Ezt hogy kezeljem? Utálom, nem akarok 15/L
Le lehet pontozni, de en sem orultem volna egy testvernek 15 evesen. Pont anyukamnak is volt egy ilyen idoszaka, hogy meg akar babat, de vegul mindenki le beszelte rola. Hal' Istennek...
A kornyezetemben kb. 70%-ban az id. testverre bizzak a kicsit, hat en aztan nem akarnek ingyen babysitter lenni.
Hiába írjátok, hogy milyen jó a testvér, de 16 évesen már nem fog kialakulni az az igazi jótestvéri viszony. Koztunk 10 éves korkulonbség van a húgommal, de a kapcsolatunk nem olyan kifejezetten testvéri, hanem inkább mintha félig az anyja lennék.
Kérdezo, annyira nem kell annyira megijedni, lehethogy jó baba lesz és nem sír majd sokat. Meg amúgyis elég gyorsan felnonek, biztos szeretni fogod és majd átmegy rajtad ez a rossz érzés.
Ismrek 3-om családot!
Egyiknél a lány 21 éves a tesoja 19 volt mikor a kisöccsük(1,5 éves) megszületet,odáig vannak érte!!
Másiknál a fiú 19 a lány 17 kb és a kistesó 1éves lesz
Harmadiknál a nagyfiú 18 éves a tesoja 13,és a kishuga 4 hónapos! Itt a srác abszolult nem akarta a tesot, teljesen kiakadt, mindennek elmondta illetve h az anyja miért nem vette be a gyógyszert stb!! Szóval erősen kivolt akadva. Most meg elég jól el van a kishugával! Pedig mindháromnál nagyobb a korkülönbség mint ami nálatok lesz!
Illetve ebbe neked NINCS beleszolásod, ha nem tetszik költözz...
Gondolom az anyukádék tartanak el,ők veszik a ruhát,kaját meg amit akarsz...ezért neked csönd van! Meg ha meg tudtad volna,h terhes mit csinálsz? Nincs jogod ahhoz h bármit édesnayád szemére hánny,mert nem akarsz tesot!
Később megtudod h ha nem lesznek a szüleid,akkor a tesora számíthatsz!!
Drágaság, anyád életéhez semmi közöd.
Ha utálod a leendő babát, akkor el lehet húzni onnan, átjelentkezel másik gimibe. Csak akarni kell.
Amúgy egy tipikus, elkényeztetett kis pitsa vagy, nem is baj, hogy lesz tesód, legalább nem körülötted fog forogni a világ.
Az meg egy jó szájon vágást érdemelne, amiért "bárcsak lenne valami".
Nekem 18 évesen lett két "tesóm" is. Egyik 9, másik 4 éves. Mégsem rinyáltam.
Páromnak meg 18 éves korában született a kisöccse, és imádja.
De tudod mit?! Kívánd jó erősen, hogy anyud haljon bele a babával együtt a szülésbe, talán megtörténik ("bárcsak"), és akkor le van a probléma, garantáltan nem lesz több tesód.
Kedves, te is érzed, hogy a hozzáállásoddal nincs minden rendben, hisz a kérdés az, hogy kezeld a helyzetet, az érzéseidet.
Először is várd ki, amíg a baba megszületik. Most csak a nehézségeket látod (sírás, nagy korkülönbség), de majd aki megszületik a TESTVÉRED lesz. Annak minden örömével, bosszúságával és szeretetével. Ha félig is, de a véred, és a vér szava, meglátod, nem megvetendő erő.
Gondolj bele, hogy édesanyád hogyan érezne és hogyan kellene kezelnie a helyzetet, ha a soraidat egy nő terhessége, magzata veszélybe kerül, vagy el is veszíti a gyermekét, az egy végtelenül komoly tragédia (függetlenül attól, hogy van-e már élő gyermeke) mind lelkileg, mind egészségileg. Én nem tudom, hogy Te magadon kívül szeretsz-e valakit, de mivel sajnálod, hogy nincs gond édesanyád terhességével és/vagy a megszületendő babával, nem nagyon hiszem.
Lány vagy, 15 éves, remélem nem lesz a környezetedben senki, aki hasonlóan fog a családalapításodhoz viszonyulni.
És persze, megértem én, hogy a 15 éve jól kialakult, belakott életedbe komoly változás fog bekövetkezni,ezért azt javaslom, hogy
- gondolkodj el néhány szó számodra való jelentésén: család, szeretet, összetartás, önzetlenség.
- keresd és találd meg a helyzetedben a pozitív elemeket és gondold át, mit nyersz majd (valaki írta, hogy nagyobb szabadságod lesz, ez egy jó példa!)
- végül, keress egy távoli gimnáziumot és jelentkezz át, ha nincs jobb ötleted. Legalább a családodnak nem kell néznie az utálkozó fejedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!