Igen érdekes kérdés! Ha valaki iránt utálatot ÉRZEL, vagy valakit utálsz nem ugyan az?
Szerintem ugyanaz, de például nyelvtani különbség, tudod, árnyalatnyi akad köztük. Elvégre ha egy külföldinek magyarázod, hogy mit jelent és mi a kettő közti különbség, például egy orosz anyanyelvűnek, neki is biztos több kifejezése lesz majdnem teljesen ugyanarra a szókapcsolatra.
Nem olyan erős a különbség, mint az utálat és a gyűlölet között, de elég közel vannak egymáshoz jelentésben.
A utálat - az 1 érzés. Tehát csak érezni lehet.
Tehát: uyganaz, csak 1 ill. 2 szóval kifejezve.
az "utálatot érzek" csak egy finomabb kifejezés. de a lényeg ugyanaz.
mondjuk én senkit sem utálok, mert azzal már el is utasítom, és semmire nem vagyok kíváncsi ami vele kapcsolatos. de ha csak utálatot érzek, akkor csak ellenszenvesnek találom.
árnyalatnyi különbség van a kettő között.
A 3. választ adónak van igaza. Ha valaki iránt utálatot érzel, akkor az adott pillanatban érzed, amikor látod, vagy valamit cselekszik, de főleg, ha látod. Amint kikerül a látókörödből, eszedbe sem jut és nem foglalkozol vele.
Ha valakit utálsz, akkor ez az érzés akkor benned van, illetve akkor is eszedbe jut, amikor nincs előtted, vagy nem látod. Ha valakit utálsz, az tartós érzelmet jelent és tartósan van jelen az életedben, ha undorodsz valakitől, az egy adott időszakra vonatkozik és nem folyamatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!