Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hogyan állnátok...

Szülők! Ti hogyan állnátok hozzá ha a lányotok bejelentené hogy örökbe szeretne fogadni egy gyermeket?

Figyelt kérdés

Kicsi korom óta sajnáltam azokat a gyerekeket akiknek nem voltak meg azok a lehetőségei mint nekem. Most felnőttfejjel több éve fontolgatom azt, hogy legyen egy gyermekem akinek egyengethetem az útját. Valahányszor felhoztam a témát a szüleim mindig legyintettek hogy hülye vagyok.

3 éve boldog párkapcsolatban élek párommal, hamarosan összeköltözünk, szerencsére találtunk munkát is és fontolgatjuk a családalapítást. Ő osztotta a nézeteimet hogy egy saját gyermek mellé örökbe fogadjunk még egy kis csemetét. Nekem nem számítana bőrszín, háttér csak szeretném boldogan megélni az anyasággal járó éveket és ha tehetem akkor egy ilyen gyermekkel is megosztanám. Megfogom tenni a lépést annak érdekében hogy a szüleim elfogadják a döntésem, de azért még félek ettől. Ti ehhez hogyan viszonyulnátok?

2015. máj. 18. 23:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én örülnék.
2015. máj. 19. 10:02
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha 100 %-ban biztos lenne benne a lányom, akkor mellette állnék!
2015. máj. 19. 15:27
 13/16 anonim ***** válasza:
64%
Én büszke lennék rá, főleg, mert nem a szokásos "ha nincs saját gyerekem, akkor ez is jó lesz" érvvel fogadsz örökbe valakit.
2015. máj. 19. 19:47
 14/16 omba ***** válasza:
63%

Mi fogadtunk örökbe gyereket, apámmal akkor szakadt meg végleg a kapcsolat....

Felnőtt emberek dolgába másik felnőttek ne nagyon beszéljenek bele, azt gondolom.

2015. máj. 20. 09:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Én nagyon megértelek, és a gyermekemet is megérteném, örülnék, ha így döntene. A férjemmel van 2 gyerekünk, én is nagyon szívesen örökbe fogadnék még egy picit. Nálam sem számítana semmilyen rassz, bőrszín, még csak csecsemőhöz sem ragaszkodnék. Én abban a szerencsés helyzetben nőttem föl, hogy mindig jó anyagi körülmények között élhettem. Anyagilag most is bőven beleférne, hogy 3 gyermeket neveljünk. A szívem szakad meg az éhező, háborús övezetben élő kicsikért, árvákért, vagy itthon a kis roma gyerekekért, akiket senki nem visz haza az árvaházakból, főleg, ha már 4-5-6 évesek...Sajnos a férjem nem nagyon tudja ezt elfogadni. Neki sem a bőrszínnel lenne baja, egyszerűen fél tőle, hogy egy örökbe fogadott gyermeket nem tudna ugyanúgy szeretni, mintha a sajátja lenne.
2015. máj. 20. 13:16
 16/16 anonim válasza:
64%
Látom egy kicsit már "régi" kérdés, de azért remélem ,hogy a kérdező elolvassa még ezt is! Mi 1,5 éve fogadtunk örökbe egy csodaszép kisfiút. A nagyszülők imádják, és nagyon szereti mindenki. Eddig még rossz, negatív kritikát nem kaptunk (bár nem is érdekelne), hogy örökbefogadott gyerek. Talán érzi, vagy tudja azt, hogy neki fel lett kínálva egy jobb élet. Szerencsére nem vártunk rá sokat csak 1 évet. De sajnos ez elhúzódik akár 5-6 évre is. Nekünk szerencsénk volt, és ki kellett várni azt a babát a szülőknek, akikhez születik! Egyre több embertől hallom, hogy nagyon hasonlít ránk :) Hogy így válhattam anyává csodálatos érzés, rengeteg szeretetet kapunk, és adunk egymásnak. Azok a nagyszülők akik nem tudják szeretni, csak sajnálni tudom őket, mert nem tudják ,hogy mit veszítenek, mit hagynak ki az életükből, mert IGEN IS LEHET SZERETNI! Ha tényleg úgy gondoljátok, hogy a saját után egy örökbefogadott babócát szeretnétek, minél hamarabb jelentkezzetek ,mert lehet, hogy a sajátotok már 4-5 éves lesz mire kaptok szintén egy pici babát! Drukkolok Nektek, és csodás életet kívánok a leendő családhoz! :)
2016. ápr. 28. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!