Ti megtennétek ezt a saját lányotokkal?
Nem tudom, hogy megtenném-e, mert nincs még gyerekem. De nálunk a családban nem egy ilyen eset volt.
Persze azt kellene mondanunk, hogy nem tennék ilyet és nem anya, aki ilyet tesz. De valójában neki nem kötelessége odaadni nektek a lakását, csak szép gesztus tőle.
Egyébként az is lehet, hogy a házasságod ellen is tesz tudat alatt. Hiszen nyilvánvalóan nem az a baja, hogy szegény családból való a párod, ennél mindig összetettebb a probléma. Azt csak te tudod, hogy valójában mi - vagy még te se, ha ő nem mondta el.
Szia, anyukádnak semmi köze hozzá, hogy mire költöd a pénzedet, nektek meg semmi közöd anyukát ingatlanjához.
Felnőtt nő vagy, van szép nagy kandúrod, oldjátok meg a saját életeteket, nem kell mindig tátott szájjal a készre várni.
Anyád igazából nem az anyád.
Vagyis biológiailag az, de az ilyeneket nem nevezem anyának, nem is az.
Az volt a gondja, hogy nem úgy pattogsz ahogy ő azt tizen x évig megszokta, mert az ilyen lények akik csak ellenek azok nem viselik el, hogy a kölykük önállósodni fog és saját maga akarja élni a gyerekeik életét is...
Inkább örülj neki, hogy nem szorultok rá, mi is albérletben kezdtük,nem akarták, de mi el akartunk menni, önállósodni, anyum mindig adott valamit, pedig nem kértük. Ilyen egy anya.
A tied csak egy szaporodási egyed.
Durva volt, amit csinált. Én alapvetően nem értem, miért kell valakit negatívan megítélni azért, mert nem olyan családból jött. Nyilván szorgalmas munkával és tehetséggel ő is ki tud törni. Illetve ki törne, de hogy ez miért nem megy Magyarországon, az a politikai rovatba illik... Sokan vannak, akik önhibájukon kívül nem tudnak kitörni a rossz életkörülményekből, pedig dolgoznak napokig.
Ha valaki tényleg felelősségteljesen dolgozik, és eltartja a családját, onnantól kezdve senkinek sincs joga megítélni, hogy mennyit keres. Senki sem tehet arról, hogy ilyen ez az ország.
Viszont, hogy ne csak politizáljak (mert eléggé belementem), akárhogy is nézve, anyádnak nem volt igaza. Senkit nem lehet a szülei, származása alapján megítélni (ha belegondolsz, a rasszista gondolkodás is ezen alapszik). Ha ő egyszer odaadja nektek a házat, akkor legalább annyi időre illett volna, hogy nálatok hagyja, amíg nem tudtok felépíteni egy saját egzisztenciát. Viszont ahogy olvastam, nekem úgy tűnt, hogy nem kevés szánalom volt abban, hogy ő odaadta, és ez valahol eléggé... hát igen, gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!