Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik rám a családom?

Jogosan haragszik rám a családom?

Figyelt kérdés

Most volt a lányom elsőáldozása,amire sem a férjem szülei,sem az én szüleim nem jöttek el.

Nincs 1 hónapja,hogy 20 éve vagyunk házasok,nagy ünnepséget rendeztünk,ami sok időbe és rengeteg pénzbe került.

Megbeszéltük- a kislánnyal is-hogy elsőáldozás után nem rendezünk ünnepi ebédet,hanem mi 4en,apa,anya,ő és tesó csinálunk közös programot.Ő dönthette el,hogy mi legyen.(Természetesen élményfürdő.)

Aztán jött a család részéről a nagy ellenvetés,hogy mégiscsak ünnepeljünk együtt stb,stb.

Megértették,hogy mi nem akarunk ezzel bajlódni,így férjem anyukája szervezte.

Aztán jött szombat délután a nagy pofára esés,hogy minek jöjjenek el a templomba,úgyse férnének el (elfértünk bőven),majd utána náluk találkozunk.

Letaglózott.

Eljött a vasárnap,hívom az én szüleim,hallották,hogy a nászék nem mennek,hát inkább ők se jönnek.

Pipa voltam.

Édesek voltak a kicsik,megható volt és szép.

Utána hazamentünk,összepakoltuk a fürdős cuccot,beszálltunk a kocsiba,anyóséknál kiszálltunk,mondtuk a leányzónak,hogy gyűjtse be az ajándékokat,aztán elmentünk fürdeni.

Sem az én,sem párom szülei nem állnak velem szóba,mert hogy lehet így viselkedni.

18an voltak anyóséknál.Egy se vett részt a misén.

A beteg dédire nem haragszok.

2015. máj. 15. 08:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
24%
Ha ez olyan fontos alkalom miért nem rendeztél te valamiféle összejövetelt?
2015. máj. 15. 09:19
 12/26 anonim ***** válasza:
59%

Ezt most így durva volt olvasni. Én teljes mértékben megértelek. Mi az, hogy nem megyünk el az elsőáldozásra, keresztbehúzzuk a kislány és szülei terveit, és a saját szórakoztatásunkra inkább ebédet rendezünk?

Ha nem tetszett volna neki az esküvői tervetek, szerveztek volna maguknak egyet? Nem hiszem el, hogy ilyen emberek vannak. Ugyanazt csináltam volna, amit te is. Még ti voltatok a jófejek, hogy egyáltalán megálltatok náluk (jó igen, így hogy csak az ajándékért, egy kicsit bunkó volt, de ez eltörpül az ő bunkóságuk mellett) A kislány meg minimum az ajándékokat megérdemli, ha már annyira se méltatták, hogy végigüljék az elsőáldozását.

2015. máj. 15. 09:21
 13/26 A kérdező kommentje:

A templomban volt a fontos alkalom,ott kellett ünnepelni.

4 hete ünnepeletük a 20 éves házassági évfordulónkat.

Majdnem 50en voltunk,sok rokon 1 hétig nálunk aludt,annyi elég volt.

Már ott meg lett beszélve,hogy elsőáldozásnál nincs buli.

1 héttel elött fűzött meg anyós,hogy had csinálja meg!

2015. máj. 15. 09:24
 14/26 anonim ***** válasza:
49%
Nem, nem helyes. Bunkóság. Ahogy az is pont ugyanakkora bunkóság, hogy te bekuldted a gyereket az ajandekokert. Pont egyformán bunkók vagytok, látszik hogy egy család.
2015. máj. 15. 09:38
 15/26 anonim ***** válasza:
53%
Bunkóság volt mindenki részéről. Látszik rokonok vagytok.
2015. máj. 15. 09:41
 16/26 anonim ***** válasza:
65%
A következő lett volna a helyes. Ha nem voltak kíváncsiak a szertartásra, akkor utána se legyenek kíváncsiak rá, csak mert enni-inni lehet és az ajándékokat pedig mindenki hozza el személyesen és adja oda a kislánynak bocsánatot kérve, hogy nem voltak ott a templomban. Egyedül az ajándékok elhozatala volt gáz, de tudjuk be a hirtelen felindultságnak.
2015. máj. 15. 09:46
 17/26 A kérdező kommentje:

Tehát ők készültek nekünk ebéddel,megtisztelhettük volna őket,hogy elmegyünk.

Mi készültünk és teljesen egyértelmű volt,hogy ők eljönnek,ezzel MEGTISZTELHETTÉK volna a KISLÁNYT.

Ők tudták,hogy nem fognak eljönni és nem szóltak róla.

Mi nem tudtuk,hogy nem fognak eljönni,de mi azért bementünk,hogy legyen puszi-puszi gratulálunk.

De én vagyok a rossz!

Köszönöm a hozzászólásokat!

Ha majd a kisebbik lányom lelkébe gázolnak bele,hogy az oltárnál kérdezgeti a fényképész,hogy hol a család és szegényke keresi,majd csak egy 4 fős fénykép készül és szomorúan elbattyog,akkor majd próbálok felnőttesebben viselkedni.

Addig még van 2 év

Köszi a hozzászólásokat!

2015. máj. 15. 09:46
 18/26 anonim ***** válasza:
87%
Figyelj, nem kell megsértődni. Természetesen anyósodék, szüleid stb. nem viselkedtek megfelelően, sőt elég bunkók voltak. Viszont ti sem csináltátok jól. Nem kellett volna az ajándékokért bemenni, mert ez így szintén bunkó dolog. El kellett volna menni fürdőzni, nekik meg szólni, hogy nem mentek az ebédre.
2015. máj. 15. 10:05
 19/26 anonim ***** válasza:
15%
Poénból, fricskának az orruk alá, készítenék a nagyszülőknek is abból a 4 fős fényképből és tollal odarajzolnám őket pálcikaember formájában.
2015. máj. 15. 10:07
 20/26 anonim ***** válasza:
62%
Egyikőtök hüyébb, mint a másik... kommunikációról ti sem hallottatok?
2015. máj. 15. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!