Feleségként/csaádanyaként milyen programot vállalsz be?
Jesszus, ha magyar nyelvű olvasóknak teszel fel kérdést, akkor tedd azt magyarul! :)
De ha már ennyit írtam, leírom a választ, mert dolgozó anya vagyok 2 év munkanélküliség után dolgozok már egy hónapja. (pont azért, mert a gyerek havonta egy hetet beteg volt, amit egy munkáltató sem tűr, de már most 5 éves, és most ritkán beteg...)
Itt 8,5 óra a munkaidő (mivel az ebédidőt kötelező kivenni, de le is kell dolgozni) reggel 8-ra járok (fél 8-kor indulok) és 16:30-ig tart a munkaidő, 5-re érek haza. A férjem viszi reggel és hozza délután a gyereket.
Alapos szervezés kell az estéhez, kétnaponta főzök, azt is előre megtervezve, egy héten egyszer bevásárolok, a háztartás körüli tennivalókba pedig bevonom a gyereket, addig is együtt vagyunk, meg ő is megtanulja a rendet.
JOgász vagyok egy katonai szervnél. Szóval a közigazgatásban dolgozom, hivatali munkarendben.
Hétfő: 8-18.00
Kedd, szerda, csütörtök: 8-16.30
Péntek: 8-12.30.
Hivatali alkalmazott kulfoldon.
Hétfotol péntekig dolgozok reggel 7.30-tol 16-ig (1-ora ebédszunet). A nagyot(4 éves) oviba viszem reggel és délután megyek érte. A kicsivel (1,5 éves) a férjem van otthon, mert o H-Sz-ig éjszaka dolgozik. Munka után ott van a házimunka+2 gyerek. Nem konnyu melo :)
Banki háttérterületen (pénzügy, elemzés) dolgozom.
Egyedülálló anyaként.
Össze tudom egyeztetni az ovival.
H-CS 8-17-ig, P. 14-ig dolgozom.
Nehéz egyedül, de ha hajtás van, akkor pénteken is pl. 16-17-ig vagyok (tervezési időszak, stb.), ha lazább napok vannak, akkor munkaidőn belül is pl. netbankon el tudok utalni rezsiszámlákat vagy a neten valami programot nézni, színezőt nyomtatni, online bevásárlást intézni, esetleg itt Bp. belvárosban kiszaladni ügyet intézni ebédidőben (bank, posta stb.)
A háztartás ellátása természetesen munka után van és igyekszem arra figyelni, hogy ne a gyermekemmel töltött délutáni órák rovására menjen, mert hétköznaponok abból kevés van (17.15-17.30 körül veszem fel az oviban H-CS között, max. 20.30-kor már alszik, addig kell együtt lenni, vacsorázni, mesét olvasni, esetleg biciklizni, játszóterezni, beszaladni valamit megvenni stb.)
Szóval mosás, vasalás stb. leginkább hétköznap éjszaka - 21 óra után, takarítás pedig a napi szintű rendrakás nem sok idő (egész nap nem vagyunk otthon, illetve beruháztam a napi porszívózásra egy robotporszívóra, így rend van), a nagytakarításokhoz vagy plusz idő vagy fizetett segítség szükséges.
A főzést is meg tudom oldani, hétköznap is szoktunk meleget vacsorázni, a napközbeni étkezés oviban illetve nekem irodai rendeléssel megoldott.
Természetesen alkalmazkodnom kell az óvodához, a munkahelyemhez és a háztartási is kell vinni, de a jó szervezés csodákat tesz :)
Nem vagyok panaszkodós típus, nem szoktam a munkát halogatni, elodázni, mert akkor sokkal rosszabb (a munkahelyi dolgokat is igyekszem naprakészen tartani, mert ha a gyerek hirtelen beteg lesz, akkor nem jó befejezetlen dolgokat hagyni magam után, a mosogatás, mosás is mennyivel könnyebb, ha rendszeresen csináljuk stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!