Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elvinnétek ezek után a...

Ti elvinnétek ezek után a gyereketeket a nagyszülőkhöz?

Figyelt kérdés

Két hónapos babánkkal meglátogattuk a hosszú hétvégén a szüleimet.

Anyám már a legelső nap kiborított, folyamatosan azzal cses.zegetett, hogy szemét és gonosz vagyok, amiért a babát felveszem evés közben is büfizni, mert hát hogy sír szegény gyerek. Hiába mondtam neki, hogy de muszáj, különben fájni fog a hasa (tápszeres a baba, cumisüvegből eszik).

Majd ezek után a babának is elkezdte azt gügyögni, hogy "anyád milyen szemét, ugye milyen gonosz anyukád van?". A tizedik ilyen alkalom után kiakadtam és megkértem, hogy ezt fejezze be sürgősen.

Ezek után anyám közölte hogy oké, akkor "nem szól hozzám, sőt a babához se, mert engem is ő nevelt, és milyen elb@s.zott ember lett belőlem, így jobb ha inkább rá se néz a gyerekre, hátha őt is elrontja".

És bevonult a konyhába duzzogni. És ugyan a konyhaajtót becsukta, de odabent cigizett, pedig előzőleg megkértük, hogy amíg a baba náluk van, menjenek ki a teraszra dohányozni. De nem, ő csakazértis bent bagózott, és a csukott ajtó alatt simán kijött a füst a nappaliba. Pláne hogy ahogy jött-ment, percekig tárva hagyta az ajtót. Amikor szóvá tettem, hogy ezt azért mégse kéne, nem miattunk, hanem az unokája miatt, akkor rám förmedt, hogy "nem lesz a gyereknek semmi baja, és egyébként is becsuktam az ajtót, nem?".

Ez másfél napig így ment, amikor már a birkatürelmű férjem is megelégelte a dolgot, és ő is rászólt anyámra, hogy ne bagózzon már a házban, amíg ott a baba.

Ez hatott, utána már szépen kifáradt dohányozni, ahogy mindenki más rajta kívül (apukám, férjem és a rokonok, akik jöttek babnézőbe). De a megjegyzéseit mások előtt akkor is folyamatosan nyomta ("remélem, a gyereknek nem lesz olyan kibírhatatlan természete mint neked", "még szerencse hogy az apjára hasonlít, mert te undorítóan nézel ki", "miért a férjed eteti a babát, amikor te vagy az anyja", stb).

Én ezek után úgy döntöttem, többet nem megyünk oda, vagy legalábbis egy jó darabig (évekig), a férjem szerint viszont ez túlzás.

Ti mit gondoltok?

2015. máj. 26. 11:48
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
29%
Nekem akkor volt ilyen problémám anyósékkal, amikor a 2. férje élt és sokat piáltak. Nem voltak részegek, de mindig volt bennük valamennyi. Ugyanezt éltem át. Ahogy nőttek a gyerekek, egyre rosszabb lett, ha nem ették meg a kaját, beleverték a fejüket a tányérba, hogy ők azzal mennyit dolgoztak, hisztériáztak, hogy a férjem nem engedem a lakásban cigizni, pedig magától akart kint dohányozni, ők egy idő után a gyerekek mellett cigiztek, és bukóra tették az ablakot, szerintük elég, minden indulás előtt a földhöz verték magukat a gyerekek, annyira nem szerettek ott lenni. Aztán meghalt a pasas és azóta anyósom igazodott a szabályokhoz. Mi ritkán és max 1-2 órára mentünk, így is nehezen bírtuk ki. A férjem miatt mentem el, neki volt a legrosszabb az anyja miatt.
2016. jan. 21. 10:36
 22/24 anonim válasza:
80%

Szerintem nem reagáltad túl. A büfiztetéshez nem tudok hozzászálni, de azt azért olvassa el mindenki, hogy a kérdező írta, az orvos ajánlotta. És nekem ne úgy mondja senki, még az anyám se, hogy szemét és gonosz vagyok amiért úgy etetem a gyerekemet ahogy. Tanácsokat elfogadok, de ennyi. Mindenkinek szíve joga, pláne ha orvos ajánlotta.

Kedves 5-ös! Igen a csecsemő nem érti a szavakat, de idővel fogja, ahogyan a feszültséget is érezni fogja és a hangsúlyt is. Senki nem mondjon ilyet a gyerekemnek, mert ezzel eléri azt hogy a gyerek elhiszi. A tiszteletet velem szemben teljesen aláássa. Dohányozni pedig végképp ne csinálja, a szakad az eső és mégis rá akar gyújtani,hát gyújtson rá az esőben. Ő választása. Gyerekkorom óta dohányoztak mellettem a szüleim és 18 évesen úgy köhögtem, mint egy tüdőrákos, évek kellettek ahhoz, hogy kitisztuljon a tüdöm. Ha valaki tönkre akarja vágni az egészségét hát hajrá, de gyerekem egészségét hadja békén.

2016. febr. 16. 17:24
 23/24 anonim válasza:
80%
Utolsó vagyok, még annyit a kérdezőnek, hogy meg lehet próbálni még, hogy csak pár órára mentek le, előre lefektetve a szabályokat, ha így se megy, akkor külön a papával és a rokonokkal lehet találkozni, de a mamával nem. Ha nem képes ilyen alapvető szabályokat betartatani, akkor nem kell látni az unokát.
2016. febr. 16. 17:26
 24/24 anonim ***** válasza:
19%
A világért se zavarjon, hogy 9 hónapos kérdéshez szóltál hozzá.
2016. febr. 16. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!