasija, de anyád bölcsen lezárta a dolgot. Szerintem ne izélgesd a csávót, örülj, hogy eltűnt az életedből.
2015. jún. 1. 02:55
 26/29 anonim ***** válasza:
75%

25-ös, el vagy tájolva:D A 08:28-as (aki amúgy 08:20-kor írta a hozzászólást, amivel segíteni próbált a kérdezőnek, hogy a maguk valóságában lássa a dolgokat) messze nem minimálbérből él, és nincs devizahitele. A lakásában sem a szobából nyílik a vécé, és nem jelent problémát a vendégfogadás:D

Mellesleg ezt a lakást egyedül vette a fizetéséből, és nem az apjától örökölte, haszonélvezettel megterhelve. Nem kell így fogalmaznia, hogy "lett saját szobám", viszont pontosan tudja, mikor mondhatja valaki azt, hogy "az én házam", "a saját szobám". Egy arrogáns, egoista tinédzsertől, akit az anyja tart el, ezek a kifejezések meglehetősen visszatetszők, és némileg szánalmasak.

2015. jún. 1. 22:55
 27/29 anonim ***** válasza:
17%
Én nem tudom, mit csináltál te a saját házadért, hogy ilyen hevesen kell bizonygatnod, hogy neked bizony van... De a kérdező egy neki beszólogató idegen pöxcsel szemben hadd mondja már.
2015. jún. 2. 04:00
 28/29 anonim ***** válasza:
Sztem hagyni kell leüllepedni kicsit a dolgokat..
2017. máj. 24. 16:32
 29/29 A kérdező kommentje:

Pontosan két éve már ... húha.

Azóta leülepedtek a dolgok rendesen :)) Ez a dolog lezárult kettejük közt kis idő után.

Már egy éve van új párja anyumnak, aki végre egy normális, szerethető ember, akit nem zavar, ha néha wc-re kell mennem. Szépen elvagyunk, mikor itt vannak, de nemsokára anyum hozzá fog költözni, úgyhogy minden oké:)

2017. máj. 24. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!