Én vagyok tisztaság mániás, vagy a párom trehány?
Utálom, ha: fürdés után nem öblíti ki a kádat, vagy ha benne hagyja a vizet; ha a frissen takarított lakás közepére dobja a nadrágját, ha reggel nem csukja össze a kinyitható kanapét, ha nem viszi ki a tányérját a szobából, ha kajaszag van a lakásban főzés vagy evés után (ilyenkor minden ablakot kitárok), ha késő este eszik a szobában (kajaszag) vagy süt valamit olajban. Azt is utálom, ha nem az ajtóban veszi le valaki a cipőjét és azt nem a lábtörlőre teszi. Heti 2x takarítok, mert ennyire van időm, de ha tehetem, minden nap felporszívózok. Nagyon-nagyon rosszul érzem magam, ha nincs rend körülöttem, ezért mindent elkövetek a rendért, de a párom sose vigyáz rá, egyetlen este alatt a feje tetejére fordítja a lakást (legalábbis szerintem, azt csinálja, amiket leírtam) és lefekvés előtt is pakolok meg másnap is, de persze mindig szólok mindenért, van, amiben javult, de nem mindenben. Azt mondja, beteges, amit csinálok, de én annyit szeretnék összesen, hogy ne éljünk mocsokban, mert ha nem takarítanék ilyen iramban, akkor 3 nap alatt felbuknánk mindenben, akkora kupi lenne. Ő pedig örülne,ha néha lazítanék.
Másnál is szívesen takarítok. :) És nem tudok aludni, ha a lepedőn van egy kis gyűrődés. 1,5 évvel ezelőtt nagyon nem ilyen voltam. Ha tényleg tisztaságmániás lettem (terhesség kezdete óta), akkor hogyan lehet ezt visszacsinálni?
Mocsokban élni nem jó, de nem kell túlzásba esni. A lakás van értetek és nem ti a lakásért. Elvégre azért kopácsoltátok össze, hogy kényelmesen legyetek, nem azért, hogy karóval a popsiban vigyázzatok mindenre.
Ha emiatt még cseszegetni is fogod a párod lehet elege lesz belőled.
1 válaszoló vagyok. Ok, igazad van második, de én tényleg nem bírom elviselni, hogy ruha itt, ruha ott, cipő szanaszét, táskáit, mappáit ledobálja, mobilja itt, head-sett ott, így tényleg nem jó élni. Az is igaz, hogy ha cseszegetem, akkor egyszer megúnja. Azért csinálom azt, hogy látványosan, az orra előtt elkezdem összeszedni utána a dolgait, és akkor lelkiismeret-furdalása lesz, és jön segíteni.
Ezt amúgy azóta csinálja, mióta egyszer fél napot egyedül volt a gyerekkel..azt mondta, ezt ő nem bírná és minden tisztele az enyém, és kérdezte, hogy tudok emellett még főzni meg mosni meg vasalni is? Kérdzetem hogy "szerinted mitől vagyok estére hulla?". Na azóta segít. Sajnos pedánsabb nem lett, de legalább segít.
Már megvan a baba. :) Ma pakolt először. :) Még nem tud járni, de ügyesen ellavírozgat a bébikompban és megtalálja azokat a helyeket, ahol jó sok cuccot dobálhat a földre. :)
Sáros cipővel nem jön be, csak szárazzal. De akkor meg az jut az eszembe, mibe léphetett bele az utcán? :)
A lepedő a legnjagyobb problémám. :)))) Arról sose szokok le. De arra már megtaláltuk a megoldást, délelőtt kifeszítem a lepedőt az ágyon, hogy ne kelljen este veszekedni rajta. Egyszerűen addig nem tudok elaludni, amíg 1 kis gyűrődést is érzek az arcom alatt (párnát nem használok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!