Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elvinnétek ezek után a...

Ti elvinnétek ezek után a gyereketeket a nagyszülőkhöz?

Figyelt kérdés

Két hónapos babánkkal meglátogattuk a hosszú hétvégén a szüleimet.

Anyám már a legelső nap kiborított, folyamatosan azzal cses.zegetett, hogy szemét és gonosz vagyok, amiért a babát felveszem evés közben is büfizni, mert hát hogy sír szegény gyerek. Hiába mondtam neki, hogy de muszáj, különben fájni fog a hasa (tápszeres a baba, cumisüvegből eszik).

Majd ezek után a babának is elkezdte azt gügyögni, hogy "anyád milyen szemét, ugye milyen gonosz anyukád van?". A tizedik ilyen alkalom után kiakadtam és megkértem, hogy ezt fejezze be sürgősen.

Ezek után anyám közölte hogy oké, akkor "nem szól hozzám, sőt a babához se, mert engem is ő nevelt, és milyen elb@s.zott ember lett belőlem, így jobb ha inkább rá se néz a gyerekre, hátha őt is elrontja".

És bevonult a konyhába duzzogni. És ugyan a konyhaajtót becsukta, de odabent cigizett, pedig előzőleg megkértük, hogy amíg a baba náluk van, menjenek ki a teraszra dohányozni. De nem, ő csakazértis bent bagózott, és a csukott ajtó alatt simán kijött a füst a nappaliba. Pláne hogy ahogy jött-ment, percekig tárva hagyta az ajtót. Amikor szóvá tettem, hogy ezt azért mégse kéne, nem miattunk, hanem az unokája miatt, akkor rám förmedt, hogy "nem lesz a gyereknek semmi baja, és egyébként is becsuktam az ajtót, nem?".

Ez másfél napig így ment, amikor már a birkatürelmű férjem is megelégelte a dolgot, és ő is rászólt anyámra, hogy ne bagózzon már a házban, amíg ott a baba.

Ez hatott, utána már szépen kifáradt dohányozni, ahogy mindenki más rajta kívül (apukám, férjem és a rokonok, akik jöttek babnézőbe). De a megjegyzéseit mások előtt akkor is folyamatosan nyomta ("remélem, a gyereknek nem lesz olyan kibírhatatlan természete mint neked", "még szerencse hogy az apjára hasonlít, mert te undorítóan nézel ki", "miért a férjed eteti a babát, amikor te vagy az anyja", stb).

Én ezek után úgy döntöttem, többet nem megyünk oda, vagy legalábbis egy jó darabig (évekig), a férjem szerint viszont ez túlzás.

Ti mit gondoltok?

2015. máj. 26. 11:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

Igazad van. Én sem mennék jó darabig a környékére sem. Apukád és a normális rokonok eljönnek látogatni, így velük nem szúrsz ki, de ilyen anya/nagymama nem kell senkinek.

Nagyszülői láthatás? Pereljen be ha akar.

2015. máj. 26. 12:23
 12/24 anonim ***** válasza:
82%
Az én anyám is folyamatosan bagózik, úgyhogy volt ebből egy kis vitánk. Egyszer szóltam neki, mire ő meg akart győzni arról hogy nincs igazam. Azóta csak képen láthatja az unokáját, és kész. Ne haragudj, de édesanyádra nem találok megfelelő jelzőt. Szerintem ne vigyétek oda a gyereket. Tanulja meg a nagymama, hogy tisztességesen kell viselkedni az unokája környezetében. Egyébként pont most hétvégén a feleségem azt mondta, hogy nem engedi többet a mamához a nagylányainkat, (a másik mamáról van szó) mert kiderült, hogy a gyerekek jelenlétében szombat-vasárnap végig őrjöngött. Aki nem bír magával, az erőltessen magára egy kis jó modort, amikor ott az unokája, mert ők bíznak a nagyszülőkben, követendő példát látnak bennük. Ne romboljuk le ezt a világot azzal, hogy h.lyék vagyunk, részegek, veszekszünk, stb...
2015. máj. 26. 12:32
 13/24 anonim ***** válasza:
88%
Ha ilyeneket mondana rám az anyukám, akkor nem nagyon lenne kedvem odamenni, se gyerekkel, se gyerek nélkül.
2015. máj. 26. 13:11
 14/24 anonim ***** válasza:
81%

Nem vinném el a gyereket, sőt megkérném anyámat, hogy ő se jöjjön hozzánk. Apukád hogy reagált ezekre a dolgokra?

Amúgy a cigis sztori durva, meg ahogy rólad beszélt, hisz a saját lánya vagy. Megértem, az én anyám is ilyen, csak ő nem dohányzik, de velem így bánik. Megszakítanám vele a kapcsolatot.

Amúgy, ha esik az eső és nem tud kimenni cigizni, akkor nem kell rágyújtani. Az unokája kedvéért megtehetné.

2015. máj. 26. 13:18
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
Jófej a mama. Nem mennék.És nem túlzás.
2015. máj. 26. 13:20
 16/24 anonim ***** válasza:
6%
Ha a férjed szerint is túlzás, akkor azért átgondolhatnád, valószínűleg igaza van. Egy család vagytok, ezt nem lehet úgy megoldani, hogy nem találkoztok, akkor apukád sem fogja látni az unokáját. A leírásból látszik, hogy anyád mennyire fárasztó, de azért kíváncsi lennék a másik oldalra is a történetben.
2015. máj. 26. 13:24
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnàllak, hogy ilyen anyukàd van. Nekem ebből inkàbb az esik le, hogy kismamakènt, neked inkàbb tàmogatàsra lenne szūksèged, ès nem arra hogy kritizàljanak. Ez mègbegy hàklis anyòstol sem lenne szèp, nem mèg a sajàt szūlődtől. A baba lehet mèg a szavakat nem èrti, de a köztetek lèvő feszūltsèget èrzi, ami kihathat a fejlődèsère. Inkàbb a semmi mint a rossz. Engem anyàm fèl èvesen elhagyott, mert alkoholista volt, de soha nem èreztem a hiànyàt,mivel vele csak rossz lett volna a gyerekkorom.
2015. máj. 26. 13:29
 18/24 anonim ***** válasza:
81%
14-es vagyok. Még annyi, hogy igen önző anyukád van, gondolom csak a saját maga érdekeit nézi, neki mindene meglegyen aztán kész.
2015. máj. 26. 13:41
 19/24 anonim ***** válasza:
14%

"Nagy mennyiségeket eszik a baba, és mohón is, ha nem vesszük fel 4-5 percenként büfizni, akkor rétegesen marad a levegő a gyomrában és fáj neki."

azért gondold majd ezt át, mert a fizika nem így működik :-DDDD

de nagyon vicces volt - komolyan!

azért mohó mert 4-5 percnénket elveszed az ételt tőle !

nekem is tápszeres lett a 3ik gyerek, de soha nem vettem el tőle amíg evet befejezte, büfi

gondolkodj

te mit szólnál ha a tányért hirtelen elkapkodnák tőled és nem tudod h visszakapod e ?

te hogyan reagálnál?

2015. máj. 26. 19:33
 20/24 anonim ***** válasza:
71%
Aki beszólogat, annak elkerülte a figyelmét hogy az anya hogy beszél a saját lányáról? Ki mond ilyeneket, hogy elb..szott ember lett belőle, meg undorítóan néz ki?! Hogy lehet ezeket túlreagálni? Jézusom...én biztos elkerülném jódarabig, rólam ne beszéljen így egy ember se.
2015. szept. 11. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!